صفحات
  • صفحه اول
  • مدیریت فوتبال
  • زیر چاپ
  • فوتبال ایران
  • منهای فوتبال
  • استقلال
  • جام ملت های آسیا
  • پرسپولیس
  • صفحه آخر
شماره هفت هزار و پانصد و شش - ۰۷ بهمن ۱۴۰۲
روزنامه ایران ورزشی - شماره هفت هزار و پانصد و شش - ۰۷ بهمن ۱۴۰۲ - صفحه ۳

ادعای عجیب کروات ناکام آشنا

عناب وارداتی!

سمیه مهدی پور
روزنامه نگار
قطر میزبان جام ملت‌های آسیا این روزها درگیر حاشیه‌ای عجیب شده که از یک ادعای عجیب‌تر سرچشمه می‌گیرد. میزبان جام هجدهم به عنوان صدرنشین گروه A با 3 برد متوالی قاطعانه به مرحله بعد صعود کرده و در مرحله یک هشتم باید به مصاف فلسطین برود. قطر در کنار ایران و عراق یکی از 3 صدرنشینی بوده که با حداکثر امتیاز یعنی 9 امتیاز ممکن به دور بعد صعود کردند.
تینتین مارکز اسپانیایی مربی ۶۲ ساله الوکره که در آستانه بازی‌ها و پس از اخراج کارلوس کی‌روش مربی ناکام پرتغالی روی نیمکت عنابی‌ها نشست، یک شوک ویژه به میزبان وارد کرد تا میزبان با تیمی متفاوت و باانگیزه پای به جام ملت‌ها بگذارد. تیمی که بر خلاف تلخ‌اندیشی‌های پیش از بازی‌ها، توانسته خود را در قامت یک مدعی دوباره مطرح کند. مارکز اسپانیایی با کسب ۳ برد و ارائه بازی‌های قابل توجه توانسته خاطره تلخ کارلوس کی‌روش سرمربی ناکام پرتغالی را از اذهان پاک کرده و قطر ناامید پیش از جام ملت‌ها را به تکرار قهرمانی امیدوار کند. حالا با کسب ۳ برد، به نظر می‌رسد بیشتر مردم و رسانه‌ها حتی امیدوار به تکرار مقام قهرمانی شدند و مردم قطر با روحیه بالا به ورزشگاه برای حمایت تیم ملی کشورشان می‌آیند. آنها با این عملکرد درخشان در مرحله گروهی، در یک هشتم باید به مصاف فلسطین بروند و قرعه مناسب حداقل تا نیمه نهایی قطری‌ها را به دفاع از عنوان قهرمانی خوشبین کرده.
 میزبان متحول شده اما حالا درگیر حاشیه‌ای عجیب شده که ناشی از یک ادعای اغراق‌آمیز از سوی یکی از مربیان حاضر در جام ملت‌هاست.
ایگور استیماچ سرمربی سال‌های دور تیم سپاهان که در جام ملت‌ها رهبری تیم ملی هند را برعهده داشت و دست خالی و ناکام از جام ملت‌های ۲۰۲۳ بیرون رفت، ادعایی جنجالی در مورد میزبان جام مطرح کرده. این مربی ۵۶ ساله که تیمش در گروه B بعد از استرالیا (۷ امتیاز)، ازبکستان (۵ امتیاز) و سوریه (۴ امتیاز) بدون امتیاز با ۶ گل خورده و بدون حتی یک گل زده از جام هجدهم حذف شد، حرف‌هایی زده که به‌زعم مردم و رسانه‌های قطر، توهین‌آمیز است.
استیماچ که چهره‌ای کاملاً نام‌آشنا برای فوتبال ایران است، ۹ سال قبل به عنوان گزینه سرمربیگری تیم فوتبال استقلال به ایران آمد، اما بعد از آنکه به توافق نرسید، در سال‌های ۲۰۱۵ تا ۲۰۱۶ هدایت سپاهان را در اختیارگرفت. ایگور در آن مقطع با برانکو همکار و هموطنش در تیم پرسپولیس رقابت داشت. او در اصفهان عملکردی بغایت بد و ناامیدکننده داشت و ۲۱ بازی با زردها به ۲ برد، ۱۱ تساوی و ۸ باخت رسید که به عنوان مربی ناموفق اصفهان را ترک کرد و بعد سر از الشحانیه قطر درآورد. استیماچ همچنین از سال ۲۰۱۹ به عنوان سرمربی هند مشغول به کار شد و در جام ملت‌های هجدهم روی نیمکت هندی‌ها نشست و در ادامه ناکامی‌هایش باز هم ناکام بود. استیماچ پس از کسب نتیجه‌ای ضعیف به همراه هند با یک اظهارنظر عجیب کوشید تا اذهان را از ناکامی‌اش منحرف کند؛ ادعایی که با واکنش تند قطری‌ها روبه‌رو شد و رسانه‌ها آن را تفرقه‌آمیز و پوشالی خواندند.
مربی ناموفق کروات مدعی شد قطری‌ها برای جام ملت‌هایی که خود میزبانش هستند، تیمی دارند که حتی یک بازیکن بومی و دارای ریشه قطری ندارد. او تأکید کرد عنابی در عوض پر از بازیکنانی است که به این کشور کوچک، اما ثروتمند عربی مهاجرت کرده یا از پدر و مادری مهاجر متولد شده‌اند.
مطبوعات قطری اما به این ادعای مربی ناکام کروات واکنش نشان دادند. به باور رسانه‌های قطری سرمربی خارجی هند با این نظر جنجالی و غیرواقعی خواسته چنین موفقیت اولیه‌ای را کمرنگ جلوه دهد!
یک بررسی کوتاه پای چوبی ادعای استیماچ را هویدا می‌کند و مشخص می‌شود اوضاع قطری‌ها آنگونه هم نیست که حتی یک بازیکن بومی نداشته باشد! روزنامه الرایه در این باره نوشت: از ۲۶ بازیکنی که در لیست قطر در جام ملت‌ها قرار دارند، ۱۶ بازیکن در خاک قطر به دنیا آمده و شهروندان قانونی آن هستند.
آنچه سرمربی ۹ سال قبل سپاهان و سرمربی کنونی تیم ملی هند درباره قطر عنوان کرده، اغراق‌آمیز بوده چرا که دست‌کم ۱۰ بازیکن این تیم، بومی هستند و این مسأله شامل همه نفرات نمی‌شود. به عنوان مثال حسن الهیدوس که اواخر بازی با چین به میدان آمد و روی کرنر اکرم عفیف، با شوت والی بسیار زیبایی دروازه حریف را به زیباترین شکل ممکن باز کرد، یکی از ۱۶ بازیکن کاملاً بومی کشور به شمار می‌رود.
با این وجود نمی‌توان کتمان کرد که اکثریت در ترکیب قطری‌ها البته بازیکنان دورگه هستند. ۷ بازیکن از ۱۱ نفری که در بازی افتتاحیه جام مقابل لبنان برای عنابی در ترکیب اولیه به میدان رفتند، چهره‌هایی بودند که خود یا والدین‌شان در کشور‌های دیگر به دنیا آمده‌اند. برخی از دانه‌درشت‌ترین ستاره‌های قطر، اصلیتی قطری ندارند. معز علی مهاجمی که در دوره قبل جام ملت‌ها خوش درخشید، ۹ گل زد، آقای گل و بهترین بازیکن تورنمنت شد، در واقع در شهر خارطوم سودان و در سال ۱۹۹۶ به دنیا آمد و بعد به قطر مهاجرت کرده. همینطور اکرم عفیف مهاجمی است که پدر و مادرش، اهل سومالی و یمن بوده‌اند. حتی چهره‌هایی مثل پدرو میگل و بوالم خوخی که در خط دفاع به میدان می‌روند، به ترتیب در پرتغال و الجزایر متولد شده‌اند. این موضوع پوشیده نیست که قطر به خاطر جمعیت اندکی که دارد، برای تقویت بنیه فوتبالش و پیشرفت در آن، از چنین بازیکنانی به عنوان راهکاری استفاده می‌کند. به خصوص که انگیزه زیادی برای ماندن در سطح اول آسیا و رقابت با عربستان پس از موج نویی که این کشور همسایه در تابستان اخیر راه انداخت، هم دارد.

جستجو
آرشیو تاریخی