جریمه دو میلیارد و دویست میلیونی باشگاهها به دلیل عدم همکاری با تیم ملی جوانان
کمیته انضباطی یا کمیته اقتصادی؟!
اردوهای تیم ملی فوتبال جوانان ایران پس از کسب سهمیه حضور در جام ملتهای آسیا از هشتم آبان آغاز شد و تا هجدهم ادامه خواهد داشت؛ تیمی که باید در بهمنماه سالجاری مرحله نهایی جام ملتها را در چین برگزار کند.
بر همین اساس حسین عبدی، سرمربی تیم ملی 35 بازیکن را برای حضور در تمرین به تیم دعوت کرد اما غیبت چند بازیکن جوان در این اردو باعث صدور حکمی عجیب توسط کمیته انضباطی فدراسیون فوتبال شد.
بر اساس حکم کمیته انضباطی علیه باشگاههای سپاهان، تراکتور، نود ارومیه، پیکان، ملوان، استقلال، سایپا، پرسپولیس، ذوبآهن، گلگهر، هوادار و فولاد، هر کدام از باشگاهها به میزان داشتن یک یا دو بازیکن در اردوی تیم جوانان مبالغی تا سقف 200 میلیون تومان جریمه و با یک جلسه محرومیت قطعی و یک جلسه محرومیت تعلیقی روبهرو شدند.
محمد عسکری (فولاد)، محمد رازقینیا و علیاصغر شیخالاسلامی (گلگهر)، ابوالفضل زمانی (استقلال)، آرشا شکوری (هوادار)، یعقوب براجعه و سمیر حبوباتی (پرسپولیس)، امیررضا جدی (تراکتور)، رضا غندیپور و سامان صادقی (ملوان)، حسام نفری و هادی باغبان (ذوبآهن)، افشین صادقی (پیکان)، علیرضا آراسته (سایپا)، حسین قرهداغی (نود ارومیه) و علی خدابخشی(سپاهان) بازیکنانی بودند که در اردوی تیم ملی حاضر نشدند. بازیکنان 11 تیم در اردوی تیم ملی غایب هستند و مبلغ کل جریمهای که توسط کمیته انضباطی در نظر گرفته شده، 2 میلیارد و 200 میلیون تومان است. به نظر میرسد که نقش این جریمه عجیب و بیدلیل تیمها درآمدزایی کمیته انضباطی فدراسیون فوتبال باشد چراکه اردوی تیم ملی جوانان در تایم فیفادی برگزار نمیشود و بر اساس قوانین فیفا باشگاهها فقط از ایام فیفادی ملزم به در اختیار گذاشتن بازیکنان خود برای تیمهای ملی هستند. فدراسیون فوتبال ایران در سالهای اخیر سعی کرده با جرایم اینچنینی مشکل عدم حضور بازیکنان را برطرف کند.
اعتراض ۵ باشگاه به فدراسیون فوتبال
کمیته انضباطی فدراسیون فوتبال بنابر درخواست کمیته جوانان فدراسیون فوتبال، علیه برخی از باشگاهها حکم صادر کرد. طبق این حکم 11 باشگاه به دلیل ممانعت از حضور بازیکنانشان در اردوی تیم جوانان ایران، علاوه بر جریمه مالی با محرومیت دو جلسهای بازیکنان غایب هم روبهرو شدند.
همین موضوع باعث شد باشگاههای سپاهان، ذوبآهن، پیکان، فولاد و گلگهر به رأی کمیته انضباطی فدراسیون فوتبال معترض شوند، زیرا آنها معتقدند دعوت به تیم ملی و زمان ترخیص این بازیکنان باید مطابق با مقررات بینالمللی باشد و نباید براساس سلیقه سرمربی صورت بگیرد. با این اوصاف پنج باشگاه مذکور با ارسال اعتراض کتبی به فدراسیون فوتبال، درخواست کردند که موضوع محرومیت مورد تجدیدنظر قرار بگیرد.
این در حالی است که برای باشگاههای مذکور شائبه ایجاد شده که به دلیل پرداخت حقوق کادرفنی برخی تیمهای رده سنی تیم ملی براساس زمان اردوها، آنها اردوهای طولانی مدت و خارج از مقررات زمانبندی فیفا برگزار و بر همین اساس باشگاهها را ناچار میکنند در خارج از زمان تعیین شده، ملزم به ترخیص بازیکن شوند.