صفحات
  • صفحه اول
  • مدیریت ورزش
  • منهای فوتبال
  • ورزش جهان
  • فوتبال ایران
  • پرسپولیس
  • استقلال
  • صفحه آخر
شماره هفت هزار و هفتصد و نوزده - ۲۴ آذر ۱۴۰۳
روزنامه ایران ورزشی - شماره هفت هزار و هفتصد و نوزده - ۲۴ آذر ۱۴۰۳ - صفحه ۸

یک همسایه دیگر ایران میزبان جام جهانی شد

معجزه فوتبال در صحرا

محمدرضا رحیم‌پور
خبر‌نگار


 سعودی‌ها در سال 2034 میزبان دومین جام جهانی فوتبال در خاورمیانه خواهند بود و این خبر به هیچ وجه جای تعجب ندارد. برگزاری یک جام جهانی در عربستان تنها یکی از اهداف یک برنامه بزرگ به نام «چشم‌انداز 2030» این کشور است و فصل جدیدی در رشد و ادغام جهانی عربستان به شمار می‌آید. این رویداد به عنوان یک صحنه بزرگ برای نمایش توانمندی‌های هر کشوری روی صحنه جهانی محسوب می‌شود و حالا این فرصت بی‌نظیر به عربستان رسیده است. با توجه به هیجانی که در این زمینه وجود دارد، این جام جهانی قرار است فراتر از یک رویداد ورزشی باشد و به یک نمایش بزرگ تبدیل شود.
 تاریخچه برگزاری رویدادهای ورزشی بزرگ به عنوان کاتالیزورهایی برای همبستگی اجتماعی و ساخت ملت‌ها موضوع جدیدی نیست. جام جهانی راگبی 1995 در آفریقای جنوبی نمونه‌ای از قدرت ورزش در تقویت وحدت و افزایش افتخار ملی است. این رویداد بیش از 30.3 میلیون دلار برای آن کشور درآمدزایی داشت.
برگزاری جام جهانی 2034 در حداقل سه شهر کلیدی عربستان و در 10 ورزشگاه، نمایانگر گسترش اقتصادی این کشور اسست و طی این رویداد جهانی هر شهر به عنوان هسته‌ای از رشد و نوآوری عمل خواهد کرد. همچنین 230000 اتاق هتل در پنج شهر میزبان ساخته خواهد شد. علاوه بر این، عربستان برنامه‌ریزی کرده است که ورزشگاه‌های جام جهانی را به عنوان مکان‌های چندمنظوره تفریحی و خانه‌های تیم‌های لیگ حرفه‌ای فوتبال سعودی تبدیل کند و از این طریق منافع بلندمدتی برای فوتبال و جوامع محلی ایجاد کند. هر یک از شهرهای پیشنهادی میزبان تحت برنامه چشم‌انداز 2030 توسعه قابل توجهی را تجربه کرده‌اند و زیرساخت‌های لازم برای میزبانی این رویداد بزرگ فراهم شده است.
 در سال 2023، عربستان سعودی میزبان 50 رویداد ورزشی بین‌المللی بود که بیش از 2.5 میلیون بازدیدکننده را جذب کرد و بیش از 70000 شغل ایجاد نمود که هدف آنها قرار دادن عربستان سعودی به عنوان مقصدی اصلی برای گردشگری و سرگرمی بود. نور جهانی در حین برگزاری جام جهانی بر عربستان تابیده می‌شود و همین رویداد شرکت‌های بین‌المللی و منطقه‌ای را به گسترش فعالیت‌های خود به این کشور ترغیب خواهد کرد. این امر با اهداف چشم‌انداز سند سال 2030 این کشور همخوانی دارد که عربستان به دنبال افزایش سهم بخش خصوصی از 40 درصد به 65 درصد و سهم سرمایه‌گذاری مستقیم خارجی از 3.8 درصد به 5.7 درصد است. این رویداد، عربستان سعودی را به یک عرصه جهانی برای کسب و کار تبدیل خواهد کرد و فرصت‌های زیادی برای همکاری‌ها، شراکت‌ها و تعاملات اقتصادی فراهم می‌آورد.
 به گفته کارشناسان، عربستان می‌تواند انتظار داشته باشد که از برگزاری این رویداد بین 9 تا 14 میلیارد دلار به GDP خود بیفزاید و 1.5 میلیون شغل جدید ایجاد کند. برگزاری جام جهانی 2034 در سعودی نه تنها یک رویداد ورزشی بزرگ است، بلکه فرصتی برای نمایش توانمندی‌های اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی این کشور خواهد بود. با توجه به تاریخچه موفقیت‌آمیز رویدادهای ورزشی در تقویت هویت ملی و ایجاد فرصت‌های اقتصادی، انتظار می‌رود که این جام جهانی به یک نقطه عطف تاریخی برای عربستان سعودی تبدیل شود و تأثیرات مثبتی روی جامعه و اقتصاد این کشور بگذارد.
برگزاری این رویداد جهانی علاوه بر توسعه زیرساخت‌های کشور میزبان، می‌تواند فرصت‌های اقتصادی زیادی برای کشور‌های همسایه نیز ایجاد کند و ایران هم می‌تواند از این موقعیت بی‌نظیر اقتصادی بی‌بهره نماند.

جستجو
آرشیو تاریخی