خبر

پروژه خرید سهمیه منتفی شد
 دختران آبی به دنبال صعود به لیگ برتر
رؤیای استقلال برای حضور سریع در لیگ برتر فوتبال زنان رنگ باخت و این تیم نیمه‌کاره راهی لیگ دسته اول شد. باشگاه استقلال پس از سال‌ها انتظار و با الزام کنفدراسیون فوتبال آسیا، تیم زنان خود را تشکیل داد و امتیاز حضور در لیگ دسته دوم را دریافت کرد، در حالی که رقیب سنتی‌اش، پرسپولیس، امتیاز لیگ یک را خریداری و به لیگ برتر صعود کرد.
استقلال تحت هدایت مریم حسن‌زاده موفق شد جواز حضور در لیگ یک را کسب کند، اما پس از مذاکرات اولیه برای خرید امتیاز لیگ برتری از باشگاه تام اصفهان و مواجهه با قیمت چند میلیارد تومانی، از این کار منصرف شد و تصمیم گرفت مسیر ارتقای تدریجی را انتخاب کند.
مشکل اصلی استقلال کمبود بازیکن است؛ قرارداد بسیاری از بازیکنان به پایان رسیده و تقویت تیم نیازمند نقل و انتقالات و جذب نفرات جدید است. همچنین تیم تا مدت‌ها حتی سرمربی مشخصی نداشت که این مسأله بر مشکلات افزوده است.
به نظر می‌رسد استقلال با چالش‌های جدی در توسعه تیم فوتبال زنان روبه‌رو است، اما با برنامه‌ریزی دقیق، جذب بازیکنان مناسب و انتخاب کادرفنی کارآمد، می‌تواند در آینده به موفقیت‌های قابل توجهی دست یابد.


محدودیت‌های سختگیرانه فدراسیون
جذب بازیکن خارجی در فوتسال زنان ایران در بن‌بست؟
فدراسیون فوتبال ایران اخیراً دستورالعمل جدیدی برای برگزاری مسابقات لیگ برتر فوتسال زنان اعلام کرده که به نظر می‌رسد باعث ایجاد محدودیت‌های غیرمنطقی در جذب بازیکنان خارجی شده است. طبق این دستورالعمل، هر باشگاه می‌تواند در طول فصل حداکثر سه بازیکن غیرایرانی جذب کند، اما با شروط سختگیرانه‌ای که شاید اجرای آن بسیار دشوار باشد.
از این سه بازیکن، دو نفر باید از کشورهای حاضر در لیست ده تیم برتر رنکینگ جهانی فوتسال باشند و نفر سوم می‌تواند از کشوری خارج از این لیست باشد، به شرط اینکه عضو تیم ملی کشور خود باشد. این یعنی باشگاه‌ها می‌توانند بازیکنی(بدون توجه به اینکه ملی‌پوش بوده یا نه) از کشورهایی مثل برزیل یا اسپانیا جذب کنند چون این تیم‌ها در رنکینگ برتر قرار دارند، اما جذب بازیکنانی از کشورهای همسایه مثل عراق که در رنکینگ ده تیم برتر نیستند،امکان‌پذیر نیست مگر اینکه آن بازیکن حتماً عضو تیم ملی باشد.
این محدودیت‌ها باعث شده که برخی بازیکنان باکیفیت از کشورهای نزدیک به لحاظ فرهنگی و دینی که شرایط پوشش و حجاب‌شان به فرهنگ ما نزدیک‌تر است، به سختی بتوانند وارد لیگ شوند. با وجود اینکه می‌توانستیم از این ظرفیت به نفع لیگ استفاده کنیم، ولی به نظر می‌رسد سختگیری‌های قوانین باعث کاهش فرصت‌ها شده است.
در نهایت باید گفت که با شرایط کنونی، احتمال جذب بازیکن خارجی در لیگ فوتسال زنان ایران بسیار پایین است و این قوانین شاید بیشتر از آنکه کمک‌کننده باشد، باعث محدودیت بیشتر در سطح رقابت و کیفیت مسابقات می‌شود. لازم است فدراسیون نگاهی منعطف‌تر و واقع‌بینانه‌تر به این موضوع داشته باشد تا لیگ برتر فوتسال زنان بتواند پیشرفت کند و از استعدادهای خارجی و داخلی بهره ببرد.


گامی مثبت در جهت رفع تبعیض
بانوان با اتوبوس تیم ملی
در مسیر حرکت به سوی آسیا
تیم ملی فوتبال بانوان ایران برای شرکت در مسابقات انتخابی جام ملت‌های آسیا راهی اردن شد. این تیم که نماینده کشورمان در رقابت‌های حساس منطقه‌ای است، با اتوبوس تیم ملی بزرگسالان عازم فرودگاه و سپس اردن شد؛ اتفاقی که نشان‌دهنده گامی مثبت و امیدوارکننده در جهت رفع تبعیض‌ها و بهبود شرایط بانوان ورزشکار است.
در چند سال اخیر تلاش‌های فراوانی برای رفع تبعیض در ورزش بانوان صورت گرفته است؛ از ایجاد بسته‌های تمرینی منسجم گرفته تا فراهم کردن شرایط بهتر برای برگزاری اردوها و مسابقات. حالا این اتفاق که تیم ملی بانوان با اتوبوس تیم ملی بزرگسالان راهی مسابقات می‌شود، نشان‌دهنده پیشرفت و حمایت بیشتر است و به همه دست‌اندرکاران این حوزه تبریک می‌گوییم.
این حرکت نه تنها عملی ملموس برای حمایت از فوتبال زنان محسوب می‌شود، بلکه امید می‌رود روزی فرا برسد که ورزشگاه آزادی نیز میزبان بازی‌های تیم ملی بانوان باشد و امکانات برابر و مشابه تیم ملی مردان به آنها تعلق گیرد. حضور تیم بانوان با همان امکانات مشابه تیم مردان، نمادی از عدالت و توجه به ورزش زنان خواهد بود.
امیدواریم این روند ادامه پیدا کند و هر روز شاهد شرایط بهتر و برابرتری برای ورزش بانوان ایران باشیم تا ورزش زنان به جایگاهی شایسته دست یابد و آینده‌ای روشن‌تر را رقم بزند.

جستجو
آرشیو تاریخی