صفحات
  • صفحه اول
  • مدیریت ورزش
  • منهای فوتبال
  • ورزش جهان
  • فوتبال ایران
  • پرسپولیس
  • استقلال
  • صفحه آخر
شماره هفت هزار و هشتصد و پنجاه - ۱۹ خرداد ۱۴۰۴
روزنامه ایران ورزشی - شماره هفت هزار و هشتصد و پنجاه - ۱۹ خرداد ۱۴۰۴ - صفحه ۶

وقتی آرامش پرسپولیس با یک شایعه ترک می‌خورد

کابوس استانبول

محمدرضا رحیم پور
روزنامه‌نگار


در روزهایی که پرسپولیس، بر خلاف رقیب سنتی خود، فصل نقل و انتقالات را با ثبات در نیمکت و تمرکز کامل بر جذب بازیکنان آغاز کرده، یک شایعه از رسانه‌های ترکیه‌ای کافی بود تا زلزله‌ای در دل هواداران این تیم برپا کند: فنرباغچه دوباره به دنبال اسماعیل کارتال است.
 تیم پرسپولیس در سکوت و آرامش، برنامه‌های خود برای فصل آتی را با اطمینان از حضور کارتال در رأس کادر فنی دنبال می‌کرد. این ثبات، نقطه قوتی بود که به مدیران و کادر فنی اجازه می‌داد بدون دغدغه انتخاب سرمربی، مستقیماً سراغ مذاکره با بازیکنان مدنظر بروند. اما این آرامش، شکننده‌تر از آن بود که تصور
می‌شد.
 روزنامه ملیت ترکیه در گزارشی مدعی شد که در صورت قطع همکاری فنرباغچه با ژوزه مورینیو که به دلیل بند فسخ ۱۵ میلیون یورویی هنوز نهایی نشده، گزینه شماره یک این باشگاه برای بازگشت به نیمکت، کسی نیست جز کارتال. دلیل این انتخاب ساده است: او تیم و باشگاه را به خوبی می‌شناسد، نیازی به زمان برای تطبیق ندارد و فصل گذشته هم با کسب ۹۹ امتیاز، بهترین رکورد تاریخ این تیم را بدون فتح جام به نام خود ثبت کرد.
 در تهران اما این خبر شوخی‌بردار نیست. پرسپولیسی‌ها که با اعتماد کامل به کارتال پروژه فصل آینده را چیده‌اند و حتی بدون دغدغه انتخاب سرمربی، مستقیماً سراغ مذاکره با بازیکنان رفته‌اند، حالا باید چشم‌شان به تصمیمات باشگاه بزرگ استانبولی باشد. این خبر ناگهانی، مانند پتکی بر سر هواداران فرود آمد و سؤالات بی‌شماری را در ذهن آنها ایجاد کرد: آیا این شایعه، واقعیت دارد؟ آیا کارتال، پرسپولیس را ترک خواهد کرد؟ و اگر چنین اتفاقی رخ دهد، چه سرنوشتی در انتظار تیم خواهد بود؟
 باشگاه پرسپولیس اما در واکنش، بلافاصله موضع گرفت. مصطفی لشگری، مدیر روابط عمومی باشگاه در گفت‌وگویی اعلام کرد: «کارتال قرارداد دارد و جایی نمی‌رود. از پایان فصل تاکنون، در تماس مداوم با آقای درویش است. درباره فنرباغچه هم هیچ صحبتی در میان نبوده.» این اظهارات، تا حدی از نگرانی هواداران کاست، اما نتوانست به طور کامل آنها را آرام کند چرا که تجربه سال‌های اخیر نشان داده است در باشگاه پرسپولیس، قراردادها همیشه سند وفاداری نیستند.
 بعد از جدایی ناگهانی اوسمار، انگار ماجرای فصل گذشته برای پرسپولیس در حال تکرار هست و این اتفاقات با توجه به مسبوق به سابقه بودنش، نگرانی‌ها را افزایش می‌دهد.
  در کنار پیشنهاد فنرباغچه از محله حیدرپاشا استانبول خبر می‌رسد اسماعیل کارتال از چند مسأله رنج می‌برد که این مشکلات، وضعیت را برای او دشوارتر ساخته‌اند. شنیده‌های غیر رسمی حکایت از این دارد یکی از مهم‌ترین این مسائل، دوری از ورزشگاه آزادی و اجبار به ترک آن و انتقال به ورزشگاه تختی است.
 علاوه بر این، لغو اردوی پیش فصل در کمپ فنرباغچه نیز ضربه دیگری به برنامه کارتال وارد کرده و در نهایت، عدم جذب بازیکنان خارجی که به باشگاه معرفی شده بودند، نیز موجب ناامیدی کارتال شده است.
 اگر بازگشت کارتال به فنرباغچه رخ دهد، نه فقط پروژه فصل بعد را نابود می‌کند، بلکه لطمه‌ای بزرگ به وجهه مدیریتی باشگاه وارد خواهد کرد. این اتفاق، اعتماد هواداران را به مدیران سلب کرده و سؤالات جدی در مورد نحوه مدیریت باشگاه و انعقاد قراردادها ایجاد خواهد کرد.

 

هراس از تکرار تاریخ!

شرایطی که امروز هواداران استقلال تجربه می‌کنند را یک سال قبل هواداران پرسپولیس پشت سر گذاشته بودند. روزهایی که هواداران به عدم انتخاب بموقع سرمربی خارجی و صاحب روزمه اعتراض داشتند و البته می‌گفتند چرا باشگاه در نقل و انتقالات کند و منفعلانه عمل می‌کند.
پرسپولیس بعد از جدایی اوسمار ویرا دچار سرگیجه شد و مدیران باشگاه مجبور بودند برای انتخاب جانشین این مربی برزیلی که بیماری همسرش را بهانه کرد تا از بوریرام پول بیشتری بگیرد جانشین پیدا کنند.
درست مثل این روزهای استقلال نام‌های مختلفی به سوی باشگاه پرسپولیس سرازیر شد و بسیاری از آنها از سوی هواداران وتو شدند چرا که از نظر آنها و احتمالاً رسانه‌ها یا صفحاتی در فضای مجازی شرایط لازم برای هدایت پرسپولیس را نداشتند.
در نهایت پرسپولیس بعد از چرخیدن دور گزینه‌هایی از قاره‌های مختلف نهایتاً به اسم خوان کارلوس گاریدو رسید که به هر دلیلی حضورش در پرسپولیس جواب نداد چرا که هم مختصات فوتبال ایران و پرسپولیس را نمی‌شناخت هم اسکوادش ناقص بود و خودش تیم را نبست هم اینکه تیمش بازی خانگی به معنای واقعی کلمه نداشت.
همین شد که دوران حضور گاریدو به نیم فصل نرسید و او قبل از اینکه ورزشگاه آزادی را ببیند و پیش از نیم فصل فوتبال ایران از پرسپولیس رفت.
حالا یک سال از روزهای سردرگمی پرسپولیس و هوادارانش برای انتخاب سرمربی خارجی جدید و جانشین اوسمار گذشته است و در شرایطی که تصور می‌شد امسال خیال پرسپولیس با کارتالی که طی یک نیم فصل تیمش را شناخته، هم زمان را از دست نمی‌دهد هم تیمی قدرتمند راهی فصل آینده خواهد کرد، راحت است حالا شایعات مربوط به جدایی کارتال دوباره می‌تواند روح و روان هواداران این تیم را بهم بریزد.
واقعیت اینکه ظاهراً پیشنهاد فنرباغچه به کارتال جدی است و رسانه‌های ترکیه هم روی این قضیه مانور می‌دهند. کارتال هم با وجود تأکیدش در آخرین مصاحبه خود که جایی نخواهد رفت قطعاً در صورت جدایی مورینیو و پیشنهاد فنرباغچه به تیم سابقش باز خواهد گشت و این می‌تواند شروع یک کابوس دوباره برای مدیران پرسپولیس و هواداران این تیم باشد.

 

جستجو
آرشیو تاریخی