خاص‌ترین ال‌کلاسیکوی تاریخ؛ پاک پاک پاک

فریاد 50هزار زن در نقش جهان

محمد قراگزلو
خبر‌نگار


 این می‌تواند خاص‌ترین و جذاب‌ترین مسابقه فوتبال در ایران باشد چرا که قرار است تماشاگران یکی از مهم‌ترین، حساس‌ترین و تاریخی‌ترین رقابت‌های فوتبال ایران طی 25سال گذشته را فقط خانم‌ها از نزدیک ببینند.
 بعد از اتفاقات عجیب بازی برگشت دو تیم در تهران و اظهار نظرهای عجیب‌تر پیرمرد اصفهانی که البته بعدتر باعث محرومیت و عذرخواهی مکرر خانواده او شد کمیته انضباطی یکی از جذاب‌ترین احکام خود را صادر کرد و با توجه به متن اتفاقات رخ داده حکم داد اولین تقابل دو تیم در اصفهان تنها با حضور تماشاگران بانو برگزار شود. همان زمان تمام اهالی فوتبال، رسانه‌ها و پیشکسوتان از این حکم استقبال کردند چرا که هم آن دسته از تماشاگران هتاک و پرحاشیه از تماشای این بازی بزرگ محروم می‌شوند هم به بانوانی که همیشه کنجی دورافتاده در سکوهای ورزشگاه را در اختیار داشتند فضای بیشتری داده می‌شود تا مثل تماشاگران واقعی از حضور در استادیوم و تماشای دیدار تیم محبوب خود لذت ببرند و به جای در حاشیه بودن به کانون اتفاقات روی سکوها برسند.
همیشه و در تمام ورزشگاه‌ها تماشاگران خانم از حضور در سکوهایی که دید خوبی نسبت به زمین ندارد یا حاضران روی این سکوها قادر به ارتباط با تیم محبوب خود نیستند گله کرده‌اند. این گلایه حتی بعضاً از سوی برخی مربیان و بازیکنان تیم‌های بزرگ از جمله پرسپولیس مطرح شده است. سال گذشته یحیی گل محمدی، افشین پیروانی و سروش رفیعی در این باره صحبت کرده و از مسئولان برگزاری مسابقات خواستند جای بهتری برای تماشاگران بانو در نظر بگیرند. این اتفاق تا زمانی که ورزشگاه آزادی از مسابقات میزبانی می‌کرد رخ نداد و حالا قرار است در ورزشگاه نقش جهان یک اتفاق تاریخی رخ دهد.
این برای اولین بار است که در فوتبال ایران یک مسابقه فوتبال در بالاترین سطح تنها با حضور تماشاگران خانم برگزار خواهد شد و از این حیث می‌تواند کاملاً ویژه و خاص باشد. تصور کنید ورزشگاه نقش جهان به جای 50هزار هواداری که از زمان گرم کردن تا دقیقه 90 به حریف ناسزا می‌گویند؛ تماشاگرانی که بعضاً روی سکوها درگیری فیزیکی پیدا می‌کنند یا در زمان کرنرها بازیکنان تیم مقابل را هدف بطری و اشیای مختلف قرار می‌دهند، قرار است 50هزار تم اشاگری داشته باشد که با بالاترین شور و حال ممکن فقط تیم خود را تشویق می‌کنند و خبری از شعار‌های رکیک و فحاشی به تیم مقابل، تیم داوری و... نیست. تصور کنید در مسابقه‌ای در این سطح نه بطری آب معدنی پرتاب می‌شود، نه نور لیزر روی صورت دروازه‌بان‌ها خواهد بود. تصور کنید خبری از چاقوکشی و پرتاب سنگ به سمت هم روی سکوهای هواداران دو تیم نخواهد بود و البته مربی و بازیکن حریف برای اولین بار و در صورت رخ دادن هر اتفاقی هدف انواع و اقسام شعارهای غیرقابل پخش قرار نخواهد گرفت. تصور کنید چقدر خوب است که لازم نیست هیچ مادری با دو دست خود و با شدت گوش‌های فرزندش را بگیرد چرا که محیط ورزشگاه برای بچه‌ها هم کاملاً سالم خواهد بود.
 در حالی که ال‌کلاسیکوی واقعی یا حتی یک بازی بزرگ و حساس در کشوری صاحب فوتبال چنین اتفاق ویژه‌ای را تجربه نکرده قرار است عصر دوشنبه در اصفهان، فوتبال ایران یک روز به‌یادماندنی را پشت سر بگذارد و حتماً این پاک بودن محیط ورزشگاه روی کیفیت بازی هم تأثیری مثبت خواهد گذاشت و می‌توان انتظار بی‌حاشیه‌ترین و سالم‌ترین مسابقه فوتبال ایران روی سکوها را شاهد باشیم. فوتبالی که پاک بودن روی سکوهایش آن‌را از نظر فنی ارتقا خواهد داد تا همه آن بازی زشت نیم‌فصل دوم لیگ قبلی را با آن اتفاقات تلخ از یاد ببرند.

 

یک نمونه آزمایش شده
در فوتبال ترکیه
نمونه چنین اتفاقی یک بار در فوتبال ترکیه رخ داده و نتیجه بسیار مثبت بوده است. سال ۲۰۱۱ و پس از رفتار خشونت‌آمیز هواداران فنرباغچه ترکیه در یک مسابقه دوستانه، این باشگاه تصمیم گرفت برای دیدار خود مقابل مانیااسپور تنها به هواداران زن و کودک خود اجازه حضور در ورزشگاه بدهد؛ در نتیجه ۴۱هزار زن و بچه در ورزشگاه خانگی فنرباغچه حضور پیدا کردند و یکی از روزهای ماندگار تاریخ فوتبال ترکیه رقم خورد و خبری از رفتارهای خشونت‌آمیز در ورزشگاه نبود.

جستجو
آرشیو تاریخی