در حافظه موقت ذخیره شد...
مراسم بیستمین سال تأسیس IZSF
بازی رایانهای زورخانهای وارد میشود
فدراسیون بینالمللی ورزشهای زورخانهای و پهلوانی به منظور گسترش این ورزش پهلوانی و ایرانی 20 مهر 1383 راهاندازی شد. این مراسم در حالی برگزار شد که محسن مهرعلیزاده، رئیس فدراسیون بینالمللی ورزشهای زورخانهای و کشتی پهلوانی به علت بستری شدن در بیمارستان برای پیوند کبد، غایب این مراسم بود. مهرعلیزاده قرار است امروز شنبه تحت عمل جراحی قرار بگیرد. او در تمام این 20 سال رئیس فدراسیون بود و با وجود مسئولیتهای متعددی که در این سالها داشت اما همزمان این فدراسیون را هم اداره کرد.
این فدراسیون حالا نزدیک به 60 کشور را در عضویت خودش دارد و این 60 کشور فدراسیون ورزشهای زورخانهای را راهاندازی کردند. هر چند که وجود برخی از اختلافات داخلی و مشکلات بینالمللی مانع از گسترش این ورزش ملی و پهلوانی شد.
حالا بیستمین سال راهاندازی این فدراسیون را در ایران جشن گرفتند. البته میهمان خارجی به آن شکل نداشت اما به صورت غیرحضوری میهمانان این مراسم با ویدیو کنفرانس برای حاضران سخنرانی کردند و با برخی از رؤسای فدراسیونهای کشورهای مختلف هم صحبت شد و آنان نظرات خود را در خصوص برگزاری مسابقات و برنامههایشان ارائه کردند. تجلیل از پهلوانان بزرگ ایران زمین از جمله غلامرضا تختی و عباس زندی یکی دیگر از بخشهای این مراسم بود.
مختار زردویی رئیس کمیته اقتصادی و بازاریابی فدراسیون جهانی ورزش زورخانهای در این نشست با اشاره به برنامههای اقتصادی این فدراسیون گفت: «با توجه به محدودیت اعتبارات در ۲ سال اخیر شاهد اعتبارات ناکافی در این ورزش بودیم. بنا داریم بازی ورزش زورخانهای را با یک شرکت چینی اجرایی کنیم. این بازی هم میتواند این ورزش را بیشتر معرفی کند و هم میتواند به منبع درآمدزایی تبدیل شود. در این روش میتوانیم همانند سایر بازیها از طریق رمز ارز، از تخصیص بودجه خود را بینیاز کنیم.»
او درباره زمان ورود این بازی ادامه داد: «مذاکرات با این شرکت در حال انجام است و تا ۵ ماه آینده نهایی خواهد شد. امیدواریم سال ۲۰۲۵ میلادی سال خوبی برای این ورزش به حساب بیاید.»
یکی دیگر از موضوعاتی که در این مراسم مورد بحث قرار گرفت، بحث آموزش بود که میتواند نقش مهمی در گسترش این ورزش داشته باشد. حمیدرضا آیرن رئیس کمیته آسیایی ورزش زورخانهای در اینباره گفت: «کنفدراسیون آسیایی این رشته سال ۲۰۰۸ در افغانستان تشکیل شد و در ادامه فعالیت نیز پارازورخانهای را توسط تاجیکستان برگزار کردیم. در بخش حوزه آسیایی برنامهریزی کردهایم و بنا داریم تا اولین دوره کمیته آسیایی را پس از وقفه چندساله در ایران برگزار کنیم.»