تقابل پرحاشیه با ضعیف‌ترین رقیب تاریخ

۱۵ گل، یک بازی نیمه‌تمام و مصدومانی که به‌جا ماندند

تیم ملی فوتبال زنان ایران در حالی دو دیدار دوستانه برابر تیم ملی عراق برگزار کرد که نه‌تنها کیفیت پایین حریف بلکه حواشی پررنگ‌تر از متن، این اردو را به یکی از عجیب‌ترین اتفاقات اخیر فوتبال زنان کشور تبدیل کرد. در شرایطی که انتقادهایی به نحوه برنامه‌ریزی و کیفیت دیدارهای تدارکاتی وجود دارد، این دو بازی بیش از آنکه دستاوردی فنی برای تیم ملی ایران داشته باشند، موجی از پرسش‌ها را درباره هدفگذاری فدراسیون فوتبال و میزان هماهنگی در سطح دیپلماسی ورزشی به‌همراه داشتند.
در مجموع دو بازی برگزارشده، تیم ملی ایران موفق شد ۱۵ بار دروازه عراق را باز کند؛ در حالی که هیچ گلی دریافت نکرد. این آمار، در نگاه اول شاید یک موفقیت چشمگیر به نظر برسد، اما وقتی به سابقه تیم ملی زنان عراق نگاه می‌کنیم، معنا و ارزش فنی آن به‌شدت زیر سؤال می‌رود. تیم ملی عراق تا پیش از این اردو تنها ۱۳ بازی ملی در کارنامه داشت و هر ۱۳ بازی را با شکست پشت‌سر گذاشته بود. نکته عجیب‌تر اینکه آنها در این دیدارها موفق به زدن حتی یک گل هم نشده‌اند و در عوض، حالا شمار گل‌های خورده‌شان به عدد حیرت‌انگیز ۱۰۰ رسیده است.
همین حریف ضعیف، در دیدار دوم با حواشی و رفتارهای خشن خود، دردسرهایی جدی برای تیم ملی ایجاد کرد؛ دردسرهایی که با توجه به نزدیکی مسابقات مقدماتی جام ملت‌های آسیا، نگرانی‌هایی جدی را در کادر فنی به وجود آورده است. هر دو بازی مقابل عراق پشت درهای بسته برگزار شد اما اخبار حواشی این بازی خیلی زود رسانه‌ای شد. این حواشی بیشتر در بازی دوم مشهود بود؛ جایی که از همان دقیقه نخست با گل‌های زودهنگام ایران، فضای فنی مسابقه خیلی زود تحت‌الشعاع درگیری‌های مکرر و رفتارهای خشن تیم عراق قرار گرفت. شدت برخوردها به‌حدی بود که مرضیه جعفری، سرمربی تیم ملی ایران، در میانه نیمه نخست تصمیم گرفت تیمش را از زمین بیرون بکشد، اما در نهایت مسابقه ادامه یافت.
تنش‌ها تا لحظات پایانی ادامه داشت و در دقایق پایانی، سوت داور برای یک ضربه پنالتی به نفع ایران، جرقه تازه‌ای برای شعله‌ور شدن اعتراضات تیم عراق شد. عبدالوهاب ابولهیل، سرمربی تیم ملی عراق که سابقه بازی در لیگ ایران را با پیراهن سپاهان در کارنامه دارد، با دریافت کارت زرد از داور مسابقه، واکنش تندی نشان داد و در نهایت تصمیم گرفت تیمش را از زمین بیرون بکشد. به این ترتیب، این دیدار نیمه‌تمام باقی ماند و با خروج تیم عراق، پرونده این دو بازی پرحاشیه بسته شد.
اکنون این سؤال مطرح است که اصلاً با چه هدفی تیمی با چنین سابقه و سطحی به ایران دعوت شده بود؟ اگر هدف تقویت اعتماد به نفس بازیکنان ایران بوده، آیا این انگیزه ارزش این همه مصدومیت، حاشیه و اختلال در برنامه‌ آماده‌سازی را داشت؟ و اگر هدف محک جدی فنی تیم ملی بوده، چرا از ابتدا حریفی ضعیف و تا این حد دور از استانداردهای بین‌المللی انتخاب شده است؟
در نهایت، تنها چیزی که از این اردو برای تیم ملی ایران باقی مانده، چند بازیکن مصدوم، بازی نیمه‌تمام، یکسری آمار اغراق‌آمیز و تداوم انتقادها نسبت به سطح بازی‌های تدارکاتی است.

 

برش

اختلال در برنامه اردوی آماده‌سازی عراق به‌ دلیل تحولات منطقه‌ای
 در پی تحولات اخیر در منطقه و افزایش نگرانی‌های امنیتی و تجاوز آشکار رژیم صهیونیستی به ایران، تیم ملی فوتبال زنان عراق که برای برگزاری اردوی آماده‌سازی پیش از رقابت‌های نهایی جام ملت‌های آسیا به تهران سفر کرده بود، با شرایطی غیرمنتظره و پیچیده روبه‌رو شد. بر اساس گزارش روزنامه الشرق الأوسط، صبح روز شنبه، پرواز برنامه‌ریزی‌شده این تیم از تهران به بغداد به‌طور ناگهانی لغو شد؛ مسأله‌ای که موجب بروز اضطراب و نگرانی در میان اعضای کاروان تیم شد و آنها را در وضعیتی بلاتکلیف قرار داد. این لغو پرواز در شرایطی رخ داد که فضای منطقه‌ای به‌شدت تحت تأثیر تنش‌های امنیتی قرار گرفته و نگرانی‌هایی در خصوص تردد و امنیت پروازها به ‌وجود آمده است. فراس بحرالعلوم، عضو هیأت‌رئیسه فدراسیون فوتبال عراق، در گفت‌وگویی با الشرق الأوسط با تأیید این مسأله گفت: «پس از اطلاع از لغو پرواز، فوراً با سفیر عراق در تهران تماس گرفتم. هماهنگی‌های لازم با مقامات مربوطه برای تأمین امنیت تیم و بازگشت ایمن آنها به کشور انجام شد.» به گفته بحرالعلوم، این رایزنی‌ها در سطح دیپلماتیک منجر به اتخاذ یک مسیر جایگزین برای خروج تیم ملی زنان عراق از ایران شد. طبق این برنامه، اعضای کاروان تیم عراق با ترک تهران به سمت کرمانشاه حرکت کردند و سپس از طریق اتوبوس، راهی مرز زمینی شدند تا از آنجا وارد خاک عراق شوند. مسئولان فدراسیون فوتبال عراق با همکاری نهادهای دیپلماتیک، روند بازگشت را تحت کنترل و نظارت دقیق قرار داده‌اند تا اطمینان حاصل شود که هیچ‌گونه خطری متوجه بازیکنان، کادر فنی و همراهان تیم نباشد. با وجود این اختلال، مقامات عراقی تلاش کرده‌اند تا با حفظ آرامش و تعامل با طرف ایرانی، شرایط بازگشت را مدیریت کنند. فدراسیون فوتبال عراق وضعیت را به دقت و با همکاری نهادهای دیپلماتیک پیگیری می‌کند تا بازگشت تیم بدون خطر و در سریع‌ترین زمان ممکن انجام گیرد. همچنین تأکید شده که نباید هیچ‌گونه خطری متوجه بازیکنان تیم ملی زنان عراق شود.

 

جستجو
آرشیو تاریخی