تغییرات لازمه آبروداری چادرملو در آسیا

صعود شیرین، مأموریت دشوار

پیروزی چادرملو مقابل گل‌گهر در نهایت این تیم یزدی را راهی لیگ قهرمانان سطح دوم آسیا کرد؛ اتفاقی که بدون تردید برای فوتبال یزد یک موفقیت بزرگ محسوب می‌شود. شهری که سال‌ها آرزو داشت نماینده‌ای در سطح اول فوتبال ایران داشته باشد، حالا باید خود را برای حضور در رقابت‌های آسیایی آماده کند. اما درست از همین نقطه است که  پرسش‌های مهم آغاز می‌شود.
چادرملو تا چه اندازه ظرفیت حضور در این رقابت‌ها را دارد؟ تیمی که ابتدای همین فصل حتی ورزشگاه آماده‌ای برای میزبانی نداشت و مجبور بود مسابقاتش را در تهران برگزار کند، چگونه می‌خواهد نماینده‌ای شایسته برای فوتبال ایران در آسیا باشد؟ این فقط یک سؤال نیست، واقعیتی است که مدیران باشگاه چادرملو باید پیش از هر چیز به آن پاسخ دهند.
موضوع البته فقط سخت افزار نیست، کیفیت فنی نیز اهمیت فراوانی دارد. ترکیب فعلی چادرملو برای رقابت در سطح فوتبال آسیا نیازمند تغییر است. محتاج بازیکنانی با تجربه بین‌المللی و نیازمند مهره‌هایی که بتوانند در مسابقات فشرده و دشوار کیفیت خود را حفظ کنند. با همین ترکیب که از چادرملو در لیگ دیدیم شانس موفقیت چندان بالا نخواهد بود و این موضوع را خود مسئولان باشگاه نیز به خوبی می‌دانند.
در یزد شاید امروز فضای شادمانی بابت آسیایی شدن حاکم باشد، اما بهتر است این شور جای واقع‌بینی را نگیرد. آسیایی شدن درواقع آغاز مسئولیتی بزرگتر است. بدون شک فوتبال آسیا با لیگ برتر ایران تفاوت‌های فراوانی دارد و برای دستیابی به موفقیت باید مطابق با آن برنامه‌ریزی کرد.
عده‌ای تصور می‌کنند لیگ قهرمانان سطح دوم آسیا رقابت ساده‌ای است، اما این نگاه اشتباه است. همین استقلال که فصل آینده در لیگ نخبگان آسیا حضور خواهد داشت، فصل گذشته در همین سطح دوم یکی از تلخ‌ترین و تحقیرآمیزترین شکست‌های سال‌های اخیر خود را تجربه کرد. بنابراین هیچ مسابقه‌ای در آسیا آسان نیست و هیچ حریفی را نمی‌توان دست‌کم گرفت.
کادر فنی چادرملو نیز باید خود را برای شرایطی متفاوت آماده کند. سعید اخباری بدون تردید به کارش ادامه خواهد داد اما فوتبال آسیا تنها با انگیزه و اتحاد پیش نمی‌رود و باید برنامه‌ریزی دقیقی را اعمال کرد.
صعود به آسیا دستاوردی ارزشمند برای چادرملو و فوتبال یزد است اما از اینجا به بعد دیگر شانس تعیین‌کننده نیست. تیمی که ابتدای فصل حتی زمین مناسبی برای میزبانی نداشت، امروز باید باشگاهی با استانداردهای آسیایی باشد و سؤال اساسی اینجا است که آیا چادرملو از پس استانداردهای آسیایی برخواهد آمد یا خیر؟!
جستجو
آرشیو تاریخی