بازی تیم ملی در ونکوور و لس‌آنجلس امتیاز مثبتی است

مهاجرانی: بهترین قرعه نصیب تیم ملی شد

محمد محمدی سدهی
روزنامه‌‌نگار


بلافاصله پس از قرعه‌کشی مسابقات جام جهانی 2026 و همگروهی تیم ملی فوتبال کشورمان با تیم‌های بلژیک، مصر و نیوزیلند، رسانه‌ها به تحلیل شرایط تیم‌های همگروه ایران پرداختند. در این بین خیلی‌ها اعتقاد دارند که تیم ملی با وجود رویارویی با این حریفان، پتانسیل صعود از مرحله گروهی مسابقات جام جهانی را دارد و می‌تواند با یک تدارک خوب به جمع تیم‌های صعودکننده از مرحله گروهی بپیوندد.
حشمت مهاجرانی، سرمربی سابق تیم ملی که تیم ملی فوتبال کشورمان تحت هدایت او برای اولین‌بار به جام جهانی در سال 1978 صعود کرد، به «ایران ورزشی» گفت: «این درست است و تیم ملی نسبت به سایر گروه‌ها در گروه آسانی قرار گرفته است اما بدون تدارکات نباید به صعود فکر کنیم. تیم ملی مصر آمادگی قبل را ندارد اما آنها زمان دارند تا بتوانند همانند گذشته به روزهای خوب خود بازگردند. یا نیوزیلند که فوتبالی به سبک فوتبال انگلیسی بازی می‌کند و متکی به قدرت و فیزیک بدنی است که رقابت با این تیم را نباید ساده بدانیم.»
او در خصوص تیم ملی بلژیک بیان داشت: «بلژیک همیشه در فوتبال اروپا مطرح بوده، البته این تیم در ادوار جام جهانی نتوانسته خودنمایی کند و تنها در جام جهانی 2018 به جمع 4 تیم پایانی راه یافت که این بهترین نتیجه بلژیک در ادوار جام جهانی است اما باید گفت بازی ما مقابل این تیم سخت‌تر از سایر تیم‌های همگروهی خواهد بود. البته تیم‌ها هنوز برای رسیدن به مرز آمادگی زمان دارند و قطعاً پس از مشخص شدن رقبای خود از این به بعد با جدیت بیشتری برنامه‌ریزی خواهند کرد و بازی‌های تدارکاتی برگزار می‌کنند.»
این مربی نام آشنای فوتبال ایران به صحبت‌های خود این‌گونه ادامه داد: «تیم ملی مصر مقابل تیم‌های ملی فلسطین و سوریه به سختی پیروز شد و البته چندین سال است که مصر مقامی در قاره آفریقا به‌دست نیاورده و بعد از چند سال مجدداً به جام جهانی صعود کرده است که البته باید گفت این نشان‌دهنده بالا رفتن کیفیت‌شان نسبت به سال‌های گذشته است. فوتبال آفریقا بر پایه قدرت و تاکتیک استوار است و باید با تیم‌هایی روبه‌رو شویم که سبک فوتبالی مشابه مصر دارند.»
مهاجرانی در ادامه‌ گفت: «این درست است که قرعه آسانی داریم اما نباید در جام جهانی هیچ بازی ای را آسان بدانیم و همه تیم‌ها برای کسب نتیجه و نشان دادن کیفیت بالای‌شان به جام جهانی می‌روند. بازی تیم ملی در ونکوور و لس‌آنجلس امتیاز مثبتی است چون ایرانی‌های زیادی در این دو شهر حضور دارند که می‌توانند تیم ملی را حمایت کنند؛ تماشاگرانی که تیم ملی ما دارد هیچ تیمی در دنیا ندارد و آنها همیشه در سراسر دنیا از تیم ملی حمایت کرده‌اند.»
او افزود: «همان‌طور که گفتم سبک فوتبال نیوزیلند به فیزیک و قدرت‌بدنی متکی است و از آنجایی که تیم ما یک تیم تکنیکی است، می‌توان گفت که تیم ملی شانس بالایی برای پیروزی مقابل نیوزیلند دارد. با تمام این صحبت‌ها باید بگویم که این قرعه بهترین قرعه نسبت به حضور تیم ملی در ادوار گذشته جام جهانی است و امیدواریم که با برنامه‌ریزی صحیح تیم ملی به نتایج خوبی دست یابد. فدراسیون فوتبال باید در فرصت باقیمانده تا مسابقات جام جهانی، بهترین تدارک را برای تیم ملی ببیند و اردوهایی برگزار کند تا ایران با بهترین شرایط راهی جام جهانی شود.»
این مربی سابق تیم ملی در پایان بیان داشت: «امیدی به لیگ نداریم و فقط باید بازی‌های تدارکاتی برای تیم ملی در نظر بگیریم. اگر قرار است بازیکن جوانی به تیم ملی راه پیدا کند، به تجربه بین‌المللی نیاز دارد که این هم بدون برگزاری بازی‌های تدارکاتی خوب امکان‌پذیر نیست. مسیر تیم ملی مسیر سختی است و باید برای عبور از این مسیر سخت همه متحد شوند و فقط به فکر افتخارآفرینی تیم ملی کشور باشند. با توجه به نتایج خودمان و گروه‌مان در جام جهانی این شانس را داریم که به دور دوم راه پیدا کنیم.»

جستجو
آرشیو تاریخی