صفحات
  • صفحه اول
  • مدیریت ورزش
  • منهای فوتبال
  • ورزش جهان
  • فوتبال ایران
  • پرسپولیس
  • استقلال
  • صفحه آخر
شماره هفت هزار و هفتصد و سی و شش - ۱۵ دی ۱۴۰۳
روزنامه ایران ورزشی - شماره هفت هزار و هفتصد و سی و شش - ۱۵ دی ۱۴۰۳ - صفحه ۳

ریکرو در ناگویا می‌تواند تاریخ‌ساز شود

پاکزاد: مدال طلا را تضمین نمی‌کنم

مهری رنجبر
روزنامه‌نگار

بهزاد پاکزاد، سرمربی تیم ملی تیروکمان ریکرو، این روزها در سایت فدراسیون شاگردانش را تمرین می‌دهد. او به درخشش کمانداران ریکرو در بازی‌های آسیایی 2026 هانگژو خیلی امیدوار است، طوری که حتی از تاریخ‌سازی آنها می‌گوید: «من دلم روشن است و امیدوارم که بچه‌ها در بازی‌های آسیایی می‌توانند با اولین مدال تاریخ‌سازی کنند. حتی همه تلاش ما برای مدال‌آوری کمانداران در بازی‌های کشورهای اسلامی است، به شرطی که همه شرایط جور باشد و ملی‌پوشان طبق برنامه آماده شوند.»
به نظر سرمربی تیم ملی ریکرو، شرط این اتفاق قشنگ در ناگویا حمایت است: «البته شرط درخشش تیم در بازی‌های آسیایی حمایت است. به هر حال من به فدراسیون برنامه داده‌ام تا عملیاتی شود و وزارت ورزش و کمیته ملی المپیک هم باید برای اجرای برنامه‌ها فدراسیون را حمایت کنند تا برنامه‌ها مختل نشود.»
پاکزاد معتقد است رکورد تمرینی شاگردانش، شانس مدال است: «تیروکمان رشته‌ای رکوردی است و طبق آمارو ارقام بچه‌های ما رکوردهای خوبی دارند. در جمع کمانداران زن عبور از رکورد 650 یعنی مدال. بین مردان هم رکورد 660 شانس مدال است. بچه‌های ما مثل مبینا فلاح و رضا شبانی هم از این رکوردها در مسابقات داخلی و بین‌المللی داشته‌اند، حتی مهتا عبداللهی و مبینا ملا جعفری هم این رکوردها را پشت سر گذاشته‌اند. بنابراین شانس مدال هستند اما شرایط و جو مسابقات هم مهم و تعیین‌کننده است و بچه‌ها شرایط ذهنی خوبی داشته باشند می‌توانند مدال بگیرند.»
سرمربی تیم ملی ریکرو اما ضمانت برای مدال طلا در ناگویا نمی‌دهد: «در دنیا توجه ویژه‌ای به تیراندازی با کمان است. هرچه حساب کنید مدال تیروکمان و بقیه رشته‌ها ارزان‌ترین مدال ورزشی محسوب می‌شوند. وقتی روی آن سرمایه‌گذاری شود می‌تواند در سه ماده مدال بگیرد؛ انفرادی، میکس و تیمی. بنابراین تیروکمان یکی از رشته‌های پر مدال است، اما هیچ وقت قبل از مسابقه نمی‌توانیم مدال طلا را ضمانت کرد. درست مثل وزنه‌برداری که وزنه 385 کیلویی را نفر اول دنیا زده و یک وزنه‌‎بردار دیگر وقتی 300 کیلو بزند، قطعاً مدال می‌گیرد.»
او از رکوردهای مبینا فلاح و رضا شبانی راضی است: «فلاح و شبانی در رکوردگیری با حفظ ثبات و کیفیت نفر اول شدند که نتیجه خوبی است. البته بقیه بچه‌ها هم در اردو رقابت می‌کنند. رقابتی که لازمه اردو است و باعث پیشرفت کمانداران می‌شود و به اردونشینان انگیزه می‌دهد تا از هم سبقت بگیرند.»
به گفته سرمربی تیم ملی ریکرو، رکوردهای کمانداران باید به ثبات برسد: «بچه‌ها طبق برنامه پیش می‌روند و رکوردهای خوبی هم در تمرین می‌زنند اما مهم این است که رکوردها به ثبات برسد تا با شرایط آمادگی جسمانی و ذهنی در رقابت‌های بین‌المللی آن را تکرار کنند.»

جستجو
آرشیو تاریخی