صفحات
  • صفحه اول
  • مدیریت فوتبال
  • منهای فوتبال
  • ورزش جهان
  • فوتبال ایران
  • پرسپولیس
  • استقلال
  • صفحه آخر
شماره هشت هزار و صد و هفتاد و شش - ۰۸ مرداد ۱۴۰۵
روزنامه ایران ورزشی - شماره هشت هزار و صد و هفتاد و شش - ۰۸ مرداد ۱۴۰۵ - صفحه ۷

پنجره باز نشود، قراردادها بی‌اعتبار می‌شود

خلیفه و گودرزی به آلومینیوم برمی‌گردند


آبی‌های پایتخت این روزها بیش از هر زمان دیگری با تبعات بسته بودن پنجره نقل و انتقالات مواجه‌اند. چالشی که از ماه‌ها قبل درباره آن هشدار داده می‌شد، حالا به مرحله‌ای رسیده که حتی جذب بازیکنان جدید اخیر نیز ممکن است فقط به یک مسکن چند روزه برای آرام‌سازی ذهن هواداران تبدیل شود.
حضور خلیفه و گودرزی در تمرینات استقلال شاید در نگاه اول نشانه اشتیاق و فعالیت این باشگاه در بازار نقل و انتقالات بود، اما واقعیت این است که حق استفاده از این بازیکنان تا باز شدن پنجره نقل وانتقالات وجود ندارد.
اظهارات اخیر سعید فتاحی نیز به نوعی این واقعیت تلخ را تأیید می‌کند. او اعلام کرده استقلال بازیکن جذب کرده اما امکان ثبت قراردادها را ندارد. همین جمله به وضوح نشان می‌دهد مشکل اصلی استقلال کجاست. باشگاه می‌تواند به عنوان یک شخصیت حقوقی با هر فرد حقیقی قرارداد داخلی امضا کند، اما این قرارداد از نگاه قوانین فوتبال هیچ اعتباری ندارد، زیرا تا زمانی که در سامانه رسمی ثبت نشود، بازیکن از نظر فیفا و فدراسیون فوتبال بازیکن استقلال محسوب نمی‌شود.
به عبارت شفاف‌تر استقلال فقط قادر به امضای برگه‌هایی است که در فضای حقوقی فوتبال ارزش اجرایی ندارند. این تفاوتی اساسی میان قراردادهای عادی و قراردادهای فوتبالی است. در قوانین عرف فوتبال اعتبار قرارداد زمانی شکل می‌گیرد که امکان ثبت رسمی آن وجود داشته باشد و باشگاه مجاز به انجام نقل و انتقالات باشد. استقلال در شرایط فعلی از این امکان محروم است.
این شرایط در درجه اول درباره خلیفه و گودرزی نیز صدق می‌کند. فتاحی در بخش دیگری از صحبت‌های خود تأکید کرده که اگر پنجره نقل و انتقالات استقلال باز نشود، این دو بازیکن به باشگاه آلومینیوم اراک بازخواهند گشت. این اظهارنظر در واقع تأییدی بر همان موضوعی است که از ابتدا درباره آن صحبت می‌شد.
در حقیقت حضور این دو بازیکن در تمرینات استقلال به معنای قطعی شدن انتقال آنها نیست. آنها تا زمانی در تمرینات حضور دارند که باشگاه استقلال پاسخ استعلام خود از فیفا را دریافت کند. اگر فیفا اعلام کند استقلال امکان استفاده از سه سهمیه آزاد را ندارد، هیچ مانعی برای بازگشت این دو بازیکن به باشگاه قبلی‌شان وجود نخواهد داشت.
یکی دیگر از نکاتی که در صحبت‌های فتاحی مطرح شد، موضوع قرض‌دادن بازیکنان بود. او عنوان کرد استقلال می‌تواند قرارداد امضا کند و سپس بازیکن را به صورت قرضی در اختیار باشگاه دیگری قرار دهد. اما این موضوع هم شدنی نیست.
وقتی قراردادی به صورت رسمی ثبت نشده باشد -اساساً باشگاه مالک حقوق فوتبالی بازیکن نیست- صحبت از انتقال قرضی نیز معنای حقوقی پیدا نمی‌کند، زیرا انتقال قرضی زمانی امکان‌پذیر است که باشگاه ابتدا قرارداد معتبر و ثبت شده‌ای با بازیکن داشته باشد.
در واقع حضور خلیفه و گودرزی در تمرینات استقلال بیشتر ناشی از علاقه شخصی این دو بازیکن برای حضور در جمع آبی‌پوشان است. آنها امیدوارند مشکل استقلال برطرف شود و قراردادشان به ثبت برسد. اما اگر چنین اتفاقی رخ ندهد، حضور چند هفته‌ای در تمرینات استقلال هیچ ارزش حقوقی برای آنها ایجاد نخواهد کرد. 
این دو بازیکن هر لحظه ممکن است به آلومینیوم اراک بازگردند و حتی پس از آن نیز اختیار کامل خواهند داشت که با هر باشگاه دیگری وارد مذاکره شوند، زیرا قرارداد فعلی آنها با استقلال فاقد اعتبار فوتبالی است و هیچ تعهد الزام‌آوری برای ادامه همکاری ایجاد نمی‌کند.
اگر فیفا با درخواست استقلال موافقت نکند، خروج همزمان خلیفه و گودرزی از تمرینات استقلال به یکی از بزرگ‌ترین شوک‌های نقل و انتقالاتی این باشگاه تبدیل خواهد شد. اتفاقی که می‌تواند تمام برنامه‌های کادر فنی را بر هم بزند و استقلال را دوباره به نقطه آغاز بازگرداند.
در آن صورت مدیران استقلال برای بازگرداندن این بازیکنان نیز باید مذاکرات تازه‌ای در نیم‌فصل انجام دهند و هیچ تضمینی وجود ندارد که آنها دوباره استقلال را انتخاب کنند. شاید در این فاصله پیشنهادهای جدیدی دریافت کنند و مسیر دیگری را در پیش بگیرند.
بعد از پایان فصل گذشته، بخش زیادی از توجه مدیران استقلال معطوف به حضور این تیم در لیگ نخبگان آسیا بود. آنها تلاش زیادی کردند تا استقلال به عنوان نماینده ایران راهی این مسابقات شود و در نهایت نیز به هدف خود رسیدند.
اما همان روزها بسیاری از کارشناسان و حتی هواداران استقلال هشدار می‌دادند که حضور در رقابت‌های آسیایی با پنجره بسته، مشکلات فراوانی ایجاد خواهد کرد.
 امروز همان نگرانی‌ها در حال تبدیل شدن به واقعیت است. استقلال اگرچه سهمیه حضور در آسیا را به دست آورده، اما هنوز درگیر چالشی است که می‌تواند کیفیت فنی این تیم را بشدت تحت تأثیر قرار دهد.

 

استقلال در انتظار پاسخ فیفا

اکنون همه چیز به پاسخ نهایی فیفا بستگی دارد. اگر استقلال بتواند از سه سهمیه آزاد استفاده کند، بخش مهمی از مشکلات این باشگاه برطرف خواهد شد و این دو بازیکن هم می‌مانند. اما اگر پاسخ فیفا منفی باشد، نه تنها خلیفه و گودرزی استقلال را ترک خواهند کرد، بلکه مدیران باشگاه نیز باید به دنبال راهکارهای تازه‌ای برای عبور از این بحران باشند.
تا آن زمان خلیفه و گودرزی می‌توانند با استقلال تمرین کنند اما نه با اطمینان از اینکه استقلالی خواهند ماند. تمرین فقط برای بودن در قاب تمرینات استقلال. بعد از آن شاید دیگراین دو بازیکن را در استقلال نبینیم.

جستجو
آرشیو تاریخی