تلاشهای مخفیانه برخی کاندیداها برای موفقیت در انتخابات فوتبال
شطرنج انتخاباتی زیر سایــــــه سنگین لابــــــی
سینا حسینی
خبرنگار
برگزاری انتخابات فدراسیون فوتبال و تعیین تکلیف ساختار مدیریتی این مجموعه برای چهار سال آینده بیشک یکی از مهمترین اتفاقات ورزش ایران بهشمار میرود که حجم قابل توجهی از کارشناسان، صاحبنظران و خانواده بزرگ فوتبال به نتیجه این رویداد مهم چشم دوختند تا تمامی اتفاقات مرتبط با این حوزه را به دقت رصد کنند و متوجه شوند فوتبال ایران با چه تفکری در دوره آتی مدیریت خواهد شد.
جدا از اینکه چه افرادی برای حضور در مجمع انتخاباتی فدراسیون فوتبال نامنویسی خواهند کرد تا در عرصه رقابت برای دستیابی به کرسی ریاست فدراسیون فوتبال با یکدیگر به رقابت بپردازند، برای اهالی فوتبال و افکار عمومی این سؤال مطرح است که مجموع نفراتی که برای چهار سال آینده فوتبال ایران تصمیمگیری میکنند به چه میزان از چالشهای موجود در فوتبال آگاهی دارند و با چه اصول و معیاری بناست برای فوتبال تصمیمگیری کنند؟
در مجمع انتخاباتی فدراسیون فوتبال که در اسفند 1403 برگزار خواهد شد، حدود 87نفر به عنوان اعضای دارای حق رأی دور هم جمع خواهند شد تا از میان کاندیداهای موجود یک نفر را به عنوان رئیس جدید انتخاب کنند. 16مدیرعامل لیگ برتری، 32رئیس هیأت فوتبال استانهای کشور، 8مدیرعامل باشگاههای لیگ دسته یک، 2مدیرعامل باشگاه فوتبال ساحلی، 4مدیرعامل باشگاه لیگ دو، 3مدیرعامل باشگاههای فوتسال، 2مدیرعامل باشگاههای فوتسال بانوان بخش عمدهای از اعضای مجمع را تشکیل میدهند که در کنار آنها یک نفر به عنوان نماینده انجمن دانشآموزی، یک نفر از مدیران عامل باشگاههای فوتبال ساحلی بانوان، یک نفر به عنوان نماینده نیروهای مسلح، یک نفر به عنوان نماینده انجمنهای دانشگاهی، یک نفر از هیأت فوتبال کارگران و یک نفر از اتحادیه فوتبال ایران نیز در مجمع انتخاباتی اسفندماه حضور دارند.
جدا از این نفرات، 10نفر از مربیان و کاپیتانهای تیم ملی فوتبال ایران و 2نفر از داوران آقا و خانم نیز در مجمع انتخاباتی صاحب رأی هستند که در مجموع طبق نظر این نفرات رئیس بعدی فدراسیون فوتبال و نواب رئیس پیشنهادی او انتخاب خواهند شد تا کلید ساختمان فدراسیون به دست وی و کابینه رئیس سپرده شود.
با آنالیز ترکیب اعضای دارای حق رأی در مجمع آتی فدراسیون فوتبال، این واقعیت از هماکنون پیداست رؤسای هیأتهای فوتبال شهرستانها به واسطه تعداد قابل توجه آرای خود در این مجمع نقش تعیینکنندهای را در پروسه انتخاب رئیس فدراسیون فوتبال ایفا خواهند کرد، از طرف دیگر مدیران عامل باشگاههای لیگ برتری و لیگ دسته یک و دو نیز میتواند بعد از رؤسای هیأتهای فوتبال سراسر کشور در انتخاب رئیس جدید نقشآفرینی کنند، قطعاً کاندیدایی که بتواند آرای این دو طیف را در سبد آرای خود قرار دهد بخش قابل توجهی از مسیر موفقیت را سپری کرده است و میتواند با تکرأیهای تعیینکننده اعضای کمتر شناخته شده مجمع به عنوان رئیس روی کرسی ریاست جلوس کند.
همزمان با نزدیک شدن به زمان برگزاری انتخابات فدراسیون فوتبال و تکاپوی برخی نامزدها به منظور موفقیت در انتخابات پیشرو، نگرانی بزرگی برای افکارعمومی به وجود آمده که آیا انتخابات پیشرو بدون فشارهای بیرونی و اعمال نفوذ برخی جریانها برگزار خواهد شد یا این انتخابات نیز گرفتار حواشی همیشگی خواهد شد؟
حساسیت دستگاههای نظارتی، توجه اعضای مجمع و مهمتر از همه توجه مدیران دستگاه ورزش در این مقطع میتواند حواشی بیش از اندازه پیرامون انتخابات اسفندماه را برطرف سازد تا انتخابات بدون کمترین حاشیه برگزار شود. شایعات و حرف و حدیثهای غیررسمی برخی محافل ورزشی نشان میدهد برخی جریانهای خاص لابی سنگینی را آغاز کردند که کاندیدای مورد حمایت آنها بدون رقیب در انتخابات برنده شود، البته که طبق انتظار برخی با جدیت مخالفت خود را با این مهندسی آشکار نشان دادند اما مشخص نیست این مقاومت تا کجا ادامه داشته باشد؟
بی تردید اگر وضعیت موجود و حساسیتها در این مقطع نسبت به برگزاری انتخابات تشدید نشود، انتخابات پیش روی فدراسیون میتواند به پاشنه آشیل فوتبال ایران تبدیل شود.
چرا مجمع عمومی آنلاین شد؟
در ماههای اخیر مجامع انتخاباتی و عمومی هیأتهای استانی فدراسیون فوتبال در حال برگزاری است و مهدی تاج و مدیران دیگر این فدراسیون درگیر سفر به استانهای مختلف برای حضور در این مجامع هستند. البته مهمترین مجمع امسال که احتمالاً تکلیف زمان انتخابات فدراسیون فوتبال را هم مشخص میکند، مجمع عمومی این فدراسیون در یکشنبه هفته آینده (۲۵ آذر) خواهد بود. البته در مجمع عمومی هفته آینده فدراسیون فوتبال قرار است، صورتهای مالی هم مورد بررسی قرار بگیرد تا اهمیت مجمع پیشرو دوچندان شود. با این حال در اقدامی سؤالبرانگیز از سوی فدراسیون فوتبال، این مجمع عمومی به صورت آنلاین برگزار خواهد شد. تصمیم فدراسیون فوتبال در برگزاری این مجمع مهم به صورت آنلاین از این جهت بحثبرانگیز است که بررسی صورتهای مالی از اهمیت بالایی برخوردار است و برگزاری حضوری مجمع به شفافیت بیشتر آن کمک مضاعفی میکرد چرا که اعضای مجمع و حتی اصحاب رسانه دسترسی آسانتری برای پرسش درباره این صورتهای مالی خواهند داشت. علاوه بر این، برگزاری آنلاین مجامع در اوج دوران همهگیری کرونا مرسوم بود و پس از آن مجامع فدراسیونها به صورت حضوری برگزار شد؛ همانطور که امسال تمامی مجامع عمومی فدراسیونهای ورزشی به صورت حضوری برگزار شده است. در نتیجه همین دلایل کافی است که فدراسیون فوتبال با تغییر تصمیمش درباره برگزاری آنلاین مجمع عمومی ۲۵آذر، این مجمع را همانند باقی مجامع فدراسیونها و حتی مجامع امسال هیأتهای استانی فدراسیون فوتبال به صورت حضوری برگزار کند تا از به وجود آمدن ابهامات جلوگیری کند.