ورزشکاران ایرانی همراه ملت هستند

ذوالقدر:سکوت نهادهای بین المللی در قبال تجاوز به ایران تأسف برانگیز است

غلامحسن ذوالقدر سرپرست تیم‌های ملی تکواندو در گفت‌وگویی صریح و بی‌پرده درباره اهمیت اخلاق و جوانمردی در ورزش، نقش نهادهای بین‌المللی و واکنش ورزشکاران به مسائل اجتماعی و سیاسی صحبت کرد.
 او با تأکید بر اینکه میزبانی رویدادهای جهانی باید در فضایی انسانی و عاری از خشونت برگزار شود، دیدگاه خود را درباره شایستگی کشورها برای میزبانی المپیک و مسئولیت کمیته بین‌المللی المپیک بیان کرد و از ورزشکاران و مردم خواست که با پایبندی به اخلاق و انصاف، ارزش‌های ملی و انسانی را حفظ کنند.
 
نظر شما درباره برگزاری رویدادهای ورزشی بزرگ مثل المپیک و جام جهانی در کشورهایی که درگیر مناقشات و اقدامات غیرانسانی هستند، چیست؟
ورزش همیشه نماد صلح و رقابت سالم بوده است. وقتی کشوری با اقدامات غیرانسانی شناخته می‌شود، نمی‌توان انتظار داشت که میزبانی چنین رویدادی را که روح آن ورزشی است و با جوانمردی عجین است، برعهده داشته باشد. مسابقات ورزشی باید در فضایی برگزار شود که احترام، اخلاق و اصول انسانی رعایت شود. اگر این اصول زیر پا گذاشته شود، جای تعجب نیست که مردم و ورزشکاران احساس نارضایتی کنند.
فکر می‌کنید کمیته بین‌المللی المپیک چه نقشی می‌تواند در این زمینه داشته باشد؟
کمیته المپیک باید معیارهای انسانی و اخلاقی را جدی بگیرد. اگر کشوری در فعالیت‌های جنگی یا اقدامات غیرقانونی نقش داشته باشد، منطقی است که به میزبانی آنها در این رویدادها فکر کند. حداقل این اقدامات می‌تواند بررسی دقیق سوابق کشورها در رعایت حقوق بشر و معیارهای انسانی باشد. متأسفانه تجربه نشان داده که گاهی منافع سیاسی و اقتصادی بر اصول اخلاقی ترجیح داده می‌شود و من فکر می‌کنم امریکا شایستگی میزبانی المپیک را ندارد.
مردم از ورزشکاران انتظار دارند نسبت به مسائل اجتماعی و سیاسی واکنش نشان دهند. نظر شما چیست؟
مردم ایران همیشه با وفاداری و حمایت خود شناخته می‌شوند و قهرمانان و سلبریتی‌ها هم قلباً همراه ملت هستند. ممکن است شرایط دسترسی یا فرصت محدود باشد اما این به معنای بی‌تفاوتی نیست. ورزشکاران در فرصت مناسب از کشور و ملت خود حمایت می‌کنند و این همان روحیه وطن‌دوستی است که مردم ایران همواره نشان داده‌اند.
در مورد واکنش نهادهای بین‌المللی ورزشی به جنایات جنگی چه نظری دارید؟
متأسفانه بسیاری از نهادها تحت تأثیر سیاست‌های بین‌المللی و فشار قدرت‌ها هستند و از استقلال کافی برخوردار نیستند. این باعث می‌شود که صدای عدالت و انصاف در زمینه ورزش کمتر شنیده شود. ما امیدواریم این نهادها به ارزش‌های انسانی و جوانمردی بازگردند و نقش خود را به عنوان حافظ اصول اخلاقی و ورزشی ایفا کنند.
پیام شما به هموطنان و ورزشکاران چیست؟
در هر شرایطی، با رعایت اخلاق و رأفت اسلامی، باید به حق و انصاف پایبند باشیم. هر کسی حق اظهارنظر دارد و نباید کسی را مجبور یا سرزنش کرد. ورزش و فرهنگ ایرانی باید مظهر احترام، مهربانی و انسجام ملی باشد.
 این روحیه، چه در ورزش و چه در زندگی اجتماعی، باید همیشه حفظ شود.
جستجو
آرشیو تاریخی