صفحات
  • صفحه اول
  • مدیریت ورزش
  • منهای فوتبال
  • ورزش جهان
  • فوتبال ایران
  • پرسپولیس
  • استقلال
  • صفحه آخر
شماره هفت هزار و هشتصد و هفتاد و هفت - ۲۳ تیر ۱۴۰۴
روزنامه ایران ورزشی - شماره هفت هزار و هشتصد و هفتاد و هفت - ۲۳ تیر ۱۴۰۴ - صفحه ۸

گامی بلند در حمایت از فوتسال زنان یا راه‌حلی دم‌دستی؟

امتیاز اشانتیون

محمدرضا رحیم‌پور
روزنامه‌نگار

تصمیم اخیر سازمان لیگ فوتسال برای واگذاری سهمیه حضور در لیگ برتر فوتسال زنان به باشگاه‌های حاضر در لیگ‌های فوتبال و فوتسال مردان، از آن تصمیم‌هایی است که می‌تواند به‌عنوان نقطه‌عطفی در تاریخ ورزش زنان ایران ثبت شود. بر اساس تصمیم سازمان لیگ باشگاه‌هایی که در لیگ برتر مردان (چه در فوتبال و چه فوتسال) حضور دارند، این شانس را دارند که به موازات فعالیت خود در لیگ فوتسال زنان نیز تیمداری کنند. این تصمیم اگر با ضمانت اجرایی دقیق همراه شود، می‌تواند پتانسیل‌های نهفته‌ ورزش زنان را شکوفا کرده و جان تازه‌ای به لیگ بانوان ببخشد. اما این تصمیم در کنار تمام نکات مثبتی که دارد، چالش‌هایی نیز به همراه خواهد داشت که نباید از چشم دور بماند.

 نفس تصمیم؛ ضرورتی اجتناب‌ناپذیر
در سال‌هایی که لیگ فوتسال زنان با بی‌ثباتی، کمبود بودجه و بی‌توجهی رسانه‌ای مواجه بوده، ورود باشگاه‌های ریشه‌دار و صاحب‌ساختار به این فضا، قطعاً می‌تواند موتور محرکی برای توسعه و حرفه‌ای‌سازی باشد. حضور برندهایی مانند مس، سپاهان، گیتی‌پسند و فولاد در فوتسال زنان نه‌تنها سطح فنی رقابت را بالا خواهد برد، بلکه به جذب اسپانسر، افزایش دیده‌ شدن، توسعه امکانات و حتی تربیت نیروی انسانی متخصص کمک خواهد کرد. 
آیا راه‌حل بلندمدت است؟
با این حال، آنچه در اجرای این طرح جای نگرانی دارد، عدم توجه کافی به لیگ زنان و درآمیخته کردن درآمدزایی از طریق لیگ مردان است. در واقع این‌ راه حل، بیشتر یک راهکار فوری و دم‌دستی برای حل معضل تیمداری در لیگ بانوان است، نه یک راهبرد عمیق و پایدار برای رشد. از سوی دیگر، این روش اعتبار فوتسال زنان را نیز زیر سؤال می‌برد. لیگ زنان باید به‌اندازه‌ای جذاب، رقابتی و درآمدزا باشد که باشگاه‌ها به صورت طبیعی و با انگیزه اقتصادی و برندینگ به آن وارد شوند، نه با زور و الزام.

حلقه مفقوده؛ اسپانسرینگ و استقلال ساختاری
اگر هدف، توسعه واقعی است، باید به زیرساخت‌های اقتصادی لیگ زنان فکر کرد. اسپانسرینگ اختصاصی، بسته‌های حمایتی هدفمند، پوشش رسانه‌ای حرفه‌ای و حتی اختصاص درآمد تبلیغاتی ویژه می‌تواند انگیزه باشگاه‌ها را برای سرمایه‌گذاری واقعی افزایش دهد. تنها در این صورت است که زنان فوتسالیست ایران احساس می‌کنند لیگ‌شان صرفاً سایه‌ای از لیگ مردان نیست، بلکه بستری مستقل برای دیده‌شدن و رشد است.

فرصت جام جهانی؛ ضرورت شتاب در اصلاح ساختار
با توجه به حضور ایران در نخستین دوره جام جهانی فوتسال زنان، این تصمیم باید در سریع‌ترین زمان ممکن عملیاتی شود. تیم ملی برای موفقیت نیاز به لیگی باکیفیت و رقابتی دارد. اما این موفقیت تنها در صورتی به‌دست می‌آید که باشگاه‌ها با انگیزه و برنامه به میدان بیایند، نه صرفاً برای رفع تکلیف.
تصمیم سازمان لیگ فوتسال حرکتی مثبت، مهم و تحسین‌برانگیز است. اما برای ماندگار شدن، باید به یک «فرصت استراتژیک» تبدیل شود نه صرفاً یک امتیاز اشانتیون باشد! مسیر توسعه فوتسال زنان از دل توجه واقعی، حمایت اقتصادی، ساختار حرفه‌ای و نگاه برابر اما مستقل می‌گذرد. دختران فوتسالیست ایران شایسته لیگی هستند که با اشتیاق ساخته شود.

جستجو
آرشیو تاریخی