صفحات
  • صفحه اول
  • مدیریت ورزش
  • منهای فوتبال
  • ورزش جهان
  • فوتبال ایران
  • پرسپولیس
  • استقلال
  • صفحه آخر
شماره هفت هزار و هفتصد و نه - ۱۰ آذر ۱۴۰۳
روزنامه ایران ورزشی - شماره هفت هزار و هفتصد و نه - ۱۰ آذر ۱۴۰۳ - صفحه ۸

در حاشیه

حبس دوباره صدای عادل
ایلیا بهزاد اول
بازگشت عادل فردوسی‌پور پس از شش سال به عرصه گزارش فوتبال و حضور او در رسانه‌های اینترنتی، با موج بزرگی از استقبال مردم مواجه شد و بسیاری از مردم پس از مدت‌ها، برای دیدن مسابقات فوتبال اروپا اشتیاق تازه‌ای پیدا کرده بودند. موضوع اصلی در این مسأله نه کیفیت کار فردوسی‌پور و جزئیات کنار گذاشته شدن وی از تلویزیون، بلکه ارتباط یک چهره رسانه‌ای باتجربه با مخاطب و توانایی او برای ایجاد یک موج مردمی برای استقبال از یک مسابقه فوتبال بود. در هفته‌های اخیر چندین بار افرادی را دیدیم که شاید هوادار پروپاقرص فوتبال نبودند اما به دلیل حضور عادل فردوسی‌پور، تصمیم به تماشای مسابقات فوتبال اروپا مانند بازی میلان و رئال مادرید گرفتند.
این موج مثبت اما چندان دوامی نداشت و با ابلاغ ساترا که از نهادهای زیرمجموعه سازمان صداوسیما محسوب می‌شود، دستور ممنوعیت صدای عادل فردوسی‌پور درست در حین مسابقه حساس لیورپول و رئال مادرید صادر شد و مدیرعامل بستر اینترنتی‌ای که عادل در آن گزارش می‌کرد، این موضوع را به شکل علنی منتشر کرد.
اعلام به غیرقانونی بودن صدای فردوسی‌پور و توقیف بدون دلیل موجه صدای او، به نوعی اعتراف تلویزیون در خصوص جذب مخاطب محسوب می‌شود. تلویزیونی که در چند سال اخیر، برنامه‌های پرمخاطب و مردمی خود را از دست داده و حالا تنها سنگر خود برای جذب مخاطب یعنی پخش مسابقات ورزشی را هم در خطر می‌بیند. این رویکرد از سوی سازمان صداوسیما، نه تنها به وجهه فردوسی‌پور ضربه نمی‌زند، بلکه درست یا غلط مشهورترین چهره رسانه‌ای در ورزش ایران را محبوب‌تر از قبل هم کرده است، همچنین اجازه دادن به افراد با سابقه برای حضور در رسانه‌های اینترنتی و ایجاد رقابت سالم، موجب رشد و پیشرفت گزارشگران جوان و تازه‌کار حاضر در صداوسیما نیز خواهد شد و در نهایت، این مخاطب خواهد بود که بین تلویزیون و رسانه‌های اینترنتی، بستر موردعلاقه خود برای پخش فوتبال را انتخاب خواهد کرد؛ کمااینکه در بازی لیورپول و رئال مادرید، گزارشگر تلویزیون یعنی سعید زلفی کیفیتی دور از کیفیت عادل فردوسی‌پور نداشت‌. این رویکرد و توقیف اما نه‌تنها آسیب زننده به وجهه رسانه ملی، بلکه از بین برنده هر نوع رقابت سالم و تلاش برای حرفه‌ای‌تر شدن رسانه‌های ورزشی است؛ رویکردی که روز‌به‌روز، مردم را از رسانه ملی دلسرد‌تر می‌کند.

 

توضیح روابط عمومی ساترا درباره ممنوعیت گزارش فردوسی‌پور
پس از جنجال‌ها در خصوص ممنوعیت گزارش عادل فردوسی‌پور در بسترهای اینترنتی، سازمان ساترا توضیحاتی را در این خصوص منتشر کرد: «باتوجه به انتشار صوت یکی از کارکنان سازمان تنظیم مقررات رسانه‌های صوت و تصویر فراگیر در فضای مجازی از سوی مدیر سکوی آپارات در خصوص یک برنامه زنده ورزشی در این سکو، به اطلاع می‌رساند طبق بند ۴ ماده واحده «تعیین الزامات ساماندهی حوزه صوت و تصویر فراگیر»، تولید و پخش «زنده» برنامه‌ها و نیز صدور مجوز و نظارت بر «پخش زنده» در فضای مجازی در اختیار سازمان صداوسیما است. نظر به اینکه سکوی یاد شده مجوز پخش زنده از سازمان صدا و سیما دریافت نکرده لذا در خصوص برنامه‌های پخش زنده این سکو از جمله برنامه مذکور تذکر داده شده است. عدم توجه سکوی آپارات به قوانین پخش زنده، همواره اعتراض سایر سکوهای دارای مجوز از ساترا را سبب شده است و مطالبه اجرای عادلانه تنظیم‌گری بدون تبعیض به درستی همواره از سوی سایر سکوها مطرح می‌شود. لذا ساترا وظیفه خود می‌داند برای انجام تنظیم‌گری عادلانه و حمایت از پخش زنده قانونی، با توجه به مطالبات بحق سایر رسانه‌های کاربرمحور کشور و در راستای حمایت از سکوهای قانونمند، از اقدامات بدون مجوز سکوها بدون هیچ‌گونه تبعیضی ممانعت به‌عمل آورد. موضوع پیام ساترا به سکوی مذکور نیز در همین راستا بوده است که برای همه سکوهایی که اقدام به تخلف مشابه کنند فارغ از نوع برنامه‌ ابلاغ می‌شود و ربطی به کارشناس برنامه ندارد.»

جستجو
آرشیو تاریخی