حسرت آرزوهای از دست رفته را نخوریم

عابدینی: حضور در نیمه‌نهایی اتفاق خوبی بود

محمد محمدی‌سدهی
روزنامه نگار

پس از حذف تیم ملی فوتبال کشورمان از جام ملت‌های آسیا صحبت‌های زیادی در خصوص حذف تیم ملی مطرح شد. برخی از کارشناسان فوتبال به بررسی مسائل فنی پرداختند و از برخی نقاط ضعف تیم در این مسابقات پرده برداشتند و برخی دیگر هم به بررسی مسائل مدیریتی پرداختند و ضعف‌های مدیریتی را دلیل ناکامی تیم ملی در کسب عنوان قهرمانی جام ملت‌ها دانستند.
امیرعابدینی، مدیر اسبق فوتبال کشورمان که در مقطعی مدیریت فدراسیون فوتبال را برعهده داشت، در خصوص نتایج تیم ملی در جام ملت‌ها به «ایران ورزشی» می‌گوید: «حضور در جمع ۴ تیم پایانی جام ملت‌ها آن هم در شرایطی که تیم‌های آسیایی پیشرفت زیادی داشتند، اتفاق خوبی بود. اما به هر حال تیم ملی نتوانست قهرمان شود و حالا با صحبت‌ها نمی‌توان چیزی را تغییر داد بلکه این صحبت‌ها می‌تواند باعث شود تا ما از این ناکامی‌ها درس بگیریم تا در آینده بتوانیم ضعف‌هایی که داریم را بپوشانیم و به نتیجه برسیم.»
او صحبت‌هایش را این گونه ادامه می‌دهد: «در این بین برخی سؤالات مطرح می‌شود؛ آیا ما برای حضور در جام ملت‌ها تدارکات خوبی داشتیم یا خیر؟ آیا با تمام ظرفیت‌های‌مان در قطر حاضر شدیم یا خیر؟ از نظر من تیم در بازی‌های تدارکاتی به خوبی شلاق نخورد و آماده مسابقات نشد؛ در واقع تدارکاتی که فدراسیون برای تیم ملی در نظر گرفته بود، تدارکات خوبی نبود و نتوانستیم با تیم‌های قدرتمند بازی کنیم. ما باید با تیم‌های قدرتمند بازی می‌کردیم و می‌باختیم تا می‌توانستیم به نقاط ضعف‌مان برسیم.»
این مدیرسابق فدراسیون فوتبال می‌افزاید: «از نظر من ما در باد پیروزی مقابل ژاپن خوابیدیم و در واقع پس از برد مقابل ژاپن در ظرفیت‌سازی ضعیف عمل کردیم. فوق‌ستاره‌های ما به جز سردار آزمون در حد و اندازه خودشان نبودند و در محاق بودند، باید از این شکست‌ها درس عبرت بگیریم. این نتیجه تیم ملی در جام ملت‌ها نشان داد که بضاعت تمام کسانی که در مسیر آماده‌سازی تیم بودند، همین است.»
عابدینی بیان می‌کند: «ایران، کره جنوبی، ژاپن و استرالیا 4 تیم بزرگ آسیا بودند که از دور مسابقات کنار رفتند و به جای یکی از این تیم‌ها اردنی آمد که با تمام وجودش می‌خواست قهرمان شود و اگر قطر میزبان این مسابقات نبود، اردن به قهرمانی می‌رسید. اردنی‌ها می‌خواستند و در واقع به خوبی فعل خواستن را صرف کردند. این تیم نشان داد که می‌تواند در آینده نه چندان دور به خواسته‌ای که شاید هیچ هواداری آن را باور نداشت، برسد.»
او در خصوص مشکلات مالی فدراسیون برای برگزاری بازی‌های تدارکاتی می‌گوید: «فدراسیون هم پول دارد و هم توان برگزاری بازی تدارکاتی با تیم‌های قدرتمند. برخی‌ها بحث تعصب را مطرح می‌کنند اما نمی‌دانند که تعصب معنا دارد و بازیکن باید بداند که برای چه چیزی می‌جنگد. باید در این خصوص کلاس‌هایی برای بازیکنان تیم برگزار کنیم.»
این مدیرعامل سابق فدراسیون فوتبال در مورد کادر فنی تیم ملی هم چنین نظری دارد: «تیم کنار قلعه‌نویی را خوب دیدم اما آیا اعضای این تیم حق مشورت با سرمربی را داشتند؟ باید ببینیم که آیا مهدی محمدنبی، سرپرست تیم توانسته به درستی وظایف مدیریتی‌اش را انجام دهد؟ اینها مسائلی است که باید روشن شود. باید بدون حب و بغض مسائل این چنینی را بررسی کنیم و پس از بررسی اقدامات لازم را انجام دهیم تا در آینده با چنین مسائلی مواجه نشویم.»
عابدینی در خصوص حضور تیم ملی در مسابقات مقدماتی جام جهانی می افزاید: «ما قطعا به جام جهانی صعود می کنیم و این را در دوره های گذشته نشان دادیم اما این آرزوی ما نیست، آرزوی ما صعود از مرحله گروهی و حضور در جمع 16 تیم است. آیا این موضوع شدنی است؟ بله شدنی است چرا که این بضاعت را داریم و باید براساس آن برنامه‌ریزی کنیم. ما بازیکنان خوبی داریم که هرکدام از این بازیکنان می توانند در تیم ملی ستاره باشند.»
او صحبت‌های خود را این گونه به پایان می‌رساند: «نباید حسرت آرزوهای از دست رفته را بخوریم بلکه برای آرزوهایی که داریم، باید بجنگیم. باید تلاش کنیم و عرق بریزیم تا بتوانیم به جمع 8 تیم پایانی جام جهانی راه یابیم، راهیابی ما به جمع 8 تیم پایانی جام جهانی یعنی قهرمانی و این پیشرفت قابل توجهی برای فوتبال ایران خواهد بود. مردم تیم ملی را دوست دارند و خواستار درخشش تیم خود در تمام مسابقات هستند.»

جستجو
آرشیو تاریخی