صفحات
  • صفحه اول
  • مدیریت ورزش
  • منهای فوتبال
  • ورزش جهان
  • فوتبال ایران
  • پرسپولیس
  • استقلال
  • صفحه آخر
شماره هفت هزار و هشتصد و چهل و شش - ۱۲ خرداد ۱۴۰۴
روزنامه ایران ورزشی - شماره هفت هزار و هشتصد و چهل و شش - ۱۲ خرداد ۱۴۰۴ - صفحه ۴

خبر

واکنش رسانه‌های جهان به قهرمانی پاریس
واقعیت از رؤیا هم زیباتر است
پاری سن ژرمن شنبه شب هواداران خود را با شکست تاریخی رقیب ایتالیایی‌اش اینترمیلان، در فینال لیگ قهرمانان اروپا شگفت‌زده کرد. در ادامه، واکنش مطبوعات ورزشی جهان به پیروزی قاطع پی‌اس‌جی را می‌خوانید.
لوئیس انریکه، سرمربی پی‌اس‌جی گفت: «جام نزد ما است و فردا به پاریس بازمی‌گردد. روز اولی که وارد کمپ پی‌اس‌جی شدم گفتم هدف نهایی پر کردن قفسه جام‌هاست. تنها جامی که کم داشتیم، لیگ قهرمانان بود. حالا این هدف محقق شد.»
در حالی که مردم پاریس تا دیروقت به جشن و شادی پرداختند، مطبوعات بین‌المللی هم به سرعت درباره این بازی تاریخی موضع گرفتند.
روزنامه ایتالیایی «گاتزتا دلواسپورت» شکست اینترمیلان را بشدت نقد کرد و تیم ایتالیایی را «ناشناخته» توصیف کرد. این روزنامه شب فینال را برای این تیم یک کابوس خواند.
اما کابوس یک تیم، رویای تیم دیگر است. روزنامه فرانسوی «لو سوآر» این پیروزی را نتیجه سال‌ها تلاش و سرمایه‌گذاری کلان دانست که برای آماده‌سازی پی‌اس‌جی صورت گرفته است. تیتر یکی از مقالات این بود: «واقعیت از رؤیا هم زیباتر است.»
روزنامه بریتانیایی «دیلی میل» نیز فقط تحسین از تیم فرانسوی داشت. خبرنگار این روزنامه نوشت: «امشب پی‌اس‌جی نشان داد چرا بهترین تیم دنیا است و پس از سال‌ها ناکامی در این رقابت، سرانجام جام را به دست آوردند.» وی ادامه داد: «این بازی در ۲۰ دقیقه اول تمام شده بود.»
نشریه «سان» نیز مثل بسیاری از مطبوعات، به عملکرد درخشان بازیکن نوجوان پی‌اس‌جی، دزیره دوئه پرداخت که دو گل از پنج گل تیمش را به ثمر رساند و عملکردی در حد یک شاهکار ارائه کرد.
بخش دیگری از رسانه‌ها به ثروت عظیم قطری‌هایی اشاره کردند که مالک باشگاه هستند و با حمایت‌های مالی گسترده، زمینه این موفقیت را فراهم کردند. روزنامه اسپانیایی «آس» پی‌اس‌جی را «قهرمان ۲.۲۸۳ میلیارد یورویی» لقب داد و از استراتژی سرمربی اسپانیایی لوئیس انریکه تمجید کرد که با تأکید بر قدرت نیمکت، تیم را به قهرمانی رساند.
 شبکه ورزشی امریکایی ESPN نیز با صراحت عملکرد ضعیف اینترمیلان را «تحقیرآمیز» توصیف کرد.
بخش قابل توجهی از تحسین‌ها هم به خاطر درخشش دزیره دوئه بود که «شاه اروپا» لقب گرفت و با دو گل و یک پاس گل، نمایش بی‌نظیری داشت. یکی از خبرنگاران نوشت: «غیرقابل مهار، غیرقابل توقف، غیرقابل تصور، همه آن چیزی که از یک ستاره انتظار دارید.»


تبریک احساسی رئال به پی‌اس‌جی
باشگاه رئال مادرید با انتشار پیامی در شبکه‌های اجتماعی، قهرمانی پاری‌سن‌ژرمن در لیگ قهرمانان اروپا را تبریک گفت. این پیام که با روحیه‌ای سرشار از احترام، رفاقت و حس انسانی همراه بود، نه‌تنها به باشگاه پاریسی و هوادارانش تبریک گفت، بلکه ادای احترامی ویژه داشت به سرمربی این تیم، لوئیس انریکه و دختر فقید او یعنی شانا.
در متن پیام رسمی منتشر شده در حساب ایکس رئال مادرید آمده است: «تبریک به پاری‌سن‌ژرمن و هوادارانش برای قهرمانی شایسته در لیگ قهرمانان اروپا ۲۵-۲۰۲۴ و تبریکی ویژه و از صمیم قلب به لوئیس انریکه عزیزمان، همراه با یاد و خاطره‌ای عاطفی و پرمهر برای دخترش، شانا.»
لوئیس انریکه که سابقه بازی برای هر دو باشگاه رئال مادرید و بارسلونا و همچنین هدایت بارسا را در کارنامه دارد، اکنون به جمع معدود مربیانی پیوسته که موفق به کسب سه‌گانه با دو باشگاه مختلف شده‌اند؛ دستاوردی که پیش‌تر پپ گواردیولا نیز به آن دست یافته بود.
رئال مادرید با این پیام، نه‌تنها موفقیت فنی انریکه را ستود، بلکه با یادآوری دختر کوچکش که در سال ۲۰۱۹ از دنیا رفت، احساسات بسیاری را در فضای مجازی برانگیخت.
نام شانا بار دیگر در جریان فینال لیگ قهرمانان بر سر زبان‌ها افتاد. سیرا مارتینس، دختر لوئیس انریکه، تصویری از هواداری با پیراهن پی‌اس‌جی و نام شانا منتشر کرد. باشگاه رئال نیز با پیام خود نشان داد که خانواده انریکه را از یاد نبرده است.


سود کلان بنفیکا از قهرمانی پاریس
باشگاه بنفیکا به‌دنبال قهرمانی پاری‌سن‌ژرمن در لیگ قهرمانان اروپا، چهار میلیون یوروی دیگر از این باشگاه فرانسوی دریافت خواهد کرد. این مبلغ بخشی از قرارداد انتقال ژوائو نوس است که در سال ۲۰۲۴ از بنفیکا به پاری‌سن‌ژرمن پیوست.
قرارداد انتقال این بازیکن پرتغالی به ارزش اولیه ۶۰‌میلیون یورو بسته شد، اما ۱۰میلیون یوروی دیگر به‌صورت بندهای متغیر (پاداش عملکردی) در نظر گرفته شد. یکی از این بندها، مشروط به قهرمانی پاری‌سن‌ژرمن در لیگ قهرمانان اروپا با حضور ژائو نوس در ترکیب تیم بود.
با پیروزی پاریسی‌ها برابر اینتر در فینال و قهرمانی در فصل ۲۵-۲۰۲۴ لیگ قهرمانان، این شرط محقق شده و حالا باشگاه پاری‌سن‌ژرمن موظف است مبلغ چهار میلیون یورو دیگر به حساب باشگاه پرتغالی واریز کند. انتظار می‌رود این مبلغ در روزهای آینده به خزانه باشگاه بنفیکا واریز شود.
ژوائو نوس که تنها ۲۰سال سن دارد، در سال ۲۰۲۴ به تیم لوئیس انریکه در پاریس پیوست و در نخستین فصل حضورش، درخشش چشمگیری داشته است. او در این فصل ۵۲بازی انجام داده، ۵گل به ثمر رسانده و ۹پاس گل ثبت کرده و به‌عنوان یکی از مهره‌های کلیدی در موفقیت‌های اخیر پاری‌سن‌ژرمن شناخته می‌شود.

جستجو
آرشیو تاریخی