فوتبال ما به بازیکنان با انگیزه و جوان نیاز دارد

بیانی: ساپینتو فهمید که نمی‌تواند به نام‌ها اعتماد کند

محمد محمدی سدهی
روزنامه‌نگار


استقلال ساپینتو که با آن همه بازیکنان اسمی در اوایل فصل به نتیجه نرسیده بود، توانست با پیروزی مقابل مس رفسنجان در هفته هفتم لیگ برتر تا حدودی احیا شود. برخی از کارشناسان فوتبال اعتقاد داشتند که استقلال با یک برد می‌تواند از بحران خارج شود و حالا این اتفاق افتاد و آبی‌ها با این برد در جایگاه سوم جدول قرار گرفتند.
شاهرخ بیانی، پیشکسوت استقلال در این خصوص به «ایران ورزشی» گفت: «ساپینتو در اوایل فصل به دلیل غیبت برخی از بازیکنان نتوانست ترکیب خود را بشناسد و تنها از بازیکنانی استفاده می‌کرد که باتجربه بودند اما در بازی با مس اتفاق دیگری رخ داد و او به بازیکنان جوان میدان داد و این بازیکنان به واسطه دوندگی و انگیزه زیاد توانستند به تیم کمک کنند. حضور این بازیکنان جوان در بازی مقابل مس اتفاق مثبتی بود و نشان داد که فوتبال ما چه در رده ملی و چه در رده باشگاهی به بازیکنان با انگیزه و جوان نیاز دارد.» او در ادامه بیان داشت: «ساپینتو تا دقیقه 80 بازی با مس ترکیب تیم را تغییر نداد؛ به این دلیل که تیم ریتم خوبی داشت. علاوه بر این دوندگی سعید سحرخیزان خوب بود و دفاع وسط ازبک استقلال هم عملکرد بسیار خوبی داشت و حضور او باعث شد تا دفاع استقلال سروسامان بگیرد. البته یکی از ضعف‌های استقلال در بازی‌های گذشته این بود که بازیکنان کناری در کار دفاعی مشارکت چندانی نداشتند که این موضوع را ساپینتو متوجه شد و بازیکنان کناری را موظف کرد در کار دفاعی شرکت کنند. علاوه بر این هافبک‌های استقلال در بازی‌های قبلی رو به عقب بازی می‌کردند اما در بازی اخیر حرکت و پاس آنها رو به جلو بود.» این پیشکسوت استقلال این گونه به صحبت‌های خود ادامه داد: «ساپینتو فهمید که نمی‌تواند به نام‌ها اعتماد کند و به این دلیل بازیکنان نامدار را در ترکیب قرار نداد و از بازیکنان جوان استفاده کرد که یکی از آنها ستاره میدان بود. مهران احمدی در حالی ستاره این بازی بود که پول زیادی از باشگاه نگرفته است. علاوه بر این یاسر آسانی تا به اینجا بهترین خارجی استقلال است که عملکرد خوبی داشت و موفق به گلزنی شد. او بازیکن خوبی است و مدیران باشگاه باید امثال او را به فوتبال ایران بیاورند. استقلال شکل خوبی گرفته و امیدوارم که این روند ادامه داشته باشد.»
بیانی با اشاره به این موضوع که فوتبال ایران ضعف‌های زیادی دارد، افزود: «ضعف فوتبال ما به دلیل استفاده تیم‌ها از بازیکنانی است که سن بالایی دارند. مربیان به دلیل تجربه زیاد بازیکنان سن و سال‌دار از آنها استفاده می‌کنند، این در حالی است که تجربه بازیکن 35 ساله با بازیکن 20 ساله تفاوت چندانی ندارد. مربیان تیم‌های باشگاهی باید جسارت داشته باشند و از بازیکنان جوان استفاده کنند. تنها مجتبی حسینی و مهدی تارتار مربیانی هستند که از بازیکنان جوان در لیگ برتر استفاده می‌کنند و قطعاً این دو در آینده نه چندان دور عامل پیشرفت فوتبال‌مان خواهند بود.»
این پیشکسوت استقلال بیان داشت: «بازیکنانی همچون مهدی طارمی و سردار آزمون به واسطه بازی دادن مربیان‌شان در جوانی به اینجا رسیده‌اند و ما برای پیشرفت فوتبال‌مان باید از بازیکنان جوان استفاده کنیم و به آنها بازی دهیم. بازیکن 36 ساله می‌آورند و 100 میلیارد به او پول می‌دهند، این بازیکن چه کاری می‌تواند انجام دهد؟ با این پول می‌توانید چند بازیکن جوان بگیرید که در آینده باعث پیشرفت تیم شوند.»
او تصریح کرد: «باشگاه‌ها باید روی آکادمی خود سرمایه‌گذاری کنند نه در جذب بازیکنی که سن و سال بالایی دارد و در آینده هیچ کارایی‌ای نخواهد داشت. متأسفانه فوتبال ما گران شده، در حالی که نباید این گونه باشد؛ چرا که فوتبال ما این قدر نمی‌ارزد. نباید پول‌های اینچنینی در فوتبال ما هزینه شود. مدیران چند باشگاه قیمت‌ها را بالا بردند و باعث شدند تا بازیکنان چنین پول‌هایی از تیم‌ها بخواهند.»

جستجو
آرشیو تاریخی