صفحات
  • صفحه اول
  • مدیریت ورزش
  • منهای فوتبال
  • ورزش جهان
  • فوتبال ایران
  • پرسپولیس
  • استقلال
  • صفحه آخر
شماره هفت هزار و هفتصد و پنجاه و دو - ۰۴ بهمن ۱۴۰۳
روزنامه ایران ورزشی - شماره هفت هزار و هفتصد و پنجاه و دو - ۰۴ بهمن ۱۴۰۳ - صفحه ۴

سال نحس 2025 برای دورتموند

شاهین در ایستگاه پایانی

سیدعلی بلندنظر
خبرنگار

یک شکست دیگر و نوری شاهین بعد از تنها هفت ماه کار در بوروسیادورتموند از این تیم اخراج شده است. دورتموند در بوندس لیگا دهم است با 20 امتیاز اختلاف نسبت به بایرن مونیخ صدرنشین و هفت امتیاز کمتر از اشتوتگارت که در رده چهارم قرار دارد. می‌توانستند با پیروزی در بازی سه‌شنبه برابر بولونیا به رتبه سوم جدول 36 تیمی لیگ قهرمانان بروند اما ظرف دو دقیقه دو گل خوردند و باختند. دورتموند چهار بازی پیاپی در رقابت‌های مختلف باخته و این اتفاق در 30 سال اخیر تنها یک بار رخ داده، در سال 2000 که شش مسابقه پشت سر هم شکست خوردند.
دورتموند در رده سیزدهم لیگ قهرمانان قرار دارد و باید از بازی آخر مقابل شاختار دونتسک نتیجه خوبی بگیرد اگر می‌خواهد به مرحله یک هشتم نهایی لیگ قهرمانان صعود کند. برای نخستین بار در این رقابت‌ها، دورتموند دو بازی پشت سر هم را باخته در حالی که از حریف جلو افتاده است ضمن اینکه برابر تیمی شکست خورده که با وجود پیروزی از دور مسابقات کنار رفته است.
ادین ترزیچ، مربی سابق دورتموند که تیم را به فینال لیگ قهرمانان فصل قبل رساند، خرداد از تیم جدا شد چون احساس می‌کرد تیم به یک مربی جدید نیاز دارد. شاهین که فوتبالش را در دورتموند شروع کرد و بیش از 250 بازی برای این تیم انجام داد، به عنوان مربی جدید انتخاب شد اما این فصل پر از نتایج ضعیف و بی‌ثباتی بود در نهایت منجر به اخراج شاهین شد.
سال 2025 برای دورتموند خوش‌یمن نبوده و در نخستین بازی بعد از تعطیلات زمستانی، روند شکست ناپذیری خانگی خود را برابر بایرلورکوزن از دست دادند. چهار روز بعد که به زمین هلشتاین کیل رفتند، اوضاع بهتر نشد و تیمی که این فصل به دسته اول آمده 3 بر صفر از دورتموند جلو افتاد و در نهایت 4 بر 2 به پیروزی رسید. امره جان، کاپیتان و لارس ریکن، مدیر باشگاه بعد از آن شکست تلاش کردند بازیکنان را مقصر نتایج بد تیم معرفی کنند. سه روز بعد به آسانی با دو گل برابر آینتراخت فرانکفورت شکست خوردند تا ریکن اوضاع تیم را فاجعه‌بار توصیف کند. سه‌شنبه شب هم نتوانستند پنالتی دقیقه 15 سرهو گیراسی را حفظ کنند و با دریافت دو گل پشت سر هم در نیمه دوم، نخستین پیروزی این فصل لیگ قهرمانان را به تیم ایتالیایی تقدیم کردند.

 

آماده تغییر!
 مربی 36 ساله دورتموند بعد از این باخت گفت: «بولونیا هوشیارانه بازی کرد و ما نتوانستیم برنامه‌مان را عملی کنیم و به پیروزی برسیم، ما دوران سختی را سپری می‌کنیم.»
این مربی ترک ادامه داد: «اگر مشکل تیم با تغییر مربی حل می‌شود، من آماده‌ام. ما همه باید مسئولیت کارمان را بپذیریم و واقعیت این است که چهار بازی پشت سر هم باخته‌ایم.» شاهین که ابتدا در دورتموند توپ جمع کن بوده، نخستین بازی خود را در 16 سالگی برای تیم اول باشگاه انجام داد و جوانترین بازیکن تاریخ بوندس لیگا شد. او فصل قبل دستیار ترزیچ بود.

 

نیاز به تقویت زمستانی
ژانویه به اواخر خود رسیده و تا اینجای فصل نقل و انتقالات زمستانی تنها اخباری درباره علاقه دورتموند به مارکوس رشفورد منچستریونایتد و رناتو ویگای چلسی منتشر شده است و این برای تیمی که در نیمه دوم جدول بوندس لیگا قرار گرفته، ناکارآمدی دپارتمان جذب باشگاه محسوب می‌شود. دورتموند به تقویت خط میانی و دفاع نیاز دارد. رشفورد که قرار نیست آنجا بازی کند، ویگا هم می‌تواند شش ماه در دفاع چپ به کار گرفته شود. مشکل دورتموند عملکرد پایین‌تر از حد انتظار یولین برانت در خط میانی است که خلاقیت وسط زمین را از تیم گرفته و پاسکال گروس که می‌تواند این نقیصه را رفع کند، بعد از جدایی از برایتون در پست غیرتخصصی مورد استفاده قرار گرفته. دفاع دورتموند هم مقابل بولونیا مثل بیشتر بازی‌های این فصل به لیگ‌های آماتور آخر هفته شباهت داشت، بی‌نظم، بدون هوشیاری و فاقد موقعیت شناسی. جای خالی متز هوملز که بتواند تیم را در دفاع رهبری و سازماندهی کند، احساس می‌شود. سال‌ها دفاع دورتموند نقطه قوت این تیم بود اما حالا بزرگترین ضعفش در این قسمت است.

جستجو
آرشیو تاریخی