ترافیک چهرههای تکراری و ناکام در انتخابات فدراسیون فوتبال
رقابت شکستخوردهها برای یک صندلی
سینا حسینی
روزنامهنگار
امروز فرصت نامنویسی نامزدهای متقاضی شرکت در انتخابات یازدهم اسفند 1403 به پایان میرسد تا یک قدم به برگزاری انتخابات فوتبال نزدیک شویم. هرچند هنوز مشخص نیست انتخابات فوتبال با چند کاندیدای نهایی برای پست ریاست فدراسیون فوتبال برگزار میشود اما به نظر میرسد با مقدمهچینی فدراسیون فوتبال در خصوص محرومیت برخی نامزدها از سوی کمیته اخلاق احتمال ردصلاحیت فلهای کاندیداهای پست ریاست و نواب رئیسی از سوی کمیتههای انتخاباتی وجود دارد تا یک تراژدی جدید و جدی در فوتبال ایران شکل گیرد.
اما آنچه برای اهالی فوتبال بهعنوان یک نقد جدی مطرح شده، عدم حضور چهرههای جدید به عنوان کاندیدای پست ریاست فدراسیون فوتبال است. در میان کاندیداهایی که برای حضور در انتخابات فوتبال نامنویسی کردهاند نهتنها چهره جدید و جوانی دیده نمیشود بلکه تمام مدیرانی که در ادوار گذشته به نوعی در ناکامی فوتبال ایران سهمیم بودند؛ این بار هم برای حضور در رقابت انتخاباتی نامنویسی کردهاند تا این حقیقت تلخ برملا شود که خبری از تحول و تغییر در فوتبال ایران نیست چون مدیر پرورش ندادهایم.
میانگین سنی 5 کاندیدایی که تا عصر دیروز برای پست ریاست فدراسیون فوتبال نامنویسی کردند (با احتساب امیر عابدینی که از همه مسنتر است)، 2/64 سال است که این رقم نه تنها امیدوارکننده نیست بلکه بیانگر این موضوع است که چهرههای سالخورده رغبت فراوانی برای خدمت در فوتبال ایران دارند. بهرغم اینکه پیشبینی میشد مدیران جوان و نخبه برای مدیریت فوتبال وارد گود انتخابات شوند اما فضای انتخاباتی حاکم بر فوتبال و سریال پروندهسازیهای اخیر آنها را از حضور در کارزار انتخاباتی منصرف کرده تا فوتبال ایران دوباره با همان کاندیداهای سنتی و همیشگی وارد انتخابات شود.
در کنار این نفرات به عنوان کاندیداهای پست ریاست فدراسیون برخی مدیران عامل باشگاهها، رؤسای هیأتهای فوتبال و برخی چهرههای فوتبالی که در سالیان گذشته به نوعی عضو بدنه فوتبال بودند به عنوان کارشناس خبره نامنویسی کردند تا در انتخابات یازدهم اسفندماه شانس خود را برای حضور در ترکیب هیأت رئیسه فدراسیون فوتبال امتحان کنند و شاید قرعه به نام آنها در بیاید و در چهار سال آینده بتوانند در کنار رئیس و نواب رئیس انتخاب شده توسط مجمع در سئول جنوبی برای فوتبال ایران تصمیمگیری کنند.
در بین این طیف از نامزدها نیز خبری از چهرهای متفاوت نیست، تا میزان امیدواری افکار عمومی و اهالی فوتبال به حوالی صفر برسد. البته که شکلگیری این اتفاقات و ترکیب ناامیدکننده از کاندیداها چندان هم دور از تصور نبود، چون چهرههای شناخته شده و معتبر فوتبالی که دارای جایگاه ویژه در مجامع بینالمللی بودند پیش از شروع فرایند نامنویسی انتخابات انصراف زودهنگام خود را اعلام کردند تا از جایگاه اجتماعی و موقعیت دستنیافتنی خود میان افکار عمومی مراقبت کنند.
با این شرایط حالا جامعه فوتبال به این باور رسیده که فوتبال ایران همانند ادوار گذشته بایستی همچنان از نبود مدیریت ایدهآل متضرر شود و دوباره همان نفرات تکراری و چهرههای ناکام یک انتخابات سرد و بیروح را برای دستیابی به 9کرسی تعیینکننده در سئول جنوبی آغاز کنند.
هرچند با این ترکیب امیدی به ایجاد تحول در فوتبال ایران وجود ندارد اما باید دید اعضای مجمع فدراسیون فوتبال روز یازدهم اسفندماه از میان گزینههای امتحان پس داده که برای شرکت در این انتخابات نامنویسی کردند به کدام کاندیدا رأی خواهند داد تا اداره فوتبال را به دست وی بسپارند، البته به این شرط که در این میان مدیران فعلی فدراسیون فوتبال اجازه دهند انتخابات در شرایط عادلانه برگزار شود در غیر این صورت اندک امیدی به بهبود وضعیت کنونی هم وجود ندارد و باید منتظر وقوع یک فاجعه دیگر در این رشته جذاب و مهیج باشیم.