صفحات
  • صفحه اول
  • مدیریت فوتبال
  • زیر چاپ
  • فوتبال ایران
  • ورزش جهان
  • منهای فوتبال
  • استقلال
  • جام ملت های آسیا
  • پرسپولیس
  • صفحه آخر
شماره هفت هزار و پانصد و شانزده - ۱۸ بهمن ۱۴۰۲
روزنامه ایران ورزشی - شماره هفت هزار و پانصد و شانزده - ۱۸ بهمن ۱۴۰۲ - صفحه ۵

امشب فینالیست‌های جام ملت‌های آفریقا مشخص می‌شوند

طلســـــــــــم عقــــــــــاب‌هــــــا

فرخ حسابی
روزنامه نگار
نیجریه یک گام تا فینال جام ملت‌های آفریقا دارد اما باید از سد آفریقای جنوبی بگذرد. ابرعقاب‌ها در آخرین بازی با آنگولا برای چهارمین بار پیاپی در این تورنمنت کلین‌شیت کردند اما بافانا بافانا به درخشش رونون ویلیامز، دروازه‌بان خود برای عبور از کیپ ورده در یک چهارم نهایی نیازمند شدند.
تیم ژوزه پسیرو در برد یک بر صفر مقابل آنگولا دروازه‌اش را بسته نگه داشت اما خستگی زیادی در ساق‌های بازیکنان این تیم دیده می‌شد، به خصوص الکس آیووبی و ویکتور اوسیمن. ستاره تیم اما آدمولا لوکمان بود که بعد از دو گلش به کامرون، سومین گل خود در این رقابت‌ها را زد و سومین نیجریه‌ای شد که در تاریخ جام ملت‌های آفریقا در مراحل حذفی سه یا چهار گل زده‌اند. سه نفر دیگر اودیون ایگالو در سال  2019(4 گل)، جی جی اوکوچا در سال 2004 (3 گل) و رشیدی یکینی در سال 1994(3 گل) هستند.
گل نیمه اول مهاجم آتالانتا کافی بود تا قهرمان سه دوره جام ملت‌های آفریقا رکورد خود را بهبود بخشد و برای پانزدهمین بار به نیمه نهایی برسد، مصر با 13 نیمه نهایی تیم دوم است. نیجریه به دنبال صعود به فینال برای نخستین بار بعد از قهرمانی سال 2013 است.  آفریقای جنوبی را نباید آسان پنداشت، تیم هوگو بروس در یک هشتم نهایی تیم مدعی قهرمانی مراکش را از پیش رو برداشت و در ضربات پنالتی کیپ ورده را حذف کرد با درخشش ویلیامز که چهار پنالتی گرفت و در تساوی بدون گل در 120 دقیقه هم چند واکنش عالی نشان داد.  
آفریقای جنوبی بعد از 24 سال برای نخستین بار به نیمه نهایی رسیده و در این سال‌ها سه بار در یک چهارم نهایی باخته و قهرمان سال 1996 آفریقا قصد دارد رقیب قدیمی‌اش را برای رسیدن به سومین فینال قربانی کند. آفریقای جنوبی هرگز در جام ملت‌های آفریقا نیجریه را نبرده، در نیمه نهایی سال 2000 با دو گل به این تیم باخت، در سال 2004 چهار بر صفر شکست خورد و در یک چهارم نهایی سال 2019 با نتیجه 2 بر یک مغلوب شد.
امیدهای میزبان
 ساحل عاج و جمهوری دموکراتیک کنگو دومین بازی مرحله نیمه‌نهایی جام ملت‌های آفریقا را برگزار می‌کنند. استادیوم آلاسانه اوتارا در ابیمبه آخرین بار شاهد شکست تحقیرآمیز فیل‌ها  برابر گینه استوایی در مرحله گروهی بود اما حالا برای رسیدن به فینال باید از سد تیمی بگذرند که 50 سال است در بازی نهایی حضور نداشته. شرایط هیچ تیمی در جام ملت‌ها به اندازه میزبان دراماتیک نبوده اما آنها با وجود مصدومیت و شرایط وخیم مرحله گروهی خود را به جمع چهار تیم پایانی رسانده‌اند.
آنها آخرین بازی گروهی را با نتیجه‌ای سنگین باختند اما امرسه فائه، بازیکن سابق تیم جای ژان لویی گاسه را گرفت و روحیه و امید به تیم برگشت. میزبان ابتدا مدافع عنوان قهرمانی، سنگال را از پیش رو برداشت و بعد با 10 بازیکن در آخرین دقایق وقت قانونی گل مساوی را به مالی زد و در وقت‌های تلف شده وقت اضافه دوم به گل برتری رسید. ساحل عاج دو بازی قبلی خود را در 120 دقیقه برده و خسته است اما امید دارد بعد از قهرمانی سال 2015 رنگ فینال را ببیند. این تیم در چهار تا از پنج بازی‌اش در این جام گل اول را خورده است.
کنگو هم با مربیگری سباستین دسابره برابر گینه نخستین بردش در این تورنمنت را در وقت قانونی به دست آورد. این تیم که در سال 1974 قهرمان شده، برای نخستین بار بعد از سال 2015 و برای دومین بار در قرن بیست و یکم به نیمه نهایی رسیده است. این دو تیم در سال‌های 2002 و 2017 با هم در مرحله گروهی روبه‌رو شده‌اند، اولی را کنگو 3 بر یک برده و دومی 2 بر 2 مساوی شده است.

جستجو
آرشیو تاریخی