فانوس به دستان به داد الهامی میرسند
نساجی نماد یک تیم سقوط کننده
وصال روحانی
خبرنگار
وضعیت نساجی پس از گذشت 10 هفته از فصل جاری لیگ برتر، نشانگر تیمی است که نه اقبال لازم را در استفاده کامل از تواناییهای موجودش دارد و نه برنامههایی که به دقت برای رویارویی با هر یک از رقبای بعدیاش تنظیم و اجرایی شده باشد. وقتی نساجی در دیدار اخیر خود با سپاهان، تا یکقدمی پیروزی پیش رفت و فقط با پذیرش یک گل در وقت تلف شده به تساوی 1-1 قناعت کرد، ساکت الهامی سرمربی تیم مازنی هم اعتراف کرد که به رغم عالی پیش رفتن برنامههای موردنظرش، خسته شدن شاگردانش در واپسین لحظات یک پیروزی مسلم را از او و تیمش گرفته است. این نتیجه نوعی تأییدیه بر سیستمهای انتخابی الهامی نیز تعبیر شد اما نکته بارزتر این است که اینک تنها تیم بدون برد لیگ بیستوچهارم نساجی است که در 10 بازیاش به شش تساوی و چهار باخت اکتفا کرده و در ازای پنج گل زده دروازهاش 9 بار فرو ریخته است. اینها گواهی میدهد که حتی اگر هدف الهامی ارائه بازیهای دفاعی – ضدحملهای و استفاده از تکموقعیتها و گلزنی روی ضربات ایستگاهی بوده باشد، توفیق لازم در این زمینه هم نصیبش نشده است. مسألهای که هواداران نساجی را از الهامی به رغم پیشینه عالی او در این تیم رویگردان کرده و در شعارهایشان روی سکوها بارها خواستار برکناری فوری او شدهاند.
تکبازیهایی که کافی نیستند
فاصله بسیار کم نساجی قعرنشین، با چهار پنج تیم بالای سرش در جدول، شاید نقطه امید این تیم و دفاعیهای در دست الهامی باشد. او میتواند به ناراضیان بگوید که فقط یکی دو برد هم کافی است تا تیمش سه چهار پله و حتی پنج رتبه در جدول بالا بیاید و دیگر فانوس قرمز را در دست نداشته باشد اما سؤالی که پیش میآید، این است که الهامی و شاگردانش تا چه میزان برای کسب این بردهای احتمالی آمادگی و توان دارند. تعطیلی 20 روزه لیگ برتر به سبب برگزاری دیدارهای ملی فرصت خوبی برای الهامی است تا روی تیمش بیش از این کار کند و تواناییهایش را بالاتر ببرد ولی وقتی قرار است بازیکنی به جمع فعلی اضافه نشود و الهامی طرحهای تاکتیکی متفاوتی را برای تیمش طراحی و اجرایی نکند، رسیدن به تحول فوق چندان محتمل نخواهد بود. نساجی البته در این بازه زمانی یک بازی در دور یکشانزدهم نهایی جام حذفی هم باید انجام بدهد که مقابل تیم لیگ یکی مس شهربابک خواهد بود و این میتواند مثل یک مسابقه تدارکاتی و خودشناسی برای مردان الهامی باشد اما اینگونه تکدیدارها نیز نساجی را به سطحی از کارآیی نخواهد رساند که برای ابقا در لیگ برتر به آن نیاز است.
کاهش محبوبیت یک قهرمان
الهامی البته سابقه نگهداشتن نساجی را در لیگ برتر دارد که این واقعه در آخرین هفتههای فصل پیش روی داد که به قائمشهر بازگشت. او که بهخاطر رساندن نساجی بهعنوان قهرمانی در جام حذفی سه سال پیش ایران، به یک قهرمان در قائمشهر و شاید کل مازندران تبدیل شده بود، شاید بهخاطر نتایج ضعیف امسال تیمش بخشی از محبوبیتش را از دست داده باشد اما او هنوز نماد بزرگ مسائل روحی و روانی و سود جستن از رویدادهای حاشیهای در جهت تضعیف رقباست. ساکت در تدوین طرحهای تاکتیکی به فراخور توش و توان تیمش نیز مهارت لازم را دارد و میداند چگونه از توان حداقلی تیمش بهرهگیری حداکثر را صورت بدهد. با این حال تجربه کردن مکرر این فرایند او و هواداران را خسته و کارایی این سیستمها را کمتر کرده است. نجات نساجی مستلزم نوآوریهایی است که الهامی محکوم به اضافه کردن آن به طرحهای تاکتیکی مورد اعتقادش است.
هرچند باقی ماندن دوسوم از مدت فصل جاری این امکان و امتیاز را به الهامی میبخشد که حتی با همان سیستمهای همیشگیاش که وصف آن آمد، نساجی را باز در لیگ برتر نگه دارد زیرا همیشه این امید و امکان وجود دارد که دو سه تیم دیگر قعرنشین، نمایشهای ضعیفتری را در قیاس با نساجی در ادامه فصل ارائه بدهند و موجب نجات یکی از جمع خود شوند. یکی که شاید اسمش نساجی باشد و مربیاش را ساکت الهامی بنامند!