مصاحبه و خبر
تبریک وزیر ورزش پس از موفقیتهای اخیر
دنیامالی: سلام نظامی
نشاندهنده اتحاد ملی است
وزیر ورزش و جوانان صعود تیم ملی فوتبال دختران ایران به جام ملتهای آسیا و نایب قهرمانی تیم والیبال زیر ١۶ سال را تبریک گفت. احمد دنیامالی با اشاره به صعود تیم ملی فوتبال دختران ایران به جام ملتهای آسیا گفت: «این صعود با توجه به برتری ایران برابر اردن به عنوان میزبان شیرینی خاصی داشت و من این موفقیت را به مردم عزیز ایران تبریک میگویم. فدراسیون فوتبال باید با برنامهریزی و حمایت از این تیم که شایستگی خود را در رقابتهای انتخابی جام ملتها نشان داد، شرایط را به بهترین شکل ممکن و کسب موفقیت در مسابقات جام ملتهای آسیا فراهم کند.» وزیر ورزش با اشاره به نایب قهرمانی تیم زیر ١۶ سال والیبال ایران در رقابتهای قهرمانی آسیا با تبریک کسب این عنوان ادامه داد: «این مقام در حالی به دست آمد که نوجوانان ما شایستگی کسب عنوان قهرمانی را هم داشتند. باید با کار و هدفگذاری به روند موفق ورزش ادامه داد.» دنیامالی با تقدیر از احترام نظامی تیمهای ورزشی ایران هنگام پخش سرود مقدس جمهوری اسلامی ایران گفت: «موفقیت تیمهای ورزشی به اتحاد و انسجام ملی که مورد تأکید رهبر معظم انقلاب اسلامی و از سیاستهای دولت وفاق و رئیسجمهور است، کمک شایانی کرده. سلام نظامی تیمهای ورزشی که به یک الگوی موفق در نمایش این اتحاد ملی تبدیل و در تیمهای ملی ورزشی فراگیر شده نیز نشاندهنده درک عمیق جامعه ورزش و ورزشکاران عزیز کشور است.»
نابغه ژاپنی کشتی جهان درگذشت
هیتومی اوبارا، قهرمان المپیک و هشت دوره کشتی زنان جهان، در ۴۴سالگی درگذشت. اتحادیه جهانی کشتی اعلام کرد هیتومی اوبارا، قهرمان المپیک لندن و هشت دوره کشتی زنان جهان، در ۴۴سالگی درگذشت. علت مرگ اوبارا مشخص نشده است. او از سال ۲۰۰۰ تا ۲۰۰۸ با نام خانوادگی قبلی خود، ساکاموتو، شش عنوان قهرمانی جهان در دسته ۵۱ کیلوگرم زنان کسب کرد اما در المپیک ۲۰۰۸ پکن برای حضور در دسته ۵۵ کیلوگرم ژاپن به سائوری یوشیدا باخت. او پس از این شکست بازنشسته شد اما در نهایت برای رقابت در دسته ۴۸ کیلوگرم بازگشت. اوبارا در سالهای ۲۰۱۰ و ۲۰۱۱ عناوین قهرمانی جهان را کسب کرد و سپس در فینال بازیهای المپیک ۲۰۱۲ ماریا استادنیک از آذربایجان را شکست داد. اوبارا سپتامبر ۲۰۲۲ به تالار مشاهیر اتحادیه جهانی کشتی راه یافت. او در سالهای اخیر مربیگری جوانان را برعهده داشت و سال ۲۰۲۱ عضو هیأتمدیره فدراسیون کشتی ژاپن شد. او همچنین عضوی از کادر مربیگری تیم ملی ژاپن بود که برای بازیهای ۲۰۲۸ لسآنجلس آماده میشود.
اعتراض شدید غول کوبایی به دولت امریکا
لوپز با ترامپ سرشاخ شد
پرافتخارترین کشتیگیر تاریخ ملقب به غول کوبایی به پارلمان این کشور نسبت به اقدامات خصمانه دولت امریکا در ندادن مکرر روادید به ورزشکاران و مدیران ورزش این کشور شکایت کرد.
میخاین لوپز با ۵ طلای المپیک و ۵ طلای جهان در سنگین وزن کشتی فرنگی، از دولت امریکا به پارلمان کوبا به دلیل ندادن مکرر ویزا به ورزشکاران کوبا شکایت کرد. بیانیه لوپز درباره محکومیت اقدامات خصمانه دولت امریکا با رأی اکثریت نمایندگان در پارلمان کوبا به تصویب رسید. امریکا در سالجاری ۸۱ مرتبه از صدور روادید برای ورزشکاران، مربیان و مسئولان ورزش کوبا با وجود انجام مراحل لازم، خودداری کرده و همین موضوع نیز مشکلات زیادی را برای کوباییها ایجاد کرده است. در این بیانیه تأکید شده اقدامات خصمانه دولت امریکا در قبال ورزش کوبا بر خلاف ارزشهای منشور المپیک و تضمین حضور همه کشورها از سوی میزبان رویدادهای ورزشی است.
ستاره جوان والیبال ایران
به تیم روسی پیوست
مبین نصری به عضویت تیم یاروسلاویچ درآمد. مبین نصری، دریافتکننده ایرانی به عضویت تیم یاروسلاویچ روسیه درآمد. این بازیکن ۲۲ ساله (قد ۲۰۲ سانتیمتر) فصل گذشته برای زاویرسی بازی کرد، جایی که او سوپرجام لهستان را برد و همچنین در مسابقات قهرمانی لهستان و لیگ قهرمانان اروپا به مدال نقره رسید. نصری بخشی از فصل را به دلیل بیماری از دست داد و سپس در رقابت با بازیکنان باتجربهتر کمتر به بازی گرفته شد. زاویرسی بازیکنانی چون آرون راسل، بارتوش کورک و پاتریک لابا را در اختیار دارد که به همین خاطر کار برای نصری سخت بود. این اولین فصل نصری در خارج از ایران بود و حالا باید در روسیه خودش را نشان دهد. در سال ۲۰۲۳، نصری به عنوان عضوی از تیم جوانان ایران قهرمان جام جهانی زیر ۲۱ سال شد و در تیم منتخب این مسابقات قرار گرفت. در همان سال، او به عنوان عضوی از تیم ملی، مدال نقره قهرمانی آسیا را به دست آورد. در سال ۲۰۲۴، مبین در لیگ ملتها چهار بازی انجام داد و ۵ امتیاز کسب کرد. در این فصل، او به تیم ملی دعوت نشد.
