صفحات
  • صفحه اول
  • مدیریت ورزش
  • منهای فوتبال
  • ورزش جهان
  • فوتبال ایران
  • پرسپولیس
  • استقلال
  • صفحه آخر
شماره هشت هزار و دویست و نه - ۲۱ شهریور ۱۴۰۵
روزنامه ایران ورزشی - شماره هشت هزار و دویست و نه - ۲۱ شهریور ۱۴۰۵ - صفحه ۴

ژاوی اسپارت در مسیر تبدیل شدن به فیلیپ لام

جواهر چندپسته فلیک

 بارسلونا بار دیگر از دل آکادمی لاماسیا بازیکنی جوان و چندپسته را به فوتبال حرفه‌ای معرفی کرده است. ژاوی اسپارت، مدافع ۱۹ ساله‌ای که در اصل هافبک بوده اما با تغییر پست، ابتدا به مدافع راست و حالا به مدافع چپ تبدیل شده و در شروع فصل جدید اعتماد هانسی فلیک را به دست آورده است. کیفیت فنی، هوش تاکتیکی و توانایی بازی در چند پست باعث شده سرمربی آلمانی او را با فیلیپ لام مقایسه کند.
اسپارت از هشت‌سالگی وارد آکادمی بارسلونا شد و در سال‌های رشد خود هم‌تیمی بازیکنانی مانند لامین یامال، پائو کوبارسی و مارک برنال بود. او از ۱۶سالگی در تیم زیر ۱۹ سال بارسا بین هافبک و دفاع راست جابه‌جا می‌شد و در فصل ۲۵-۲۰۲۴ یکی از مهره‌های کلیدی تیمی بود که سه‌گانه داخلی و اروپایی را به دست آورد. عملکرد او در رقابت‌های جوانان اروپا خیلی زود توجه فلیک را جلب کرد.
فرصت بزرگ اسپارت در فصل گذشته و در لیگ قهرمانان اروپا از راه رسید. او در دقایق پایانی دیدار رفت بارسلونا مقابل نیوکاسل وارد زمین شد و با وجود فشار سنگین مسابقه، نمایش قابل قبولی ارائه داد. چند روز بعد نیز برای نخستین بار در ترکیب اصلی قرار گرفت. با اینکه تنها چند بازی دیگر در ادامه فصل انجام داد، اعتماد فلیک به او بیشتر شد.
در تابستان، اسپارت با تیم زیر ۱۹ سال اسپانیا قهرمان اروپا شد و یکی از ستاره‌های این موفقیت بود. اسپانیا نیز در تمام مسابقات گل نخورد و اسپارت در تیم منتخب تورنمنت قرار گرفت.
بازگشت او به بارسلونا با یک اتفاق جالب همراه شد. برخلاف انتظار، فلیک از این بازیکن در پست دفاع چپ استفاده کرد و اسپارت هر چهار مسابقه ابتدایی لالیگا را از ابتدا و تا پایان بازی کرد. او مقابل الچه نخستین پاس گل خود را ثبت کرد و برابر اتلتیک بیلبائو نیز با جنگندگی، مشارکت در حملات و ارسال‌های خطرناک، تحسین‌ها را برانگیخت. در دیدار برابر رایووایکانو نیز با یک پاس سریع زمینه‌ساز گل بارسلونا شد.
فلیک از عملکرد او ابراز رضایت کرده و اسپارت را بازیکنی «سطح بالا» توصیف کرده است. توانایی بازی در مرکز زمین و دفاع، تصمیم‌گیری سریع، پاس‌های دقیق و حضور مؤثر در نبردهای یک‌به‌یک، مهم‌ترین ویژگی‌های او هستند.
البته اسپارت هنوز در ابتدای مسیر است. قدرت بدنی او باید بیشتر شود و در برابر پرس شدید تیم‌های بزرگ گاهی در انتخاب پاس دچار اشتباه می‌شود. با این حال، شباهت مسیر حرفه‌ای او به فیلیپ لام قابل توجه است. بازیکنی که از دفاع چپ شروع کرد، در سمت راست درخشید و بعدها به هافبک تبدیل شد.
اکنون پرسش اصلی این است که اسپارت در نهایت در کدام پست تثبیت خواهد شد. دفاع چپ، دفاع راست یا هافبک؟ پاسخ هرچه باشد، بارسلونا به نظر می‌رسد یکی دیگر از محصولات ارزشمند لاماسیا را در اختیار دارد؛ بازیکنی که فلیک می‌تواند از چندپسته بودنش برای ساختن یک مهره کلیدی در سال‌های آینده استفاده کند.

جستجو
آرشیو تاریخی