رمزگشایی از آخرین صف بندی انتخاباتی فدراسیون فوتبال
مربع قدرت به جنگ تاج و عزیزی خادم میآیند
سینا حسینی
روزنامهنگار
همزمان با آغاز نامنویسی از نامزدهای متقاضی شرکت در انتخابات فوتبال، سؤال مهمی برای افکار عمومی به وجود آمده که از میان مدعیان ریاست فدراسیون فوتبال چه کسی روز یازدهم اسفندماه جواز تکیه زدن به کرسی ریاست فدراسیون فوتبال را از اعضای مجمع دریافت خواهد کرد. برای رمزگشایی از این معادله پیچیده باید سناریوهای انتخاباتی را به دقت آنالیز کرد.
تاکنون حیدر بهاروند و شهابالدین عزیزی خادم برای پست ریاست فدراسیون فوتبال به سئول رفتهاند تا با تقدیم مدارک خود به صورت رسمی وارد کارزار انتخاباتی فوتبال شوند، بدون تردید در روزهای باقیمانده تا پایان مهلت نامنویسی (20 دی) کاندیداهای نامآشنای دیگری نیز وارد عرصه رقابت خواهند شد تا جدال انتخاباتی سختی در آستانه مجمع یازدهم اسفندماه شکل گیرد.
با بررسی معادلات موجود به نظر میآید، در ادامه مرحله نامنویسی مهدی تاج رئیس فعلی فدراسیون فوتبال، علی کفاشیان رئیس اسبق فدراسیون فوتبال، مهدی محمدنبی نایبرئیس فعلی فدراسیون فوتبال، امیر عابدینی رئیس اسبق فدراسیون فوتبال و میرشاد ماجدی رئیس کنونی هیأت فوتبال استان تهران برای پست ریاست فدراسیون فوتبال اقدام به نامنویسی کنند تا پیچیدگی حاکم بر انتخابات تشدید شود.
با حضور قریبالوقوع چهرههای شناخته شده فوتبالی برای شرکت در انتخابات فوتبال، احتمال اجماع برخی کاندیداها به نفع یک لیست واحد قوت میگیرد، اما سؤال اینجاست، چه کسانی در این مسیر برای پیروزی در انتخابات یازدهم اسفندماه با یکدیگر ائتلاف خواهند کرد؟
قطعاً شهابالدین عزیزی خادم و مهدی تاج حاضر به اجماع نخواهند شد، چون آنها معتقدند که قدرت لازم برای کسب پیروزی در روز انتخابات را دارند و به همین دلیل بعید به نظر میرسد این دو به سراغ گزینه اجماع با سایر کاندیداها بروند، اما مربع علی کفاشیان، مهدی محمدنبی، امیر عابدینی و منصور قنبرزاده به احتمال بسیار زیاد با یکدیگر اجماع خواهند کرد که از میان آنها یک لیست واحد بیرون بیاید تا شانس موفقیت آنها در مجمع یازدهم اسفندماه در برابر دو کاندیدای دیگر تقویت شود.
با رونمایی از این پلن انتخاباتی به نظر میآید شانس میرشاد ماجدی نیز نسبت به قبل کاهش یابد. البته که رئیس کنونی هیأت فوتبال هنوز تصمیم خود را برای نامنویسی در پست ریاست فدراسیون فوتبال علنی نکرده به همین دلیل به گفته کارشناسان و صاحبنظران احتمال دارد میرشاد ماجدی نیز بعد از ارزیابی شرایط موجود از تصمیم خود منصرف شده و به همان هیأت فوتبال استان تهران بسنده کرده و وارد هیأت رئیسه شود.
با این احتمالات و در نظر گرفتن رد صلاحیت احتمالی شهابالدین عزیزی خادم به استناد رأی کمیته اخلاق به نظر میآید دوقطبی جدیدی در فضای انتخابات فوتبال میان مهدی تاج و تیم علی کفاشیان، عابدینی، محمدنبی و قنبرزاده شکل گیرد که با در نظر گرفتن تجربه بالای کفاشیان، عابدینی، محمدنبی و قنبرزاده در برگزاری مجامع انتخاباتی، شانس آنها نسبت به مهدی تاج افزایش یابد. کارشناسان معتقدند خروج مهرههای تأثیرگذار مهدی تاج در آستانه انتخابات اسفندماه میتواند یک پیام روشن برای او به همراه داشته باشد که دیگر کسی میل به همراهی او در این عرصه ندارد، اتفاقی که در دوره پیشین انتخابات فوتبال شکل نگرفت و مهدی تاج توانست نبی و قنبرزاده را از ادامه رقابت با خودش منصرف سازد اما در این دوره آنها ارادهای برای همراهی با تاج ندارند تا شانس علی کفاشیان برای موفقیت در انتخابات پیشرو به شکل محسوسی افزایش یابد.
اما در این بین یک سؤال ویژه برای فوتبالیها به وجود میآید که نقش حیدر بهاروند در انتخابات اسفندماه چیست؟ مرور رفتار رئیس کنونی سازمان لیگ نشان داده او صرفاً به عنوان کاندیدای پوششی وارد کارزار انتخابات خواهد شد، تا در لحظه حساس برای کمک به کاندیدای اصلی کنار برود. او در انتخابات آتی یار پوششی مهدی تاج به شمار میرود تا با این تاکتیک بتواند مسیر را برای انتخاب مجدد تاج هموار کند اما فعالیت او به تنهایی در برابر تیم چهارنفره کفاشیان، عابدینی، قنبرزاده و نبی به سرانجام نخواهد رسید مگر اینکه در مدت زمان باقیمانده تا برگزاری مجمع انتخاباتی معادلات موجود تغییر یابد.
در کنار این احتمالات، شهابالدین عزیزی خادم که روز چهارشنبه برای شرکت در انتخابات نامنویسی کرد، قصد دارد بازی انتخاباتی مهدی تاج را بهم بریزد به همین دلیل ممکن است او و همراهانش در روزهای آتی با حرکات غیرقابل پیشبینی و مصاحبههای تندوتیز فضا را تحت تأثیر رفتارهای هیجانی خود قرار دهند تا به این ترتیب شانس موفقیت خود را افزایش دهند اما باید دید آیا دستگاههای نظارتی به وی مجوز حضور در این انتخابات را خواهند داد یا او مجبور به خداحافظی زودهنگام با انتخابات فدراسیون فوتبال خواهد شد.