صفحات
  • صفحه اول
  • مدیریت ورزش
  • منهای فوتبال
  • ورزش جهان
  • فوتبال ایران
  • پرسپولیس
  • استقلال
  • صفحه آخر
شماره هفت هزار و هفتصد و هفتاد و هشت - ۰۷ اسفند ۱۴۰۳
روزنامه ایران ورزشی - شماره هفت هزار و هفتصد و هفتاد و هشت - ۰۷ اسفند ۱۴۰۳ - صفحه ۶

خانه‌تکانی تابستانی کارتال در پرسپولیس

5 بازیکن تاپ خارجی می‌آورم

بعد از عملکرد نه چندان جالب پرسپولیس در لیگ فعلی، اسماعیل کارتال، در پی بهبود عملکرد تیم تحت هدایت خود است. او با چالش‌هایی مواجه بوده که همگی به ناکامی‌های اخیر این تیم مربوط می‌شوند. کارتال به عنوان یک مربی باتجربه، درک کاملی از وضعیت موجود دارد و به منظور دستیابی به اهداف خود، تصمیمات جدی و اساسی گرفته است.
کارتال در بازی‌های اخیر به وضوح افت عملکرد تیمی را متوجه شده و حتی به چند بازیکن پرسپولیس اولتیماتوم هم داده که در صورت ادامه روند فعلی در تابستان به دنبال تیم جدید باشند.
پرسپولیس در فصل جاری شرایط چندان خوشایندی را تجربه نکرده و این وضعیت باعث نارضایتی هواداران نیز شده است. تیم ناکام مانده و نتایج سینوسی‌اش، کم‌وبیش به عملکرد ضعیف بازیکنان ارتباط دارد. بسیاری از ستاره‌های این تیم، نتوانسته‌اند کیفیت همیشگی خود را نشان دهند و افت چشم‌گیری در سطح بازی آنها مشاهده می‌شود. مصدومیت‌های پیاپی بازیکنان و شرایط سنی نه چندان ایده‌آل باعث شده تا پرسپولیس دچار افت شدید شوند.
 
مازاد‌ها مشخص شدند
اسماعیل کارتال به محض ورود به پرسپولیس، متوجه این کاستی‌ها شد و اهمیت تغییرات اساسی را در ترکیب تیم حس کرد. وی به این نتیجه رسیده که باید خانه‌تکانی جدی در تیم خود انجام دهد. در این راستا، بازیکنانی که نتوانسته‌اند انتظارات کادرفنی را برآورده کنند، توسط کادرفنی پرسپولیس مازاد شده‌اند تا در پایان فصل از لیست تیم کنار گذاشته شوند. کارتال به خاطر شناخت عمیق‌تری از وضعیت تیم، در حال برنامه‌ریزی هوشمندانه‌ای است که به وضوح می‌تواند بر ساختار آینده تیم پرسپولیس تأثیرگذار باشد.
 
نگاه ویژه به آکادمی
یکی از نکات قابل توجه در استراتژی کارتال، سرمایه‌گذاری روی بازیکنان جوان اکادمی پرسپولیس است. او به کمک دستیارانش، عملکرد جوانان را تحت نظر قرار داده و سعی دارد استعدادهای آینده خود را شناسایی کند. این حرکت نشان‌دهنده تأکید کارتال بر توسعه بنیادین تیم و استفاده از پتانسیل‌های نهفته در باشگاه است. کارتال بر این باور است که برای رقابت در سطح بالای لیگ، باید به تقویت تیم با نیروی تازه اهمیت داده شود.
 
5 خارجی تاپ می‌آورم
در زمینه جذب بازیکنان خارجی، کارتال با جدیت به مدیریت باشگاه اعلام کرده که قصد دارد شش بازیکن خارجی با کیفیت را خودش به پرسپولیس بیاورد. با حضور او در پرسپولیس وی به عنوان اولین خرید، دورسون را انتخاب کرده که نشان‌دهنده کیفیت خوبی است که این بازیکن از خود ارائه داده. در این میان، کارتال با اینکه از عملکرد گندوز و ایوب رضایت نسبی دارد، اما به صراحت اعلام کرده که این بازیکنان از نظر کیفی تفاوتی با بازیکنان داخلی ندارند. کارتال بر این نکته تأکید دارد که هر بازیکن خارجی باید بتواند سطح بالاتری از کیفیت را نسبت به همتای ایرانی خود به نمایش بگذارد.

تیم، جوان و متحول می‌شود
به طور کلی، اسماعیل کارتال از عملکرد کنونی پرسپولیس راضی نیست و با آگاهی به اینکه فصل جاری را باید با همین نفرات به پایان ببرد، به فکر تغییرات بنیادی برای فصول بعدی است. ستاره‌های پا به سن گذاشته این تیم دیگر کارایی لازم را ندارند و پرسپولیس نیاز به تزریق خون تازه و جوان دارد. در پایان فصل، باید منتظر ماند و دید این تغییرات چگونه رقم خواهد خورد و کدام ستاره‌های پرسپولیس از لیست کارتال کنار خواهند رفت. همان‌طور که پیش‌تر اشاره شد، کارتال در کار خود جدی است و هیچ‌گونه ملاحظات احساسی در جذب یا کنار گذاشتن بازیکنان نخواهد داشت. بنابراین، اگر نام چند بازیکن مطرح این تیم در لیست مازاد قرار گیرد، چنین امری چندان غیرمنتظره نخواهد بود.

 

یادداشت

سلسله‌ای از تصمیمات اشتباه
تیمی که در قواره قهرمانی نیست

ایلیا بهزاد اول -  در فوتبال امروز هیچ توپی شانسی وارد دروازه نمی‌شود؛ شاید بتوان لحظه‌های انگشت‌شماری را در تاریخ فوتبال مثال زد که تیمی بدون برنامه‌ریزی درست و تصمیمات بنیادی به نتیجه رسیده، اما معمولاً اتفاقات طبق حساب و کتاب و منطق پیش می‌رود. منطق می‌گوید که یک تیم برای رسیدن به عنوان قهرمانی در مسابقات مختلف و شرکت در چند جام، نیاز به استراتژی مناسب از ابتدای فصل، حمایت قاطع مدیران از کادر فنی، نقل و انتقالات مناسب و شرایط آرمانی در رختکن تیم دارد؛ شاخصه‌هایی که هیچ‌کدام از آنها در پرسپولیس این فصل دیده نمی‌شوند. مدیران پرسپولیس در ابتدای فصل به خوبی می‌دانستند که باشگاه برای شرکت در سه جام به علاوه سوپرجام، برنامه فشرده‌ای برای حضور در مسابقات مختلف خواهد داشت اما اتفاق مثبتی در زمینه نقل و انتقالات رقم نخورد. نقل و انتقالات تابستانی، به افزایش میانگین سنی تیم نه‌چندان سرحال پرسپولیس کمک کرد و چند بازیکن اصلی تیم، پیش از توافق نهایی با گاریدو جذب شدند. این غفلت و اشتباهات، در پنجره نقل و انتقالاتی میانه فصل نیز به شکل عجیب‌تری تکرار شد؛ جایی که مدیران باشگاه بیش از یک ماه را صرف جست‌و‌جو برای جذب سرمربی مدنظر خود کردند و در این مدت، هیچ تلاشی برای تقویت ترکیب تیم در روزهای مصدومیت ستارگان کلیدی نشد. ترکیبی که از همان ابتدای فصل می‌شد حدس زد که کار سختی برای رقابت با تیم نسبتاً ایده‌آل سپاهان و تراکتور دارد. ثبات و تصمیمات مدیریتی درست، کلید موفقیت پرسپولیس به نسبت سایر رقبا در فوتبال ایران بوده و این فصل، به هیچ عنوان از این ویژگی‌ها در تیم‌داری این فصل پرسپولیس خبری نیست. ترکیب پرسپولیس مقابل آلومینیوم در روز بد تیم کارتال، به خوبی این موضوع را اثبات می‌کند؛ اینکه یک سرمربی متکی به بازی از کناره‌ها، یاسین سلمانی و محمد خدابنده‌لو به عنوان دو بازیکن میانی را در کانال‌های کناری زمین بازی دهد، نمادی از تصمیمات متناقض و مخرب این فصل مدیریت پرسپولیس بود. تصمیماتی که باعث شده پرسپولیس، در قواره مدعی بودن برای کسب هیچ جامی در این فصل نباشد.

 

 

جستجو
آرشیو تاریخی
<
۱۴۰۴ فروردین
>
ش
ی
د
س
چ
پ
ج
۲۵ ۲۶ ۲۷ ۲۸ ۲۹ ۱ ۲
۳ ۴ ۵ ۶ ۷ ۸ ۹
۱۰ ۱۱ ۱۲ ۱۳ ۱۴ ۱۵ ۱۶
۱۷ ۱۸ ۱۹ ۲۰ ۲۱ ۲۲ ۲۳
۲۴ ۲۵ ۲۶ ۲۷ ۲۸ ۲۹ ۳۰
۳۱ ۱ ۲ ۳ ۴ ۵ ۶
امروز
April
<
۱۴۰۴ فروردین
>
ش
ی
د
س
چ
پ
ج
۲۵ ۲۶ ۲۷ ۲۸ ۲۹ ۱ ۲
۳ ۴ ۵ ۶ ۷ ۸ ۹
۱۰ ۱۱ ۱۲ ۱۳ ۱۴ ۱۵ ۱۶
۱۷ ۱۸ ۱۹ ۲۰ ۲۱ ۲۲ ۲۳
۲۴ ۲۵ ۲۶ ۲۷ ۲۸ ۲۹ ۳۰
۳۱ ۱ ۲ ۳ ۴ ۵ ۶
امروز
April
<
۱۴۰۴ فروردین
>
ش
ی
د
س
چ
پ
ج
۲۵ ۲۶ ۲۷ ۲۸ ۲۹ ۱ ۲
۳ ۴ ۵ ۶ ۷ ۸ ۹
۱۰ ۱۱ ۱۲ ۱۳ ۱۴ ۱۵ ۱۶
۱۷ ۱۸ ۱۹ ۲۰ ۲۱ ۲۲ ۲۳
۲۴ ۲۵ ۲۶ ۲۷ ۲۸ ۲۹ ۳۰
۳۱ ۱ ۲ ۳ ۴ ۵ ۶
امروز
April