براتی: حتی یک زمین گلف استاندارد هم در ایران نداریم
علی رضایی حسینآباد
خبرنگار
سعید براتی یکی از گلفبازان حرفهای و با سابقه کشورمان است که با تیم سورتمه تهران قرارداد دارد. این گلفر با تجربه چندین سال است که در مسابقات قهرمان کشوری و لیگ برتر همیشه جزو سه نفر برتر معرفی میشود. «ایران ورزشی» با سعید براتی گفتوگویی انجام داده است که در ادامه میخوانید.
شما یکی از قهرمانان برتر گلف محسوب میشوید، چه زمانی این ورزش را شروع کردید؟
قدمت گلف در ایران به اوایل قرن 20 میلادی برمیگردد. حدود 85 سال پیش، زمانی که پای انگلیسیها برای استخراج نفت به جنوب ایران باز شد، گلف هم یکی از ورزشهایی بود که با آنها به مسجد سلیمان آمد. با ملی شدن صنعت نفت در ایران، این ورزش در جنوب ایران طرفداران زیادی پیدا کرد؛ پس از ملی شدن صنعت نفت، علاقهمندان ایرانی به این ورزش در نواحی جنوب، مانند مسجدسلیمان، آغاجاری، گچساران، اهواز و آبادان با اشتیاق و علاقه به این ورزش روی آوردند. به جز نواحی جنوب کشور، در هیچ جای ایران ورزش گلف متداول نبود، در تهران نیز این رشته به صورت اختصاصی در مجموعه ورزشی انقلاب از سوی خارجیهای مقیم تهران که عمدتاً کارکنان سفارتخانههای خارجی بودند، انجام میشد. پس از انقلاب تمام علاقهمندان به این رشته، بدون هیچ محدودیتی بازی گلف را آغاز کردند. من متولد شهرستان مسجد سلیمان هستم، در واقع متولد شهرستانی که مهد ورزش گلف است. من از زمان نوجوانی به این ورزش علاقه داشتم و توسط بچه محلهایم جذب گلف شدم. در حال حاضر با تیم سورتمه تهران قرارداد دارم و این تیم قهرمان سال گذشته گلف است و همیشه یکی از تیمهای مدعی قهرمانی محسوب میشود.
با توجه به اینکه گلف یک رشته لاکچری محسوب میشود، پس دستمزد بازیکنان این رشته هم رقم بالایی است.
من با نسبت دادن لاکچری به گلف کاملاً مخالفم. قراردادهای این رشته هم با کمترین مبلغ بسته میشود. باور کنید اگر رقم مبلغ قرارداد را اعلام کنم از بس ارزش آن پایین است شاید هیچ کسی آن را باور نکند. از لحاظ مبلغ قراردادها و اجرای مسابقات، ورزش گلف با اکثر رشتههای ورزشی متفاوت است.
چه تفاوتی دارد؟
از لحاظ رقم قراردادها خودتان مستحضر هستید که در کشور خودمان مبلغ قرارداد اکثر رشتههای ورزشی مثل فوتبال، والیبال، بسکتبال و کشتی میلیاردی است. واقعاً مبلغ قرارداد گلف با هیچ رشته ورزشی قابل قیاس نیست! اما از لحاظ برگزاری، گلف یکی از رشتههای ورزشی است که هر مسابقه آن، 4 روز طول میکشد تا به اتمام برسد. فرض مثال یک کشتیگیر از زمان شروع مسابقات لیگ تا پایان فصل فقط یک ساعت زمان نیاز دارد و با صرف یک ساعت، فصل مسابقات را به اتمام میرساند، یا فوتبال که زمان آن 90 دقیقه است و شاید با نیم ساعت اضافه، مسابقه به پایان میرسد اما اجرای مسابقات گلف در حالی که اکثر رسانهها هم از برگزاری آن خسته میشوند گلفباز باید هشت کیلومتر فاصله را طی کند و روزها طول میکشد تا مسابقهاش به پایان برسد.
برای کسی که میخواهد ورزش گلف را آغاز کند این رشته ورزشی میتواند منبع درآمد باشد؟
با این شرایط گلف نمیتواند منبع درآمد باشد، مگر اینکه زیرساختهای گلف ایران تغییر کند. در حال حاضر در کشورمان یک زمین استاندارد وجود ندارد. در حالی که پاکستان 40 زمین، ترکیه 23 زمین و امارات 18 زمین گلف استاندارد دارد و به صورت حرفهای گلف کار میکنند و سرمایهگذاری میکنند. منظورم از زمین استاندارد این است که هر زمین باید 18 میدان برای ضربه زدن داشته باشد. ورزشگاه گلف انقلاب تهران دارای 13 میدان است که این ورزشگاه هم فاقد استاندارد است. پس با این شرایط ورزش گلف در کشورمان نمیتواند منبع درآمد باشد چون زیرساختهای آن هنوز نیاز به بازسازی دارد.
حرف پایانی؟
از تریبون ایران ورزشی میخواهم از فدراسیون گلف تشکر کنم که لیگ گلف را برای علاقهمندان به این ورزش اطلاعرسانی میکنند.