احمدعباسی تنها برنده ایرانی
دست خالی ایران از برترینها
فدراسیون فوتبال به ریاست مهدی تاج با شکست بزرگی در مراسم برترینهای فوتبال آسیا مواجه شد و به جز فوتسال که همواره در آسیا صاحب افتخار بوده در هیچ زمینهای موفق به کسب جایزه نشد. این یک شکست بزرگ و تاریخی برای مهدی تاج است.
مراسم برترینهای سال فوتبال آسیا ظهر روز سهشنبه به میزبانی شهر سئول، پایتخت کره جنوبی برگزار شد و در پایان این مراسم تنها یک جایزه به نمایندگان ایران رسید. سعید احمدعباسی فوق ستاره تیم گیتیپسند اصفهان و تیم ملی فوتسال ایران برجستهترین بازیکن سال قاره کهن لقب گرفت. این جایزه طلایی در شرایطی از پیش به احمدعباسی تعلق گرفت که آمار و ارقام این بازیکن نسبت به دو نامزد دیگر از تاجیکستان و ازبکستان کاملاً پیشتاز، متمایز و فوقالعاده بود. این برای سومین سال متوالی است که جایزه مرد سال فوتسال آسیا، به یک بازیکن از ایران میرسد. او این جایزه را از دستان مهدی تاج، رئیس فدراسیون فوتبال کشورمان و نایبرئیس AFC دریافت کرد.
با این حال مهدی تاج در یکی دیگر از بخشهای مراسم، به جایزه بهترین فدراسیون سال فوتبال آسیا نرسید و این جایزه را به فدراسیون فوتبال ژاپن واگذار کرد. در بخش پلاتینیوم بهترین فدراسیون، فدراسیون فوتبال ژاپن بالاتر از فدراسیون فوتبال ایران و فدراسیون فوتبال کره جنوبی، به عنوان بهترین فدراسیون انتخاب شد. لائوس، نپال و تایلند نیز به ترتیب جوایز بهترین فدراسیون یاقوت، طلایی و الماس را به دست آوردند. به نظر میرسد که کنفدراسیون فوتبال آسیا برای توسعه فوتبال و بهبود روابط در بخشهای مختلف، جوایز زیادی را در سطوح مختلف به این مراسم اضافه کرده و با این حال، دست فدراسیون فوتبال ایران از این جوایز کوتاه مانده است. همچنین کنفدراسیون فوتبال آسیای میانه یا همان کافا که ایران در آن قرار دارد، جایزه بهترین کنفدراسیون منطقهای آسیا را برای دومین سال پیاپی به دست آورد.
مهدی طارمی یکی دیگر از نامزدهای ایران در این مراسم بود که جایزه بهترین بازیکن آسیایی شاغل در لیگهای اروپایی را به سون هیونگ مین، کاپیتان مطرح و مشهور کرهای تیم تاتنهام انگلیس واگذار کرد تا احمدعباسی، تنها برنده ایرانی این جوایز باشد. در آخرین و مهمترین بخش مراسم نیز اکرم عفیف، آقای گل جام ملتهای ۲۰۲۳ آسیا موفق شد بالاتر از یزان النعیمات اردنی و سئول یونگ وو از کره جنوبی، جایزه مرد سال فوتبال آسیا را از آن خود کند. سال گذشته عنوان مرد سال فوتبال آسیا به سالم الدوساری از عربستان رسیده بود. آخرین عنوان یک بازیکن ایرانی در این جایزه به سال ۲۰۰۴ برمیگردد و از سال ۲۰۱۹، هیچ بازیکن ایرانی نامزد کسب این جایزه نشده است.
با توجه به تعداد پایین نامزدی و جوایز ایران در سالهایی که کنفدراسیون فوتبال آسیا توجه ویژهای به توسعه فوتبال در مناطق مختلف قاره کهن دارد، میتوان گفت که فدراسیون فوتبال در بخشهای مختلف رقابت را به فدراسیونهای معتبر فوتبال آسیا واگذار کرده و حتی فدراسیونهای در حال توسعه، میتوانند در سالهای آینده جای فدراسیون فوتبال ایران را در این مراسم بگیرند.
درهای بسته فوتبال ایران
فوتبالیستهای پرمدعا
سعید احمدعباسی تنها نمایندهای بود که پرچم ایران را در سالن برگزاری مراسم برترینهای فوتبال آسیا در سال ۲۰۲۳ بالا برد و غیر از این ملیپوش فوتسال، فدراسیون فوتبال ایران هیچ دستاوردی در سایر بخشها نداشت. یکی دیگر از گزینههای ایران در این مراسم، برترین بازیکن لژیونر آسیا بود که مهدی طارمی به واسطه حضور در اینتر یکی از کاندیداهای این بخش محسوب میشد اما در نهایت سونهیونگمین کرهای به عنوان بهترین لژیونر انتخاب شد. این درست که فوتسال زیر نظر فدراسیون فوتبال است اما هیچ کدام از فوتبالیستهای ما بجز طارمی جزو 3گزینه بهترینها نبودند، این درحالی است که فدراسیون فوتبال به واسطه رئیس خود مهدی تاج و فوتبالیستهای ایرانی با ادعای زیاد هیچ دستاوردی در این سالها نداشتند. فوتبالیستهایی که طلبکارانه صحبت میکنند و خواستار دریافت امتیازهایی همچون حواله خودرو و موارد دیگر هستند. سال 2004 آخرین باری بود که جایزه برترین فوتبالیست آسیا به ایران رسید و پس از آن دیگر فوتبال ایران در این بخش هیچ توفیقی نداشت و در واقع میتوان گفت که در این 19سال درهای فوتبال ایران کاملاً بسته بود و فوتبال ایران 19سال است که در حسرت کسب عنوان بهترین بازیکن آسیا بهسر میبرد و با این شرایط حتی بارقه امیدی دیده نمیشود.