سناریوی بیتوجهی به هشدارهای وزیر ورزش را چه کسی کارگردانی میکند؟
ساز مخالف فدراسیون علیه وزارت ورزش
سینا حسینی
روزنامه نگار
وزیر ورزش و جوانان بیست و هشتم آذرماه در حیاط دولت مقابل خبرنگاران رسانههای گروهی اعلام کرد: کارهای فاز اول بازسازی ورزشگاه آزادی انجام شده و بازی استقلال و سپاهان روز 13 دی در این ورزشگاه برگزار میشود. بقیه کارهای بازسازی حین بهرهبرداری انجام خواهد شد.
پس از اظهارنظر صریح و شفاف احمد دنیامالی در خصوص زمان بازگشت ورزشگاه آزادی به چرخه مسابقات لیگ برتر مسئولان شرکت توسعه و تجهیز و مدیران ورزشگاه آزادی از پایان فاز نخست عملیات بازسازی ورزشگاه طبق زمان بندی از پیش تعیین شده خبر داده و صراحتاً عنوان کردند با تلاش شبانهروزی مهندسان و کارگران ایرانی این پروژه ملی آماده بهرهبرداری شده است. این خبر، نشاط و هیجان فراوانی در میان ورزشدوستان ایجاد کرد، بویژه هواداران دو باشگاه استقلال و پرسپولیس با استقبال از این موضوع، برای بازی تیمهای مورد علاقه خود در این ورزشگاه لحظهشماری میکردند تا سریال خانه به دوشی آنها در فصل بیستوچهارم به پایان برسد اما رفتار عجیب سازمان لیگ و مدیران بالادستی آنها در فدراسیون فوتبال باعث شد این اتفاق شیرین به کام فوتبالیها تلخ شود.
مسئولان سازمان لیگ با وجود اظهارنظرهای شفاف مدیران دستگاه ورزش ادعا کردند، احتمال برگزاری این دیدار در ورزشگاه آزادی بسیار ضعیف است در حالی که تصاویر و فیلمهای منتشر شده در رسانهها از ورزشگاه آزادی خلاف این اتفاق را نشان میداد. با وجود این امیرحسین روشنک مسئول کمیته مسابقات سازمان لیگ با مصاحبههای پرشمار این خبر را تکذیب کرد تا به این ترتیب مخالفت علنی سازمان لیگ و فدراسیون فوتبال با تصمیم دستگاه ورزش را نشان دهد و برای دومین بار در فصل جاری اظهارنظر وزیر ورزش و جوانان را نادیده بگیرد تا به شکل علنی علیه وزارت ورزش و جوانان قد علم کند. موضوعی که با واکنش جدی مسئولان وزارت ورزش و جوانان روبهرو شد، یک مقام مسئول در واکنش به اظهارنظرهای غیرمسئولانه روشنک با انتقاد صریح از مسئولان سازمان لیگ گفت: «ما این فرد را اصلاً نمیشناسیم و با او برخوردی نداشتیم، اما انگار او علاقه فراوانی دارد در رسانهها نقشآفرینی کند. این موضوع جای سؤال دارد که چرا مسئولان سازمان لیگ و فدراسیون فوتبال به یک فرد چنین اجازهای دادهاند که علیه اظهارنظر وزارت ورزش موضعگیری کند.»
وی که تمایلی به ذکر نامش نداشت، گفت: «متأسفانه در ماجرای آلودگی هوا نیز این فرد اظهارنظر غیرمسئولانهای داشت و در این فقره نیز همان رفتار را تکرار کرد اما قطعاً بازی استقلال و سپاهان طبق نظر وزیر در ورزشگاه آزادی برگزار خواهد شد.»
با وجود این اظهارنظر صریح، صبح روز دوشنبه برخی رسانههای نزدیک به سازمان لیگ همچنان مدعی بودند که بازی استقلال و سپاهان در ورزشگاه شهدای شهرقدس برگزار خواهد شد اما حوالی ظهر سازمان لیگ با عقبنشینی کاملاً مشهود، موضع قبلی خود را تغییر داد و در بیانیه خود نوشت: امیدواریم نهادهای ذیربط برای انجام بازی استقلال و سپاهان در ورزشگاه آزادی همکاری لازم را به خرج دهند.
اما رفتار تعجببرانگیز سازمان لیگ در ادامه مخالفتهای پنهان در برابر وزیر ورزش و جوانان به اینجا ختم نشد، با وجود اینکه وزیر ورزش و جوانان سه روز قبل به رؤسای فدراسیونهای ورزشی اعلام کرده بود به واسطه صرفهجویی در مصرف انرژی و رعایت پویش دولت در مقوله مصرف انرژی مسابقات لیگ برتر را زودتر برگزار کنند، سازمان لیگ با بیتوجهی به این مسأله زمان بازیهای استقلال و پرسپولیس را بدون تغییر گذاشت تا در این موضوع نیز سریال ساز مخالف علیه وزارتخانه را ادامه دهند.
حالا برای افکارعمومی این پرسش به وجود آمده که آیا یک مدیر میانی در سازمان لیگ چنین قدرتی دارد که علیه بالاترین مقام دستگاه ورزش اظهارنظر کند یا این مخالفتهای سریالی علیه وزارت ورزش و جوانان سیستماتیک و با برنامه قبلی و توسط افرادی بزرگتر صورت گرفته است؟ نقش رئیس فدراسیون فوتبال در این ماجرا چیست؟ آیا مهدی تاج نمیتوانست در اتفاقات اخیر ورود کند و به مسئولان سازمان لیگ تذکر دهد که از اظهارنظرهای غیرمسئولانه پرهیز کرده و شأن مقام عالی وزارت را حفظ کنند؟
منتقدان بر این باورند سکوت مهدی تاج در مخالفت سیستماتیک سازمان لیگ با توصیههای وزیر ورزش و جوانان نشاندهنده این واقعیت است که مدیران فدراسیون فوتبال میخواهند به این شکل نشان دهند هیچ اهمیتی برای نظرات احمد دنیامالی به عنوان وزیر ورزش و جوانان قائل نیستند و براساس میل و علاقه خود رفتار میکنند به همین دلیل با وتوی معنادار تصمیمات شخص وزیر این پیام را به جامعه میدهند، اتفاقی که قطعاً با هیچ منطقی سازگار نیست و میتواند در آستانه انتخابات یازدهم اسفندماه پیام روشنی برای جامعه فوتبالی داشته باشد.