در حافظه موقت ذخیره شد...
پاریس 2024 تناقضها را آشکار کرد
المپیک در گرداب سیاست
به گزارش ایرنا المپیک ۲۰۲۴ پاریس به گواه بسیاری از کارشناسان و منتقدان از عجیبترین دورههای این مسابقات و افتتاحیه آن یکی از بینظمترین و توهینآمیزترین مراسم در طول تاریخ برگزاری المپیک بود و توهین به مسیحیت در نمایشی که در بخشی از مراسم افتتاحیه اجرا شد، این مراسم را به پرحاشیهترین افتتاحیه المپیک تبدیل کرد. حضور افرادی با پوشش نامناسب و نیمه برهنه، دگرباشان جنسی و حتی پدوفیلها در بخشی از این مراسم که به نمایش بازسازی تابلوی «شام آخر» اثر لئوناردو داوینچی پرداختند، با واکنشهای تندی از سوی مردم سراسر دنیا مواجه شد و برگزارکنندگان المپیک پس از انتقاد کلیسای کاتولیک و گروههای مسیحی از نمایش این صحنه عذرخواهی کردند.
المپیک ۲۰۲۴ با همه ادعاهای مسئولان ورزشی درباره جدایی سیاست از ورزش، با محرومیت روسیه از حضور و شرکت در این بازیها از سوی کمیته بینالمللی المپیک به دلیل جنگ روسیه و اوکراین آغاز شد و فقط ۱۵ ورزشکار از این کشور و با پرچم بیطرف در این رقابتها شرکت کردند. این در حالی است که تیمهای ورزشی رژیم صهیونیستی با وجود حملات گسترده این رژیم به مردم غزه و نسلکشی در این منطقه در ۱۰ ماه از آغاز جنگ ۷ اکتبر (۱۵ مهر) در این بازیها حضور داشتند.
اگرچه در چند هفته منتهی به برگزاری المپیک و با گستردگی حملات رژیم صهیونیستی علیه مردم بیدفاع غزه، جنبشهای زیادی از سوی مردم کشورهای مختلف در دنیا و پویش منع اسرائیل از حضور در رقابتهای المپیک از سوی کاربران شبکههای اجتماعی به راه افتاد اما در نهایت مسئولان برگزاری مسابقات المپیک بیتوجه به این اعتراضها، از حضور ورزشکاران این رژیم در بازیهای المپیک جلوگیری نکردند؛ ورزشکارانی که بخش زیادی از آنها سربازان ارتش رژیم صهیونیستی بوده و در نسلکشی مردم غزه شرکت داشته و دارند.
در بازیهای المپیک ۲۰۲۴، کشور میزبان، زنان مسلمان را از پوشیدن حجاب ورزشی یا هر نوع پوشش مذهبی دیگر هنگام رقابت برابر فرانسه منع کرده بود. چنین ممنوعیتی در چندین رشته ورزشی در فرانسه از جمله فوتبال، بسکتبال و والیبال در مسابقات در همه سطوح از جمله جوانان و آماتور اعمال شد. یکی از قربانیان این قانون «سونکامبا سیلا» دونده سرعت فرانسه بود که بهدلیل حجاب از حضور در افتتاحیه المپیک منع شد. این ورزشکار ۲۶ ساله که در ماده ۴۰۰ متر در المپیک رقابت میکرد، گفت: «فکر کنید شما برای المپیکی که در کشورتان برگزار میشود انتخاب شدهاید اما حق حضور ندارید.»
این محدودیتها برای شرکتکنندگان، تناقض آشکار کمیته بینالمللی المپیک و مسئولان برگزاری رویدادهای ورزشی را در ادعا و عمل درباره شعار «ورزش سیاسی نیست» به وضوح نشان داد.