صفحات
  • صفحه اول
  • مدیریت ورزش
  • منهای فوتبال
  • ورزش جهان
  • فوتبال ایران
  • پرسپولیس
  • استقلال
  • صفحه آخر
شماره هفت هزار و نهصد و سه - ۲۲ مرداد ۱۴۰۴
روزنامه ایران ورزشی - شماره هفت هزار و نهصد و سه - ۲۲ مرداد ۱۴۰۴ - صفحه ۵

چهره‌های ورزشی در پیاده روی اربعین

قرار عاشقی

محمد محمدی سدهی
روزنامه‌نگار


تقویم دوباره روی یک روز پرشور و تاریخی ایستاد تا دوباره یک مکان مقدس، به مقصدی برای عاشقان اهل بیت تبدیل شود. عاشقان اباعبدالله الحسین(ع) امسال هم کوله‌بار خود را بستند و چهل روز پس از روز عاشورا، عاشقانه رهسپار حرم مطهر این امام بزرگ و دوستداشتنی شدند. مسیری که نیازی به راه‌بلد ندارد و عشق عاشقان حسین و اتمسفر بی‌بدیل آن پاها را به سمت مقصد می‌کشاند.
صحبت از پیاده‌روی اربعین حسینی از مسیر نجف تا کربلا است که هر ساله همانند یک اقیانوس خروشان انسانی، میهمانان بسیاری از هر قوم، ‌نژاد، زبان و فرهنگی را در خود فرو می‌برد. امسال هم مانند سال‌های گذشته این جاده پرشکوه پر از عاشقان این امام بزرگ بود و در دل آن، جامعه ورزش هم در این مراسم حضور یافت. امسال هم کاروان هیأت «محبان‌الرضا(ع)» متشکل از قهرمانان، مربیان و پیشکسوتان نامی ورزش کشور مسیر 80 کیلومتری نجف تا کربلا را پیمودند و ارادت بی‌کران خود را نثار آقا کردند. نفراتی چون محمد انصاری، محسن خلیلی، مهدی امیرآبادی، نیما نکیسا، محمد ربیعی، پژمان درستکار، حسن رنگرز، مبینا نعمت‌زاده و سایر ورزشکاران که با همت و برنامه‌ریزی سازمان ورزش شهرداری تهران در این راهپیمایی حضور یافتند.
نیما نکیسا، دروازه‌بان سابق تیم ملی با اشاره به حضور در مراسم اربعین به «ایران ورزشی» گفت: «امسال به اتفاق بسیاری از ورزشکاران توفیق زیارت داشتم و توانستم دوباره در این مسیر عاشقی قدم بزنم.» او حال و هوای اربعین را این‌گونه تشریح کرد: «حال و هوای آنجا وصف‌ناپذیر است. در آنجا عاشقان بسیاری را می‌بینید که تنها منتظر یک نیم‌نگاه از آقا امام حسین(ع) هستند. امیدوارم که همه مردم ایران حاجت‌روا شوند و مردم کشور ما بتوانند شرایط بهتری را تجربه کنند.»
ثبت تصویر ورزشکارانیی که به جای حضور در میدان مسابقه، مشتاقانه به پذیرایی از میهمانان اباعبدالله الحسین(ع) می‌پردازند، تنها در این مسیر دیده می‌شود. عشق بی‌چشمداشتی که زبان مشترک همه زائران است و با هر روشی پذیرای سایر زائران این امام بزرگوار هستند. امین طاهری، قهرمان سنگین‌وزن کشتی آسیا و ملی‌پوش کشورمان، سینی خدمت در دست داشت و با سینی چای، گلوی زائران را مرطوب می‌کرد. او که روزی بر سکوی قهرمانی قاره ایستاد، در اربعین به دنبال مدال پهلوانی بود. طاهری پذیرایی از میهمانان اباعبدالله(ع) را افتخار بزرگی دانست و گفت: «برای نخستین‌بار بود که حضور در مراسم پیاده‌روی اربعین را تجربه می‌کردم. اتمسفر بسیار خوب و مثبتی در آنجا دیدم. عشق امام حسین(ع) در آن گرما و شلوغی، من و سایر دوستانم را به کربلا کشاند. علاوه بر این حضور در کنار پیشکسوتان بزرگ ورزش ایران حس و حال ما را بهتر کرد و امیدوارم که دوباره این فضا را تجربه کنم.»
پژمان درستکار، سرمربی پیشین تیم ملی کشتی آزاد هم با سینی شربت در دست، ارادت خود را به زائران اباعبدالله(ع) نشان داد و خدمت به زائران را تجربه کرد. غلامرضا فرخی، قهرمان کشتی فرنگی کشور، تمام‌قد به خدمت زائران ایستاد. برای این پهلوانان، شیرین‌ترین لحظه، شیرین‌کام کردن عاشقان حسین(ع) در مسیر رسیدن به کربلا بود. حسن رنگرز، سرمربی پرافتخار تیم ملی کشتی فرنگی هم با گام‌هایی استوار در مسیر نور، افتخار خدمت به زائران را بر دوش کشید.
محمد ربیعی، سرمربی فوتبال، یکی دیگر از نمایندگان ورزش کشور بود که دوشادوش با سایر زائران برای کسب فیض زیارت گام برداشت. او در گفت‌و‌گویی کوتاه با «ایران ورزشی» این‌گونه در خصوص مراسم اربعین صحبت کرد: «3 الی 4 سال بود که برای حضور در مراسم اربعین دعوت می‌شدم اما توفیق زیارت نداشتم. خوشبختانه امسال این سعادت نصیب من شد تا با سایر دوستان در مسیر عاشقی گام بردارم و به زیارت حرم این امام دوست‌داشتنی مشرف شوم.» او این‌گونه حال و هوای اربعین را تشریع کرد: «فضای موجود، فضای بسیار عظیم و شگفت‌انگیزی بود، این فضا نشان می‌دهد که سیدالشهدا(ع) در تمام دنیا دوستداران بسیار زیادی دارد که هر ساله برای زیارت از او به این مکان مقدس می‌آیند. واقعاً هیچ‌کس از در خانه امام حسین(ع) دست خالی برنمی‌گردد.»
هاشمیه متقیان، بانوی قهرمان پارالمپیک در رشته دوومیدانی و مبینا نعمت‌زاده، قهرمان جوان تکواندوی ایران و جهان هم در مسیر عاشقی قدم برداشتند و با اراده‌ای ستودنی در مسیر اربعین حضور یافتند.
محمد ترکاشوند، ستاره سال‌های دور والیبال ایران هم یکی دیگر از ورزشکارانی بود که برای نخستین‌بار در مراسم اربعین حاضر شد و در خصوص این سفر عاشقانه چنین نظری داشت: «من برای نخستین‌بار در مراسم پیاده‌روی اربعین حضور یافتم و باید بگویم که کلمات از وصف شور و حال حضور در کربلا و حرم آن امام بزرگوار ناتوان هستند. می‌گویند که این محرم و صفر است که اسلام را زنده نگه می‌دارد و واقعاً من در این سفر به این موضوع رسیدم.»
او در ادامه این‌گونه صحبت کرد: «تماشای جمعیت بسیاری که با ذوق و شوق برای زیارت، زحمت سفر را به جان می‌خرند، بسیار زیبا و فراموش نشدنی است. امیدوارم که این سفر دوباره قسمت من شود و توفیقی داشته باشم تا در سال‌های آینده هم به زیارت آقا امام حسین(ع) بروم و در رکاب ایشان باشم. ضمن اینکه باید از بانیان این سفر تشکر کنم و امیدوارم که پاداش خود را به گونه دیگری از آقا دریافت کنند.»
مهدی امیرآبادی، پیشکسوت محبوب فوتبال و کاپیتان اسبق استقلال، محسن خلیلی، آقای گل اسبق لیگ برتر و مهاجم پیشین پرسپولیس، محمد انصاری، بازیکن بااخلاق و سابق تیم پرسپولیس، در میان اقیانوس جمعیت قدم زدند و بازوبند «خادم‌الحسین(ع)» را بر بازو بستند.
اینها تنها گوشه‌ای از حضور ورزشی‌ها در کربلا و حرم امام حسین(ع) بود که سال‌ها عشق این امام بزرگوار را در دل دارند و در زمین مسابقه با توکل به ایشان و سایر ائمه اطهار(ع) برای ایران افتخارآفرینی کرده و پرچم کشورمان را در تمام دنیا برافراشتند.

 

پدیده کشتی ایران از پیاده‌روی اربعین می‌گوید

غلامرضا فرخی در توصیف مراسم پیاده‌روی اربعین گفت: «حس و حال عجیبی داشتم. همیشه دوست داشتم چنین سفر‌هایی را تجربه کنم. سختی مانند گرمای هوا در مسیر این راهپیمایی وجود دارد، اما من باور دارم این سختی و گرما نیز بخشی از خاطرات و زیبایی‌های این سفر معنوی است. قرار بود به همراه مادرم به کربلا و نجف سفر کنم و در راهپیمایی اربعین حضور داشته باشم، اما بعد از تماس حسن رنگرز سرمربی تیم ملی به همراه جمعی از ورزشکاران ایران به کربلا رفتم.»
ملی‌پوش کشتی فرنگی ادامه داد: «من همیشه دنبال چنین شرایط معنوی هستم و تلاش دارم سالی یک بار به این سفر بروم. سفر زیارتی به من حس و حال خاصی می‌دهد. من قبل از هر مسابقه‌ای به سفر کربلا یا مشهد مقدس می‌روم و از زیارت ائمه (ع) روحیه می‌گیرم. حس می‌کنم که این سفر‌ها به من انرژی و قوت قلب می‌دهد.» 

جستجو
آرشیو تاریخی