جاه‌طلبی‌های تیم حسین عموته پایانی ندارد

اردن؛ پاکباخته و مصمم در نیمه نهایی

وصال روحانـی
روزنامه‌نگار


حسین عموته، سرمربی مراکشی تیم ملی فوتبال اردن بعد از پیروزی خفیف 0-1 روز جمعه این تیم مقابل تاجیکستان در مرحله یک‌چهارم نهایی جام ملت‌های آسیای 2023 از صحبت صریح پیرامون شانس قهرمانی احتمالی اردن در این مسابقات پرهیز کرد اما چند بازیکن تیم او به وضوح حرف از رسیدن به فینال زده و هدف‌شان را کسب عنوان قهرمانی توصیف کرده‌اند.
«یزن العرب» که به عنوان ستاره دیدار اردن- تاجیکستان انتخاب شد و موسی التعمری دیگر بازیکن سختکوش اردن از این دست بازیکنان بوده‌اند. آنها تصریح کرده‌اند که جاه‌طلبی‌های اردن به همین جا ختم نمی‌شود و آنها از این پس و در مراحل نیمه نهایی و فینال برای رسیدن به قهرمانی تلاش خواهند کرد. این در حالی است که عموته با خویشتن داری بیشتری به کلی‌گویی پرداخته و صرفاً متذکر شده که اردن برای دیدارهای آتی خود با هدفگذاری‌ها و برنامه‌های جدیدی به میدان می‌آید. عموته بازیکنان تیم ملی اردن را به سلاح‌های جنگی تشبیه کرده و گفته است: «ما مدیون بازیکنان خود هستیم که بسان یک سلاح عمل می‌کنند. چند بازیکن مهم ما دواخطاره شده‌اند و در نتیجه در مسابقه بعدی ما غایب خواهند بود اما ما با نفرات باقی مانده‌مان نیز به هر تلاش ممکنی دست خواهیم زد.» سرآمد نفرات اخطار گرفته و محروم شده اردن، علی علوان است که نفر اصلی خط آتش اردن به حساب می‌آید و این خط با 10 گل زده، از موفق‌ترین خطوط حمله مسابقات بوده است. در نقطه مقابل نور روابده و الرشیدان که پیش‌تر در ترکیب اردن غیبت داشتند، به آرایش تیم بازگشته‌اند. با چنین اوصاف و نظرگاه‌هایی اردن باید غروب روز سه‌شنبه (17 بهمن) اولین بازی نیمه نهایی جام ملت‌های 2023 را مقابل تیم جان‌سخت کره جنوبی برگزار کند و این دیداری تکراری برای آنها خواهد بود زیرا در مرحله گروهی نیز همدسته بودند و بازی‌شان به تساوی 2-2 انجامید.
سیر صعودی و نتایج حاصله اردن فراتر از حرف‌ها و ادعاهای آنان نشان می‌دهد که برای این تیم چه نتایجی را می‌توان در دیدارهای بعدی تصور کرد. اردن در مرحله گروهی در دسته پنجم قرار داشت و ابتدا مالزی را 0-4 درهم کوبید، سپس در شرایطی با کره جنوبی 2-2 مساوی کرد که تا دقیقه 1+90 با نتیجه 1-2 برنده بود و گل تساوی‌بخش حریف را در این لحظات متحمل شد. اردن بازی سوم (و آخر) خود را در این گروه 0-1 به بحرین واگذار کرد اما این یک باخت کاملاً مصلحتی و عمدی بود زیرا اردنی‌ها نمی‌خواستند صدرنشین گروه‌شان شوند و در یک‌هشتم نهایی روبه‌روی ژاپن بایستند و در نتیجه تسلیم بحرین شدند تا بحرین گذارش به ژاپنی‌ها بیفتد (و به دست آنها حذف شود) و خودشان با عراق بازی کردند و این تیم را در دیداری جنجالی 2- 3 مغلوب کردند و گام به یک‌چهارم نهایی گذاشتند. در این مرحله نیز همان طور که پیش‌تر آمد، اردنی‌ها بر تاجیکستان کم‌تجربه تفوق یافتند و به نیمه نهایی رسیدند که پیش از شروع این مسابقات حتی خواب آن را هم نمی‌دیدند. این نخستین بار در تاریخ فوتبال اردن است که به نیمه پایانی مهم‌ترین جام ملی قاره می‌رسد و پیش‌تر بالاترین توفیق‌شان در این جام صرفاً صعود از مرحله گروهی بود. اردن در سال 2007 اصلاً به مرحله نهایی جام نرسید و در سال 2011 هم که به این مرحله راه یافت، بعد از صعود از گروهی 1-2 به ازبکستان باخت و حذف شد. در سال 2015 که جام ملت‌ها در خاک استرالیا برگزار شد، اردنی‌ها باز در مرحله گروهی حذف شدند و در دوره بعدی (2019) که بالاتر از استرالیا به صعود از گروه خود نائل آمدند، در شروع مرحله حذفی به ویتنام، شگفتی‌ساز بزرگ آن سال باختند و یک بار دیگر از جام کنار رفتند.
مسابقه روز سه‌شنبه در برابر کره جنوبی در شهر دوحه برای اردنی‌ها بازی مرگ و زندگی است و آنها چیزی برای از دست دادن ندارند و هر چه توان دارند رو خواهند کرد. اردن شاید به این دلخوش باشد که در دیدار مرحله گروهی دو تیم، کره را تا مرز شکست پیش برد و کره‌ای‌ها به زور با آنها 2-2 مساوی کردند اما تیم یورگن کلینزمن آلمانی در جریان این رقابت‌ها ثابت کرده که با واژه مرگ و ناکامی بیگانه است و تا ثانیه آخر برای گشودن دروازه حریفان آماده و بی‌تاب است. به واقع اولین بازی نیمه نهایی دوره هجدهم جام ملت‌ها مصاف یک تیم پاکباخته با حریفی است که به لحاظ فنی و کیفی از اردن بسیار بهتر است و تسلیم شدن را نمی‌شناسد اما می‌داند تیم عموته چاره و راهکاری بجز جانفشانی ندارد و به همین روی بسیار خطرناک و غیرقابل پیش‌بینی است.

جستجو
آرشیو تاریخی