هنوز در برخی موارد نیاز به آموزش داریم

قضاوتی بی‌حاشیه در جدالی نابرابر

یاسر همرنگ
کارشناس داوری

هفته اول لیگ برتر همیشه پیچیدگی‌های خاص خود را دارد؛ تیم‌ها نه از نظر بدنی به آمادگی کامل رسیده‌اند و نه از لحاظ تاکتیکی کاملاً هماهنگ شده‌اند. در چنین فضایی، قضاوت مسابقه استقلال اگرچه چالش جدی پیش‌رو نداشت، اما نشان داد که می‌توان بازی را بدون حاشیه و با مدیریت مناسب دنبال کرد.
در مجموع روند داوری نسبتاً روان و بدون اشتباهات تأثیرگذار بود، اما اجرای ناقص برخی از قانون‌های جدید که در جام جهانی برجسته شدند، قابل توجه بود. در جریان بازی، علائم مربوط به پرتاب اوت و زمان شروع مجدد توسط دروازه‌بان به‌وضوح نمایش داده نشد که در مسابقات حساس‌تر می‌تواند به محل اختلاف تبدیل  شود.
مهم‌ترین صحنه، مصدومیت یکی از بازیکنان در جریان شادی گل و ورود کادر پزشکی برای مداوا بود. طبق قوانین جدید، بازیکنی که در میدان توسط تیم پزشکی ویزیت می‌شود باید از زمین خارج شده و حداقل یک دقیقه منتظر بماند و صرفاً با اجازه داور می‌تواند بازگردد. در این مورد به‌نظر می‌رسید قانون مذکور به‌درستی اجرا نشد و بازیکن بدون خروج از زمین به بازی ادامه داد. هرچند این مورد در نتیجه بازی تأثیری نداشت، اما تأکیدی است بر ضرورت نظارت دقیق‌تر داوران بر اجرای کامل قوانین.
انتظار می‌رود در هفته‌های آتی داوران با دقت بیشتری قوانین جدید را اجرا و نکات جزئی مانند حفظ فاصله در دیوار دفاعی  که در این بازی برای آن کارت هم صادر شد  را کنترل کنند. آموزش و هماهنگی پیش از فصل، یادآوری شفاف قوانین به کمک‌داوران و کادر مربیگری و استفاده از ابزارهای کمکی در صورت لزوم می‌تواند از بروز ابهام‌ها و ایجاد حاشیه در مسابقات جلوگیری کند.
 

جستجو
آرشیو تاریخی