صفحات
  • صفحه اول
  • مدیریت ورزش
  • منهای فوتبال
  • ورزش جهان
  • فوتبال ایران
  • جام جهانی
  • صفحه آخر
شماره هشت هزار و صد و بیست و نه - ۱۲ خرداد ۱۴۰۵
روزنامه ایران ورزشی - شماره هشت هزار و صد و بیست و نه - ۱۲ خرداد ۱۴۰۵ - صفحه ۷

تصویر واقعی تیخوانا؛ شهر زنده و مدرن

ابوالفضل پسندیده
(سفیر ایران در مکزیک)

تیخوانا در استان باخاکالیفرنیا (به معنی کالیفرنیای پایینی) واقع است. استان مذکور ۴ میلیون جمعیت دارد که نیمی از آنها در شهر مرزی تیخوانا زندگی می‌کنند. تیخوانا در مرز آمریکا، کنار شهر سن‌دیگو کالیفرنیای آمریکا واقع شده است. این شهر را معمولاً دروازه زمینی مکزیک به آمریکا می‌دانند. تیخوانا از سریع‌ترین شهرهای در حال رشد مکزیک است. این شهر بخشی از منطقه اقتصادی «CaliBaja» است؛ منطقه‌ای که اقتصاد سن‌دیگو آمریکا و تیخوانا مکزیک را به هم وصل می‌کند.
تیخوانا فقط یک شهر گردشگری نیست؛ بلکه یکی از قطب‌های صنعتی مکزیک نیز هست: صنایع الکترونیک، تجهیزات پزشکی، قطعات خودرو و هوافضا در آن بسیار فعال‌اند. کارخانه‌های «ماکیلا» (مونتاژ برای صادرات به آمریکا) نقش مهمی در اقتصاد شهر دارند. هر ساله سرمایه‌گذارهای خارجی زیادی از آمریکا و ژاپن وارد این منطقه می‌شوند.
تیخوانا یکی از مهم‌ترین مراکز «گردشگری درمانی» در آمریکای شمالی است؛ بسیاری از آمریکایی‌ها برای خدمات دندانپزشکی، زیبایی و درمان ارزان‌تر به این شهر سفر می‌کنند. فرودگاه بین‌المللی تیخوانا روزانه ۹۰ پرواز دارد که دو پرواز مستقیم به پکن و شنزن چین هستند.
تیخوانا به‌خاطر نزدیکی به آمریکا و جمعیت زیادش، میزبان مسابقات و رویدادهای ورزشی متنوعی بوده است؛ از فوتبال و بیسبال تا کشتی‌کچ و هنرهای رزمی.
از نظر آب و هوا و اقلیم، تیخوانا شهری ساحلی با رطوبت کم است و میانگین دمای هوا ۲۰ درجه است. دمای هوا به ندرت بالای ۲۵ درجه می‌رود. بنابراین آب و هوای بسیار خوبی دارد و شبیه‌ترین اقلیم را به لس‌آنجلس دارد که دو بازی تیم ایران آنجا خواهد بود. دسترسی تیخوانا به لس‌آنجلس بسیار آسان است؛ زمینی حدود ۳ ساعت و هوایی، حدود پنجاه دقیقه.
شخصاً از هتل محل اقامت و استادیوم در نظرگرفته شده برای تمرینات تیم ملی بازدید کردم و همه چیز بسیار مناسب بود. ورزشگاه شولوس، یک ورزشگاه مدرن با همه امکانات تمرینی، بدنسازی، ریکاوری، پزشکی و استراحت است. مالک ورزشگاه، یکی از ثروتمندترین افراد مکزیک و از علاقه‌مندان به ایران است و برای استقبال از تیم ایران آماده هستند. مدیران هتل و ورزشگاه، آمادگی خود را برای اقامت خوب تیم ملی اعلام کردند.
دیپلمات ارشد ایران در مکزیک در پاسخ به این‌ سؤال که به طور کلی تیخوانا برای استقرار تیم ملی مناسب است یا خیر؟ تأکید کرد: با توجه به بازدید میدانی چند روز قبل بنده از این شهر و استقبال گرم استاندار از میزبانی تیم ملی و با عنایت به روحیه میهمان‌نوازی مکزیکی‌ها و شباهت‌های فرهنگی زیاد آنها با ایران، به باور من شرایط اجتماعی مکزیک به گونه‌ای است که تیم ملی در تیخوانا اقامت به مراتب بهتری نسبت به شهرهای آمریکایی خواهد داشت.
مردم تیخوانا بسیار خونگرم و میهمان‌نواز هستند. آنها نه تنها هیچ مشکلی با ایرانیان ندارند بلکه احترام زیادی هم قائل هستند. من چند روز پیش سفری به تیخوانا و مخیکالی (مرکز استان) داشتم و با استاندار، شهردار و مقامات محلی دیدار کردم، رویی بسیار گشاده داشتند و بسیار گرم برخورد کردند.
تصویری که از امنیت در تیخوانا منتشر می‌شود با واقعیت تفاوت دارد. این تصویر منفی، بیشتر ساخته و پرداخته رسانه‌های آمریکایی است. تیخوانا شهری است به اندازه اصفهان یا مشهد و با امکانات شهری خوب. بدیهی است که در شهر دو میلیونی و مرزی و با جمعیت زیاد مهاجر، وضعیت امنیت با شهرهای کوچک متفاوت است ولی وضعیت آن طور که رسانه‌های رقیب می‌گویند، نیست. در سفری که چند روز قبل به تیخوانا داشتم، این شهر را شهری زنده، تمیز، مدرن و با اقتصادی پویا دیدم.
حدود ۱۵ نفر ایرانی در این شهر هستند که عمدتاً از آمریکا آمده‌اند و اینجا زندگی خوبی دارند، ایرانیانی که در تیخوانا زندگی می‌کنند، همگی از زندگی خود بسیار راضی هستند چون محیط فرهنگی و روانی مشابه‌تری به ایران دارد. آنها هم معتقدند اخبار مربوط به وجود ناامنی در این شهر، عمدتاً از سوی آمریکایی‌ها بزرگنمایی می‌شود.
بر اساس گزارش رسانه‌های مکزیکی، ایران در مجموعه تمرینی «سنترو شولویتسکوینتله» مستقر خواهد شد.
مجموعه‌ای که متعلق به باشگاه تیخواناست و یکی از مجهزترین مراکز تمرینی شمال مکزیک به شمار می‌رود. این کمپ دارای چند زمین تمرینی استاندارد، امکانات بدنسازی، فضاهای ریکاوری، ساختمان‌های اداری و بخش‌های تخصصی آماده‌سازی تیم‌هاست. در سال‌های اخیر نیز بارها میزبان اردوهای حرفه‌ای و مسابقات مختلف بوده است. در واقع ایران به جای حضور در یک کمپ موقت، وارد محیطی می‌شود که فوتبال حرفه‌ای در آن جریان روزانه دارد؛ موضوعی که در طول یک تورنمنت طولانی می‌تواند اهمیت زیادی پیدا کند.

میزبانی ماریوت از ملی‌پوشان
از هتل‌های ۵ ستاره و شناخته‌شده شهر تیخوانا در مکزیک، هتل «ماریوت تیخوانا» است که در منطقه «آوِنیدا آگوا کالینتِه» قرار دارد. ساختمان هتل طراحی مدرنی دارد و امکانات کامل یک هتل لوکس را ارائه می‌دهد. اتاق‌ها و سوئیت‌ها مجهز به تخت‌های راحت، حمام‌های کامل، اینترنت پرسرعت، خدمات ۲۴ ساعته و فضای کار هستند. همچنین امکاناتی مثل استخر روباز، باشگاه ورزشی، رستوران‌های متنوع و سالن‌های همایش باعث شده این هتل برای رویدادهای کاری و مراسم‌های بزرگ هم بسیار کاربردی باشد.
 
 

جستجو
آرشیو تاریخی