در حافظه موقت ذخیره شد...
کره، متفاوتترین و شورانگیزترین تیم جام
کلینزمن، مردی که آلمانی نیست!
روزنامه نگار
او یکی از جذابترین تیمهای جام را ساخته و شاید هم جذابترین تیم جام. تیمی که تعریف تازهای از «فرگی تایم» را در جام ملتها ارائه میدهد. آنچه باید آن را «کلینزی تایم» نامید! کره جنوبی با کلینزمن مدل دیگری فوتبال بازی میکند. مربی آلمانی در همین مدت کوتاه تیم متفاوتی ساخته که همانند خودش است؛ شورانگیز، پرتحرک، هیجانانگیز، جانسخت و جذاب. نظریهای در فوتبال میگوید که تیمها شبیه مربیانشان میشوند و کره جنوبی مصداق عینی این تئوری است. تیمی که خیلی زود خلق و خوی سرمربی آلمانی را پیدا کرده. کلینزمن شاید از معدود آلمانیهایی باشد که کمتر شباهت به آلمانیها دارد. مردی که در مدل فوتبال و خلق و خوی شباهتی به آلمانیهای منظم، اتوکشیده، مغرور و مدعی ندارد. کلینزی از نارسیسم درونی ژرمنها تهی است و جهانبینی متفاوتی دارد. مردی که برخلاف آلمانیها اصراری بر برتری نژادی ندارد و شاید به همین دلیل باشد که آمریکا را برای زندگی انتخاب کرده. کلینزی مثل آلمانیها سرد و یخ نیست و ابایی از برونگرایی و ابراز احساسات ندارد. جدی و مغرور نیست و بذلهگو و خوشمشرب است و از یک طنز درونی برخوردار است و همین سبب شده که یک ژرمن متفاوت باشد تا جایی که برخیها اعتقاد دارند یورگن اصلاً ژرمن نیست!
کلینزی با همین روحیات از کره جنوبی تیم متفاوتی ساخته. تیمی که تا دقیقه 90 و البته بیشتر ناامید نمیشود و میجنگد. همانطور که خودش در کنفرانس مطبوعاتی روی واژه «فایت» تأکید چندباره دارد. در مکتب کلینزی ناامیدی جایی ندارد. او به تیمش القا کرده که باید تا ثانیه پایانی جنگید و تسلیم نشد. باید جان کند تا سرانجام حریف دستها را بالا ببرد. این متفاوتترین و مهمترین ویژگی تیم کلینزی است.
کره ابتدا در مرحله گروهی گوشهای از این ویژگی را نشان داد. در بازی آخر مرحله گروهی؛ برابر مالزی که در دقیقه 94 گل سوم را زد اما حریف کوچک را دست کم گرفت تا در دقیقه 97 گل تساوی را بخورد.
در مرحله حذفی اما تبلور این ویژگی را دیدیم. آنجا که کره با دومی در گروه به نیمه پایینی جدول رفت و سختترین مسیر را برای رسیدن به جمع 4 تیم پایانی طی کرد. کرهایها در ابتدا در برابر سعودی با همین فرمول در ثانیههای پایانی و در دقیقه 8+90 گل تساوی را زدند و سپس در پنالتیها تیم مانچینی را حذف کردند.
در بازی یک چهارم همین سناریو برابر استرالیا تکرار شد. ببرهای سرخ در دقیقه 7+90 گل تساوی را زدند و این بار در وقت اضافه با هنر سون و کاشته او گل برتری را زدند تا به نیمه نهایی برسند.
تیم کلینزمن با فوتبال پرشوری که بازی میکند و امیدواری تا ثانیه پایانی و اعتمادبهنفس والایش به نظر میرسد آمده تا به حسرت نیم قرنی و 63 ساله پایان دهد و به جام بوسه بزند. وعدهای که کلینزمن در بدو ورود به کره داد اما در قطر آن را آگاهانه تلطیف کرده و به گونهای دیگر روایت میکند. آنجا که میگوید به شاگردانش نهیب زده که از بازی لذت ببرند و به گونهای بازی کنند که نزد خانواده، دوستان و ملت کره سربلند باشند. کلینزی تأکید میکند که تیمش برای قهرمانی «گرسنه» است. تأکید او روی واژه گرسنه اشاره به همان حقیقتی دارد که مرد ژرمن برای تیمش تجویز کرده؛ کره تشنه قهرمانی است. تیمی که با کلینزی و سبک متفاوتش میخواهد تاریخ را از نو بسازد.