صفحات
  • صفحه اول
  • مدیریت ورزش
  • منهای فوتبال
  • ورزش جهان
  • فوتبال ایران
  • پرسپولیس
  • استقلال
  • صفحه آخر
شماره هفت هزار و هفتصد و دو - ۰۱ آذر ۱۴۰۳
روزنامه ایران ورزشی - شماره هفت هزار و هفتصد و دو - ۰۱ آذر ۱۴۰۳ - صفحه ۸

وقتی اندونزی، کره‌شمالی و فلسطین در فوتبال آسیا می‌درخشند

غول‌های جدید وارد می‌شوند

محسن وظیفه
روزنامه‌نگار


هفته ششم مسابقات فوتبال مقدماتی جام‌جهانی برگزار شد و به جز ایران و ژاپن بقیه قدرت‌های آسیا مقابل حریف‌های نه چندان مدعی گرفتار شدند. اتفاقی که برای چندمین‌بار در حال تکرار شدن است تا مشخص شود که دیگر درخشش کشورهای درجه دو آسیا در مقدماتی جام‌جهانی فوتبال امری اتفاقی نیست و دیگر نمی‌توان از آن به عنوان شگفتی یاد کرد.
همیشه اینطور بوده که وقتی ایران، عربستان، ژاپن و کره‌جنوبی و حتی ازبکستان و عراق مقابل کشورهایی مثل اندونزی، قرقیزستان، فلسطین، بحرین و کره‌شمالی صف‌آرایی می‌کردند، حریف گلباران می‌شد و کمتر از 5 الی 6 گل کسی را راضی نمی‌کرد اما حالا ورق برگشته و دیگر این تیم‌های درجه دو آسیا نه‌تنها زنگ تفریح نیستند، بلکه یقه بزرگان آسیا را هم می‌گیرند.
صعود هشت تیم از آسیا به جام‌جهانی باعث شده تا کشورهایی که تا همین یکی دو سال پیش زنگ تفریح بزرگترهای آسیا بودند، حالا مدعی باشند، به نحوی که اندونزی مقابل عربستان هروه رنار دو بر صفر به برتری می‌رسد. عربستانی که در جام‌جهانی با همین هروه رنار مقابل آرژانتین به برتری رسید اما حالا مقابل اندونزی حرفی برای گفتن ندارد. عربستانی که هفته قبل با استرالیا مساوی کرده بود، به یکباره مقابل اندونزی شکست می‌خورد. اما واقعا این شکست را باید اتفاقی و شگفتی قلمداد کرد یا قرار است در آسیا اتفاقات جدیدی رخ بدهد؟ قرقیزستان بازی دو هیچ باخته مقابل ایران را دو بر دو مساوی می‌کند و ایران به زحمت گل سوم را می‌زند؛ آیا این هم اتفاقی است؟
دو بازی اخیر تیم ملی فوتبال ایران و یا نتایجی که استرالیا و کره‌جنوبی مقابل رقبا گرفتند، نشان می‌دهد که قرار است قدرت‌های جدیدی در فوتبال آسیا شکل بگیرند.   
هفته گذشته همه از بازی تیم کره‌شمالی مقابل ایران تعجب کردند اما آنها این هفته هم ازبکستان دیگر تیم مدعی صعود از گروه A را به زحمت انداختند و اگر پنالتی آنها مقابل ازبک‌ها تبدیل به گل می‌شد، مشخص نبود که در این بازی چه اتفاقی رخ می‌داد. کار به جایی رسیده است که قطر، قهرمان جام ملت‌های آسیا هم دیگر جان سالم به در نمی‌برد.
البته نمی‌توان یک واقعیت را کتمان کرد و آن‌هم مشکلات فنی تیم‌های بزرگ آسیا مثل ایران و عربستان است. عربستان با انتخاب روبرتو مانچینی دچار یک اشتباه بزرگ شد و همین، کیفیت این تیم را پایین آورد و حالا در بازگشت دوباره هروه رنار هم این تیم نمی‌تواند حریف اندونزی شود. ایران هم فعلاً نان ستاره‌هایش را می‌خورد و حرف دیگری به لحاظ فنی برای گفتن ندارد اما در کنار این مشکلات، فوتبال آسیا باید این واقعیت را بپذیرد که غول‌های جدیدی در حال شکل‌گیری هستند و سال به سال حریف سرسخت جدیدی رو می‌شود.
این یعنی جام ملت‌های آسیا 2027 به میزبانی عربستان با حضور غول‌های جدید آسیا همراه خواهد شد و با تیم‌هایی که دیگربه مدعیان رحم نمی‌کنند، عربستان شاید میزبان یکی از باکیفیت‌ترین مسابقات باشد. با سرعتی که این تیم‌ها در حال پیشرفت هستند، دیگر هیچ تیمی را نمی‌توان دست‌کم گرفت. اگر از بین همین تیم‌هایی که امروز در مقدماتی جام‌جهانی یقه بزرگان را می‌گیرند، تعدادی به چهار تیم پایانی هم رسیدند، نباید تعجب کرد اما واقعاً برنامه فوتبال ایران برای آن چیست؟ ایرانی که حالا احساس می‌کند از ژاپن، کره‌جنوبی و عربستان عقب افتاده، سه سال دیگر با همین دست‌فرمان خودش را کاملاً هم‌ردیف با همین اندونزی و کره‌شمالی خواهد دید.

جستجو
آرشیو تاریخی