صفحات
  • صفحه اول
  • مدیریت ورزش
  • منهای فوتبال
  • ورزش جهان
  • فوتبال ایران
  • پرسپولیس
  • استقلال
  • صفحه آخر
شماره هفت هزار و هفتصد و یک - ۳۰ آبان ۱۴۰۳
روزنامه ایران ورزشی - شماره هفت هزار و هفتصد و یک - ۳۰ آبان ۱۴۰۳ - صفحه ۸

آرتور الکسانیان برای قهرمانی المپیک به دادگاه بین‌المللی شکایت کرد

این طلا شریک ندارد

محسن وظیفه
روزنامه‌نگار


چند ماهی از بازی‌های المپیک پاریس می‌گذرد و حالا یکبار دیگر دعوای ارمنستانی‌ها در وزن 97 کیلوگرم شروع شده است. جایی که محمدهادی ساروی توانست با غلبه بر آرتور الکسانیان ستاره نامدار ارمنی‌ها به مدال طلا برسد. در این مسابقه کادرفنی تیم ملی ارمنستان اعتقاد داشتند که پای هادی بیرون رفته و امتیاز باید به الکسانیان تعلق بگیرد اما هیأت ‌ژوری این درخواست را رد کرد تا یک امتیاز دیگر به ساروی تعلق بگیرد. بعد از مسابقه باز هم مسئولان فدراسیون کشتی ارمنستان به اتحادیه جهانی کشتی اعتراض کردند اما مجدد اعتراض این کشور رد شد. برای مدتی این ماجرا در سکوت بود که به یکباره پدر آرتور الکسانیان از شکایت به مجامع بین‌المللی خبر داد.
گئورگ الکسانیان با اشاره به این شکایت اعلام کرده که شکایتی از هادی ساروی و فدراسیون کشتی ایران ندارد. از آنجایی هم که بعد از اتمام مسابقات کشتی تغییر نتیجه غیرممکن است، حالا می‌گویند که یک مدال برای خودمان می‌خواهیم: «نه از ایران شکایت کردیم و نه از محمدهادی ساروی و ‌شکایت ما از نحوه داوری این مبارزه بوده و درواقع دنبال این نیستیم که طلای کشتی‌گیر ایران گرفته شود، بلکه باتوجه به اتفاقات سال‌های اخیر و توزیع دو طلا در مواردی که اشتباه داوری مسجل است، به دنبال این هستیم که در این وزن هم دو نشان طلا به ساروی و آرتور داده شود.»
این در حالی است که بارها این موضوع از سوی اتحادیه جهانی رد شده و مشخص نیست که چه اصراری به پیگیری آن از سوی مراجعی به غیر از اتحادیه جهانی است. مدال طلای هادی ساروی با توجه به نص صریح قانون داوری کشتی بدست آمده که عنوان کرده، وقتی کشتی‌گیری در حال اجرای فن است اگر پایش از تشک بیرون برود، امتیازی به حریف تعلق نمی‌گیرد. هادی ساروی با همین قانون توانست حریفش را شکست بدهد.
البته گئورگ الکسانیان به یک ماجرای مشابه هم اشاره دارد؛ اتفاقی که سال گذشته در جهانی بلگراد رخ داد و باعث شد تا اتحادیه جهانی بعد از مدتی دو نفر را به عنوان قهرمان جهان معرفی کند: «اتفاقی که سال گذشته در بلگراد در مورد کشتی فینال وزن 87 کیلوگرم بین دو کشتی‌گیر ترکیه و مجارستان افتاد و چند مورد مشابه دیگر که یکی ظاهراً در مورد کشتی‌گیر چینی بود و حتی اتفاقی که در مورد کشتی‌گیران ایران (کمیل قاسمی) و روسیه بعد از مثبت شدن دوپینگ نفرات اول و دوم المپیک 2012 لندن رخ داد، نشان می‌دهد که می‌توان در صورت تأیید حقی که از بین رفته دو مدال طلا در یک وزن درخواست کرد. اتحادیه جهانی قبلاً به دلیل اشتباهات داوری و دوپینگ، طلای مشترک به دو کشتی‌گیر داده، حالا چرا ندهد؟»
این ماجرا با اینکه به نظر می‌رسید به انتهای خط رسیده اما حالا بعد از سه ماه و نیم دوباره دهان باز کرده و عجیب سکوت فدراسیون کشتی ایران است. فدراسیون کشتی ظاهراً از طلای هادی ساروی مطمئن است و برای این مدال طلا هم شریک نمی‌خواهد. به همین دلیل هم با خیال راحت نشسته تا ببیند که ارمنستانی‌ها چه کاری می‌توانند انجام بدهند.

جستجو
آرشیو تاریخی