صفحات
  • صفحه اول
  • مدیریت ورزش
  • منهای فوتبال
  • ورزش جهان
  • فوتبال ایران
  • پرسپولیس
  • استقلال
  • صفحه آخر
شماره هفت هزار و هفتصد و سی و هفت - ۱۶ دی ۱۴۰۳
روزنامه ایران ورزشی - شماره هفت هزار و هفتصد و سی و هفت - ۱۶ دی ۱۴۰۳ - صفحه ۸

فوتبالیست‌هایی که مالک باشگاه شدند

مأموریت نجات بوردو به دست کان

محمدرضا رحیم‌پور
روزنامه‌نگار


یکی از اتفاقات تلخ سال ۲۰۲۴ در فوتبال فرانسه، ورشکستگی باشگاه بوردو و سقوط آزاد این تیم به سطح چهارم فوتبال فرانسه بود. این باشگاه ریشه‌دار و بزرگ که ستارگان زیادی چون زیدان، ژورکائف، پائولتا، تیگانا، باتیستون و بسیاری از ستارگان نسل‌های مختلف فوتبال فرانسه پیراهن آن را برتن کرده‌اند، با مشکلات مالی شدید دست و پنجه نرم می‌کند و هواداران آن، به دنبال حضور یک سرمایه‌گذار مناسب برای نجات این باشگاه از یک منجلاب بزرگ هستند. بدین ترتیب قدیمی‌ترین باشگاه تاریخ فرانسه و قهرمان فصل 09/2008 لیگ یک که با ۶ قهرمانی یکی از پرافتخارترین تیم‌های تاریخ این رقابت‌ها است در آستانه نابودی کامل قرار دارد و فعلاً، در سطح چهارم فوتبال فرانسه حضور دارد. خبر امیدوارکننده برای هواداران این تیم، اما احتمال حضور اسطوره آلمانی دنیای فوتبال در رأس هرم مدیریتی این باشگاه برای نجات بوردو است. به نقل از بیلد، اولیور کان، مدیر و دروازه‌بان سابق بایرن‌مونیخ، در حال مذاکره برای خرید تیم فرانسوی بوردو است‌؛ این در حالی است که بدهی‌های بوردو، ۱۱۸ میلیون یورو تخمین زده شده و پرداخت این بدهی هنگفت برای مالک جدید این باشگاه یک مأموریت سنگین محسوب می‌شود.
از طرفی دیگر الیور کان یک سابقه اجرایی شاخص در تیم بایرن‌مونیخ دارد که با واکنش‌های متفاوتی از سوی هواداران این تیم مواجه شد. بسیاری از هواداران بایرن، از نحوه کار الیور کان به عنوان یکی از مدیران ارشد باشگاه بایرن مونیخ راضی بودند اما بخشی دیگر از هواداران، تصمیمات کان را یکی از دلایل اصلی افت تیم می‌دانستند. بویژه تصمیم بزرگ و پر از ریسک اخراج یولیان ناگلزمان و انتصاب توماس توخل به عنوان سرمربی جدید این تیم، که در نهایت برای باواریایی‌ها تصمیمی موفقیت‌آمیز نبود.
الیور کان البته تنها فوتبالیستی نیست که در حوزه مالکیت باشگاه‌های فوتبال ورود می‌کند. معروف‌ترین این چهره‌ها در حال حاضر، کسی نیست جز دیوید بکام که با توجه به قرارداد خود در فوتبال امریکا، اجازه مالکیت یک باشگاه در فوتبال این کشور را پیدا کرد و در سال‌های اخیر، اداره باشگاه اینترمیامی را برعهده دارد. پیوستن بکام به لس‌آنجلس گلکسی در سال ۲۰۰۷، با بندی همراه بود که به او اجازه می‌داد پس از دوران بازی خود، در امریکا و لیگ این کشور مالکیت یک تیم متفاوت را برعهده داشته باشد و در نهایت، او تصمیم به سرمایه‌گذاری در میامی گرفت و حالا با حضور لیونل مسی، توانسته تیمش را تبدیل به بزرگترین برند فوتبال باشگاهی در ایالات متحده کند. ضمن اینکه لیونل مسی نیز در قرارداد خود با اینتر میامی، این بند را دارد و می‌تواند پس از بازنشستگی، مالکیت یک باشگاه فوتبال در لیگ امریکا را برعهده بگیرد.
کریستیانو رونالدو نیز در آخرین مصاحبه خود، اعلام کرد که دوست دارد به جای مربیگری، در حوزه مالکیت باشگاه‌های فوتبال ورود کند و در آینده، مالک یک باشگاه بزرگ خواهد بود. البته او، اولین رونالدوی مالک باشگاه در فوتبال جهان نخواهد بود و رونالدو نازاریوی برزیلی، پیش از رونالدوی پرتغالی در این حوزه ورود کرده است. او در فصل18/۲۰۱۷، کنترل ۵۱ درصد از سهام باشگاه رئال وایادولید اسپانیا را به دست گرفت و از آن زمان تاکنون، یکی از مدیران ارشد این باشگاه محسوب می‌شود. از آن زمان تاکنون، رئال وایادولید آسانسور رقابت‌های لالیگا بوده و تاکنون، سه بار صعود و دو بار سقوط کرده و اکنون در قعر جدول بیست تیمی لالیگا قرار دارد.
یکی دیگر از باشگاه‌هایی که توسط ستارگان سابق دنیای فوتبال اداره می‌شود، سالفورد سیتی در سطح چهارم فوتبال انگلیس است. گروهی از اسطوره‌های باشگاه منچستریونایتد شامل رایان گیگز، پل اسکولز، گری نویل، فیل نویل و نیکی بات که همه از شاگردان قدیمی سرالکس فرگوسن و بازیکنان پرورش یافته آکادمی یونایتد موسوم به کلاس ۹۲ هستند، از سال ۲۰۱۴ روی این باشگاه کوچک در منطقه سالفورد منچستر انگلیس سرمایه‌گذاری کرده‌اند و از آن زمان تاکنون، این تیم توانسته یک صعود از لیگ ملی انگلیس به سطح چهارم فوتبال این کشور را تجربه کند و در حال حاضر، سالفورد در رده پنجم سطح چهارم انگلیس قرار دارد. یکی از مسابقات ویژه باشگاه سالفورد سیتی، شنبه هفته آینده و در دور سوم جام حذفی انگلیس در ورزشگاه اتحاد مقابل منچسترسیتی برگزار خواهد شد و تقابل تیم اسطوره‌های منچستریونایتد با رقیب همشهری این تیم، می‌تواند با جذابیت‌های خاص خود همراه باشد.

جستجو
آرشیو تاریخی