صفحات
  • صفحه اول
  • مدیریت فوتبال
  • زیر چاپ
  • فوتبال ایران
  • ورزش جهان
  • منهای فوتبال
  • استقلال
  • جام ملت های آسیا
  • پرسپولیس
  • صفحه آخر
شماره هفت هزار و پانصد و هجده - ۲۴ بهمن ۱۴۰۲
روزنامه ایران ورزشی - شماره هفت هزار و پانصد و هجده - ۲۴ بهمن ۱۴۰۲ - صفحه ۳

مردی که از کاه، کوه ساخت

عموتا، خوشمزه و قوی مثل منسف!

سعید آقایی
روزنامه نگار

درست شبیه تیمش است. یه مربی بی‌آلایش، بی‌تکلف، بی‌ادعا اما سختکوش و پرتلاش. مردی که همیشه از باختن و تسلیم شدن متنفر بود و این ویژگی را حالا در پیرانه‌سری به تیمش نیز تزریق کرده. مردی که به جای هیاهو و حرف زدن تصمیم گرفته بیشتر کار کند و جان بکند. او به جای کار کشیدن از عضله‌های زبانش به عضله‌های بدنش و البته سلول‌های خاکستری‌اش اتکا می‌کند. مردی که به اندازه‌ای در کار غرق است که حتی در ثانیه‌ای از جام لباس تنش را عوض نکرد و در تمام طول مدت جام با همان لباس تیم ملی اردن روی نیمکت نشست. مردی که از ادا و اطوار و سانتی‌مانتالیسم دور بود و بیشتر از آنکه به ویترین بیندیشد، به کار و موفقیت تیمش فکر می‌کند.
همین ویژگی فوق‌العاده از عموتا اردن را بدل به پدیده جام کرد. تیمی که هیچ کس حتی خود اردنی‌ها انتظار نداشتند که در جام هجدهم اینگونه بدرخشد و چشم‌ها را خیره کند. شاید پیش از جام اگر از شهروندان اردنی درباره سرنوشت تیم‌شان در جام ملت‌ها سؤال می‌کردی، در خوشبینانه‌ترین حالت تنها شانس صعود از گروه دشوار در کنار کره مدعی به دور بعد را تصور می‌کردند اما عموتا در ابتدای جام به دور از هر گونه بزرگنمایی و اغراق اعلام کرد که به تیمش ایمان دارد و آمده تا از جام لذت ببرد و این لذت را به مردم اردن و بینندگان جام هدیه کند. اردن شاید سختکوش‌ترین تیم جام بود. تیمی که از هیچ رقیبی نهراسید و همیشه امید داشت. تیمی که وقتی در دور گروهی برابر کره جنوبی مدعی جلو افتاد و در ثانیه‌های پایانی کامبک خورد، همه آن را یک اتفاق قلمداد کردند اما معجزه بزرگ وقتی رخ داد که آنها در یک هشتم عراق پرستاره و درخشان را کنار زدند. آن هم در حالی که از حریف عقب افتاده بودند اما با معجزه «منسف» ناگهان در ثانیه‌های تلف‌شده کامبک زدند؛ بازگشت از قعر جهنم به بهشت. تیمی که ابتدا بازی را به تساوی کشید و سپس گل برتری را زد.
معجزه اصلی اما در راه بود؛ در نیمه نهایی و بازی تکراری برابر کره جنوبی مدعی. آنها اما این بار دیگر اسیر کامبک حریف نشدند و تیم کامبک جام را خیلی راحت‌تر از حد تصور کنار زدند. تیمی که عادت کرده بود در دقیقه 90 به بعد از این جام زهر خود را به حریفان بریزد، در برابر اردن در 90 دقیقه و ثانیه‌های طلایی بعد از آن، تسلیم محض بود.
اردن با عموتا از هیچ، همه چیز ساخت و بدل به پدیده جام شد. تیمی که این پرواز را بیش از هر کسی مدیون سرمربی عملگرا و سختکوش خود است.

اتهام عجیب اردنی‌ها به نتیجه فینال
قهرمان واقعی آسیا ما هستیم!
قطر در فینال جام ملت‌های آسیا مقابل اردن با نتیجه 3 بر یک به پیروزی رسید. نکته جالب اینکه میزبان مسابقات در این بازی هر 3 گل خود را از روی نقطه پنالتی به ثمر رساند. «دو پنالتی قطر در فینال درست نبود»، این جملات مروان جمعه، نایب رئیس فدراسیون فوتبال اردن در تحلیل بازی تیم ملی این کشور با عنابی‌ها است که احتمال دستکاری نتایج را در این بازی وارد کرد. نایب رئیس فدراسیون اردن می‌گوید که «قضاوت داور چینی در فینال جام ملت‌های آسیا مشکوک بود» و آنها اقدامات لازم برای بررسی این قضاوت عجیب را انجام دادند. مسئول اردنی معتقد است بازی قطر با این کشور در فینال «عجیب‌ترین بازی جهان» بود و همه می‌دانند «اردن قهرمانی واقعی جام ملت‌های آسیا» است.

 هزینه کم اردنی‌ها برای موفقیت
فینال با یک هفتم دستمزد مانچینی
دستمزد مانچینی با عربستان مساوی بودجه 7 ساله فینالیست آسیا؛ این محتوای گزارش نشریه الرؤیة اردن درباره شگفتی‌سازی اردن با هزینه کم در جام ملت‌های آسیا است.
روبرتو مانچینی سرمربی سرشناس ایتالیایی قبل از جام ملت‌های آسیا با دستمزد سالانه 28 میلیون دلار هدایت تیم ملی عربستان را به دست گرفت تا گران‌ترین مربی این تورنمنت و دنیا لقب بگیرد.
بر اساس اعلام رسانه اردنی، فدراسیون فوتبال این کشور سالانه 4 میلیون دلار بودجه دارد و تیم ملی فوتبال اردن با این بودجه کم موفق شد بالاتر از تیم‌های قدرتمند آسیا مثل ژاپن، استرالیا، کره جنوبی و ایران راهی فینال شود ولی در یک بازی عجیب مقابل قطر شکست خورد و از قهرمانی بازماند.

 

جستجو
آرشیو تاریخی