یک دربی و فقط چند گزینه داوری

امیر اسدی
روزنامه نگار
همیشه و قبل از برگزاری دربی تهران، بحث‌های بسیاری درباره انتخاب داور وسط وجود دارد. بر خلاف تمام دنیا، در ایران اما شفافیت و قاطعیت لازم در انتخاب داور وجود ندارد. همه چیز مبهم است و در آستانه دربی رسانه‌ای می‌شود. این مسأله تا حدودی به کم‌کاری فدراسیون فوتبال برمی‌گردد و بخش اعظم آن مربوط می‌شود به بحث‌های هواداری، بیانیه‌نویسی‌های مکرر دو باشگاه و همچنین رسانه‌ای شدن ماجرا. به همین دلیل هم هست که همیشه صحبت‌های ضد و نقیضی درباره داور دربی وجود دارد و یک روز مانده به بازی، رسماً از قاضی رونمایی می‌شود.
برای دربی 103 هم چنین بحث‌هایی وجود دارد. نام چند داور ایرانی میان گزینه‌ها دیده می‌شود اما فدراسیون فوتبال هنوز تصمیمی در این رابطه اتخاذ نکرده. یا اگر تصمیمی هم گرفته فعلاً رسمی نیست. روزگاری در فوتبال ایران، داوری جلوتر از سایر بخش‌ها بود و چند گزینه مطرح وجود داشتند که هر یک می‌توانستند این دیدار حساس را سوت بزنند. نمونه‌اش علیرضا فغانی که بسیار جلوتر از فوتبال ایران بود و بارها بازی‌هایی در کلاس جهانی را قضاوت کرد و نشان داد چه مهره مهمی برای داوری فوتبال آسیا است. حالا اما تنها چند داور هستند که لایسنس VAR دارند و برخی از آنها هم طبق اخباری که رسیده، هنوز موفق به دریافت این مدرک نشده‌اند. همان ماجرای تیک سبزی که قرار است کنار نام آنها بخورد اما این اتفاق هنوز رخ نداده!
با توجه به اینکه VAR چند سال است وارد فوتبال شده و البته در ایران هنوز قابلیت استفاده از آن در تمام مسابقات وجود ندارد، داوری در کشورمان از سایر بخش‌ها عقب افتاده و دیگر از آن پیشروی در بحث قضاوت خبری نیست. در جام ملت‌های آسیا داور ایرانی فقط یک بازی را سوت زد و حالا هم پیش‌بینی می‌شود بخش داوری ایران احتمالاً نماینده‌ای در جام جهانی آینده نخواهد داشت. بخش اعظمی از این اتفاق را باید به نام عدم استفاده از VAR در فوتبال ایران نوشت. اتفاقی که هم به تیم‌ها لطمه زده و هم به داوران. شاید اگر این سیستم در ایران هم پیاده می‌شد، حالا مثل قبل در بخش داوری هم پیشرو بودیم.

جستجو
آرشیو تاریخی