صفحات
  • صفحه اول
  • مدیریت فوتبال
  • زیر چاپ
  • فوتبال ایران
  • منهای فوتبال
  • استقلال
  • جام ملت های آسیا
  • پرسپولیس
  • صفحه آخر
شماره هفت هزار و پانصد و شش - ۰۷ بهمن ۱۴۰۲
روزنامه ایران ورزشی - شماره هفت هزار و پانصد و شش - ۰۷ بهمن ۱۴۰۲ - صفحه ۱۲

پیش‌بینی عجیب از نیمه نهایی جام ملت‌ها


با توجه به نتایجی که در بازی‌های مرحله گروهی جام ملت‌های آسیا رقم خورد حالا یک تقابل کلاسیک و بزرگ در همان مرحله یک هشتم نهایی شکل گرفته و از دو قدرت سنتی قاره یکی در همین ابتدای راه حذف خواهد شد اما از یک بازی بین دو تیم درجه سه آسیایی یک برنده و یک نماینده در یک چهارم نهایی خواهیم داشت.
تصور کنید کره جنوبی با این همه اتهامی که به این تیم وارد شده تا به ژاپن برخورد نکند حالا با عربستان مواجه شده که قطعاً بازی بسیاری سختی برای این تیم خواهد بود اما نکته اینجاست که از بین کره‌جنوبی و عربستان با سابقه 12 فینالی که آنها تجربه کرده‌اند و در مجموع پنج عنوان قهرمانی دارند یک تیم باید از گردونه مسابقات کنار برود و در عوض برنده بازی دو تیم امارات و تاجیکستان در مرحله یک چهارم نهایی حاضر خواهد بود.
از سوی دیگر شرایط نمودار درختی جام ملت‌ها در مرحله حذفی طوری رقم خورده که از بین پنج تیم بزرگ قاره که سابقه قهرمانی در این رقابت‌ها را دارند تنها دو تیم به نیمه‌نهایی خواهند رسید و امکان اینکه چهار قدرت سنتی و بزرگ قاره کهن را در نیمه نهایی ببینیم وجود ندارد. از یک سو در بخشی از این نمودار برنده بازی بزرگ عربستان – کره‌جنوبی با برنده بازی استرالیا- اندونزی مواجه خواهد شد و این یعنی که از بین سه تیم استرالیا، کره جنوبی و عربستان تنها یک تیم به نیمه‌نهایی می‌رسد.
در سوی دیگر نمودار تیم ملی ایران در صورت پیروزی مقابل سوریه با برنده بازی ژاپن – بحرین رودررو خواهد شد و این یعنی که از بین ایران و ژاپن هم یک تیم راهی نیمه‌نهایی ‌می‌شود. در عوض نحوه استقرار تیم‌ها در این نمودار به گونه‌ای است که دو تیم عراق و قطر که تا قبل از تورنمنت کسی روی آنها حساب نمی‌کرد با درخشش در مرحله گروهی صدرنشین شدند و حالا مسیر همواری برای رسیدن به نیمه‌نهایی دارند. قطر میزبان در صورت برد مقابل فلسطین در یک چهارم نهایی با برنده بازی ازبکستان – تایلند مصاف خواهد داد و می‌تواند امیدوار به رسیدن به جمع چهار تیم پایانی باشد. از سوی دیگر عراق نیز که با صدرنشینی مسیر بهتری برای رسیدن به جمع چهار تیم نهایی پیدا کرده در صورت پیروزی مقابل اردن با برنده دیدار امارات – تاجیکستان مصاف خواهد داد که به نظر می‌رسد چنانچه شگفتی‌ای در راه نباشد شرایط رسیدن به نیمه‌نهایی را با پیروزی در این دو بازی خواهد داشت.
تیم‌های ملی عراق و قطر تا قبل از شروع تورنمنت حتی جزو مدعیان درجه دو قهرمانی هم شناخته نمی‌شدند اما با مسیر همواری که تا نیمه‌نهایی پیش رویشان قرار دارد حالا می‌توانند نیم‌نگاهی به قهرمانی داشته باشند و رویاپردازی کنند. البته هر دو تیم سابقه قهرمانی در این تورنمنت را در کارنامه دارند. عراق سال 2007 در مالزی قهرمان شد و قطر چهار سال قبل با پیروزی مقابل ژاپن در خاک امارات جام قهرمانی را بالای سر برد. در عین حال شاید اگر عراق و قطر به نیمه‌نهایی برسند و از سوی دیگر از بین پنج تیم ایران، استرالیا، ژاپن، کره‌جنوبی و عربستان دو تیم دیگر راهی نیمه نهایی شوند حداقل اینکه در نهایت جام به تیمی خواهد رسید که قبل از این قهرمانی این تورنمنت را تجربه کرده و قهرمان جدیدی در آسیا نخواهیم داشت. در عین حال به نظر نمی‌رسد تیم‌های شگفتی‌سازی مثل اردن یا بحرین شش امتیازی یا حتی ازبکستان که سابقه حضور در نیمه‌نهایی این رقابت‌ها را دارد با وجود مسیری که در پیش دارند شانسی برای رسیدن به‌عنوان قهرمانی داشته باشند و احتمال اینکه آسیا قهرمان جدید داشته باشد تقریباً نزدیک به صفر است.

 

جستجو
آرشیو تاریخی