انتخابهای عجیب رئیس فدراسیون برای کمیته آموزش
آموزش در سراشیبی سقوط
سینا حسینی
خبرنگار
نشست کمیته آموزش مربیان آسیا با موضوع نگرش تازه آموزش مربیگری در مقر کنفدراسیون فوتبال آسیا برگزار شد تا جدیدترین تغییرات در مبحث آموزش مربیگری در آسیا توسط اعضای این کمیته مورد بحث و بررسی قرار گیرد.
در این نشست مباحث تخصصی و دستورالعملهای جدید کنفدراسیون فوتبال آسیا برای ارتقای سطح مربیگری در قاره کهن به صورت ویژه بررسی شد تا کشورهای عضو کنفدراسیون فوتبال آسیا برابر روشهای جدید به سمت پرورش و استعدادهای موجود در حوزه مربیگری گام بردارند.
با استناد به برگزاری این جلسه، یک پرسش بزرگ برای هواداران فوتبال ایران به وجود میآید که سهم ایران در آینده مربیگری فوتبال آسیا چه خواهد بود؟
البته که با اوضاع و احوال فعلی کمیته آموزش فدراسیون و انتخاب بحثبرانگیز اعضای کمیته نهتنها توقع تحولی شگرف در حوزه آموزش وجود ندارد بلکه با انتخابهای اخیر برای مدیریت کمیته تعیینکننده آموزش امید برای توسعه و پیشرفت در این بستر به کلی از بین میرود و صرفاً باید به برگزاری دورههای مربیگری دلخوش کرد.
انتخاب جهانشاهی رئیس هیأت فوتبال کرمان به عنوان سرپرست کمیته آموزش از سوی مهدی تاج و انتصاب کاظم اولیایی، نادر بلباسی، قدرتالله باقری، بیکوردی و کاظم به عنوان سایر اعضای این کمیته نشان میدهد مدیران فوتبال ایران نهتنها اعتقادی به مقوله آموزش و پیشرفت در این حوزه ندارند بلکه نگاهی دم دستی به این کمیته تعیینکننده دارند.
ماجرای انتخاب سرپرست کمیته آموزش بهقدری عجیب و دور از باور بوده که حتی سایت رسمی فدراسیون فوتبال هم خبر انتصاب وی را منتشر نکرده و تنها خبری مرتبط با این انتصاب در ایسنا کرمان در تاریخ سوم مهرماه سالجاری منتشر شده تا مشخص شود موضوع برای مدیران میانی فدراسیون فوتبال نیز جای تعجب داشته است! اما بجز انتخاب رئیس غیرفوتبالی هیأت فوتبال کرمان به عنوان سرپرست این کمیته، انتخاب کاظم اولیایی نیز برای عضویت در کمیته آموزش نیز بسیار سؤالبرانگیز است؟
آیا اعضای جدید کمیته آموزش از سیستمهای جدید فوتبالی و چیدمان ترکیبهای بهروز اطلاع کافی دارند که اگر در رویدادی نظیر جلسه اخیر حضور یافتند بتوانند به مقامات کنفدراسیون فوتبال آسیا توضیحی تخصصی ارائه دهند؟ آیا اعضای کمیته آموزش قادرند یک مقاله تخصصی آموزش فوتبال نظیر پروژه کانون اندیشه «Hub Concept» را بدون کمک گوگل ترنسلیت ترجمه کنند و آنرا در یک ورکشاپ عادی برای مربیان جوان فوتبال ایران ارائه دهند؟!
به نظر میرسد مدیران فدراسیون فوتبال هیچ سازکاری برای انتصابهای خود در کمیتههای تخصصی ندارند و به جای بهکارگیری افراد بادانش و آشنا به علم فوتبال، ترجیح میدهند مسائل دیگر را مدنظر قرار دهند تا شایستهسالاری به معنای واقعی در فدراسیون فوتبال زیر پا گذاشته شود.