صفحات
  • صفحه اول
  • مدیریت ورزش
  • منهای فوتبال
  • ورزش جهان
  • فوتبال ایران
  • پرسپولیس
  • استقلال
  • صفحه آخر
شماره هفت هزار و هفتصد و نوزده - ۲۴ آذر ۱۴۰۳
روزنامه ایران ورزشی - شماره هفت هزار و هفتصد و نوزده - ۲۴ آذر ۱۴۰۳ - صفحه ۳

سه مدال ارزشمند و یک اوتی برای وزنه‌برداری در قهرمانی جهان

پشت چــــراغ قرمـــــز

محسن وظیفه
خبر‌نگار


بعد از چند روز ناکامی وزنه‌برداران ایران بالاخره تیم ملی کشورمان سه مدال ارزشمند را از مسابقات جهانی بحرین دشت کرد؛ مدال‌هایی که حکم تسکین دارد اما هرگز نمی‌تواند تمام واقعیت‌های تیم ملی را پنهان کند. در مسابقات دسته 96 کیلوگرم علیرضا معینی ۲۲ ساله و علی عالی‌پور ۲۰ ساله نماینده‌های ایران بودند که در نهایت یک نقره و دو برنز را به دست آوردند. این سه مدال بسیار ارزشمند هستند و آنها نشان دادند می‌توانند در آینده بهتر از این هم باشند اما واقعیت این است؛ این مدال‌ها بیشتر از اینکه به درایت کادرفنی و توانایی وزنه‌برداران این مسابقات ربط داشته باشد، به سطح پایین مسابقات ربط داشت. خیلی راحت می‌شود سطح مسابقات دسته 89 کیلوگرم را با 96 کیلوگرم قیاس کرد و متوجه شد که وزنه‌برداران در دسته 89 کیلوگرم به مراتب وزنه‌های سنگین‌تر را بالای سر بردند.
به طور مثال علی عالی‌پور در یکضرب وزنه ۱۶۸ کیلوگرم را بالای سر برد اما در ادامه دو بار وزنه 173 کیلوگرم را انداخت. علیرضا معینی هم که به مدال نقره این حرکت دست پیدا کرد، وزنه 176 کیلوگرم را بالای سر برد. وزنه‌بردار گرجستان با 177 کیلوگرم به مدال طلا رسید. اما در دسته 89 کیلوگرم که وزنه‌برداران هفت کیلوگرم سبک‌تر بودند، مدال طلا با 183 کیلوگرم به دست آمد و 173 و 171 کیلوگرم هم ثبت شد.
در دوضرب هم که علی عالی‌پور به مدال برنز دوضرب و مجموع دست پیدا کرد، 214 کیلوگرم را ثبت کرد که سنگین‌ترین وزنه این دسته بود اما در دسته 89 کیلوگرم کارلوس ناسار بلغار 222 کیلوگرم را ثبت کرد و وزنه‌بردار کره‌شمالی هم با 218 کیلوگرم به مدال نقره دست رسید. این در حالی است که عالی‌پور یکبار هم وزنه 213 کیلوگرم را انداخت. بدون شک این مدال‌ها ارزشمند است و بحثی هم در آن نیست اما اگر قرار باشد کسی واقعیت را پنهان کند حتماً آسیب می‌بیند. هر دو وزنه‌بردار ایران نیمی از حرکت‌های خود را از دست دادند، در حالی‌که وزنه‌ها آنچنان سنگین نبودند و با مدال و رکورد فاصله داشتند.
حالا فدراسیون جوانگرایی را در بوق و کرنا کرده و با جوانان به مدال رسیده اما وزنه‌بردار بلغار 20 ساله رکورددار جهان است. وزنه‌بردار 23 ساله کره‌شمالی هم خوش درخشید. وزنه‌بردار قزاقستان هم که قهرمان جهان شد هنوز 24 سالش نشده است. فدراسیون وزنه‌برداری به جای اینکه منتقدین را در صف دشمنانش قرار بدهد، بهتر است فکری اساسی برای اردوهای آماده‌سازی کند تا مشخص شود چه اتفاقی برای جوادی افتاده که به جای بهتر شدن مدام در حال سقوط است.

 

مصطفی جوادی چه بر سر خودش و کیانوش آورد؟
قهرمان اوتی
مسابقات وزنه‌برداری در دسته 89 کیلوگرم یکی از عجیب‌ترین رقابت‌های این دوره از مسابقات قهرمانی جهان بود. وزنه‌بردار ایران در این دسته میرمصطفی جوادی بود که مدال طلای سال گذشته را به دست آورده بود اما در این دوره به شکل عجیبی وزنه‌ها را بالای سر برد. به نحوی که در یکضرب چند کیلوگرم با نفر اول این مسابقات فاصله داشت و در دوضرب هم هر سه وزنه خود را از دست داد.
او از مجموع شش حرکت فقط یک حرکت صحیح داشت و اصلاً مشخص نبود که چه اتفاقی برای این وزنه‌بردار رخ داده بود. جوادی در بازی‌های المپیک هم نماینده ایران بود و آنجا هم نتوانست عملکرد خوبی داشته باشد و شاید اگر کیانوش رستمی در این دسته مانده بود، الان اوضاع تیم ملی وزنه‌برداری خیلی بهتر از این بود. میرمصطفی جوادی در دسته 89 کیلوگرم حرکت یکضرب را با 162 کیلوگرم شروع کرد اما در حرکت دوم و سوم خود وزنه‌های 168 و 171 کیلوگرم را انداخت تا با همین وزنه یکضرب را به پایان ببرد. در دوضرب اما اتفاقات عجیبی رخ داد که در نهایت منجر به حذف این وزنه‌بردار شد. در این حرکت رفتار کادرفنی هم در نوع خود بسیار عجیب بود. او در حرکت اول 203 کیلوگرم را انداخت و در حرکت دوم هم 206 کیلوگرم را انداخت و در حرکت سوم 209 کیلوگرم را کادرفنی برای او انتخاب کرد. هر چه جوادی وزنه‌ها را از دست می‌داد کادرفنی میزان وزنه‌ها را افزایش می‌داد. مشخص نبود پشت این انتخاب وزنه‌ها چه استراتژی بود اما شاید اگر در حرکت اول با وزن سبکی شروع می‌کرد، حداقل در جدول می‌ماند. کادرفنی و مدیریت فدراسیون به خاطر میرمصطفی جوادی جلوی کیانوش رستمی ایستادند اما کیانوش رستمی در پشت صحنه این مسابقات با 180 کیلوگرم در یکضرب و 215 کیلوگرم در دوضرب حداقل سه مدال را در این دسته به دست‌ می‌آورد.

 

دهمی تنها نماینده ایران در بین هفت نفر
دختر وزنه‌بردار ایران در دسته ۷۶ کیلوگرم قهرمانی جهان ۲۰۲۴ جایگاهی بهتر از دهمی به دست نیاورد و تنها دو حرکت صحیح داشت. رقابت گروه A دسته ۷۶ کیلوگرم وزنه‌برداری زنان قهرمانی جهان ۲۰۲۴ در حالی برگزار شد که تنها وزنه‌بردار زن ایرانی در مسابقات جهانی تنها دو حرکت صحیح از شش حرکت داشت و در حالی‌که فقط هفت نفر در گروه A حضور داشتند اما او در نهایت به دهمی رسید. الهه رزاقی که تنها دختر وزنه‌بردار ایران در این مسابقات بود، با رکورد ۹۵ یکضرب چهاردهم شد و با ۱۲۵ کیلوگرم در دوضرب در رده دهم ایستاد و در مجموع هم با ۲۲۰ کیلوگرم رده دهم را به خودش اختصاص داد. اوضاع تیم ملی بانوان هم مانند تیم مردان اصلاً خوب نیست و مشخص نیست که چرا این تیم با یک نفر به مسابقات رفته است. هر چند با توجه به رکورد این وزنه‌بردار باید پرسید که این یک نفر چرا اعزام شد؟ رزاقی برای سومین مرتبه در قهرمانی جهان شرکت می‌کند اما در دو مسابقه قبلی موفق به ثبت رکورد مجموع نشد. او نایب قهرمان آسیا در سال ۲۰۲۴ است اما در حالی که هفت نفر در جدول گروه A دسته ۷۶ کیلوگرم حضور داشتند و نماینده امریکا هم اوت کرد اما رکورد او از برخی وزنه‌برداران که در گروه B هم حضور داشتند، پایین‌تر بود.

 

 

جستجو
آرشیو تاریخی