صفحات
  • صفحه اول
  • مدیریت فوتبال
  • پرونده
  • فوتبال ایران
  • ورزش جهان
  • منهای فوتبال
  • استقلال
  • جام ملت های آسیا
  • پرسپولیس
  • صفحه آخر
شماره هفت هزار و پانصد و یک - ۳۰ دی ۱۴۰۲
روزنامه ایران ورزشی - شماره هفت هزار و پانصد و یک - ۳۰ دی ۱۴۰۲ - صفحه ۷

پیمان ماهری‌پور: قوی‌ترین مردان برای وایکینگ‌هاست

اختلاف دو نفر، مردان آهنین را تعطیل کرد

محسن وظیفه
روزنامه نگار

یکی از چهره‌های شاخص قوی‌ترین مردان ایران در سال‌های اخیر پیمان ماهری‌پور بود. جوان قدرتمند اردبیلی که با درخشش در مسابقات جهانی و ثبت رکوردهای جدید در لیفت نام خودش را بر سر زبان‌ها انداخت. او همچنان در قوی‌ترین مردان با قدرت کارش را پیش می‌برد و حالا بعد از انتخاب به عنوان دبیر کمیته قوی‌ترین مردان فعالیت خودش را در عرصه مدیریت هم شروع کرده است. بعد از حضورش در این مسئولیت بود که بحث پخش مجدد برنامه پربیننده مردان آهنین به راه افتاد که آیا بعد از مدت‌ها امکان پخش این برنامه وجود دارد یا نه؟ حضور پیمان ماهری‌پور در ایران ورزشی فرصتی شد برای این‌که درباره همه این موارد با او صحبت کرد، هر چند که خودش امید چندانی با توجه به حواشی که چند نفر در این برنامه به راه انداختند، پخش دوباره این برنامه ندارد.

یکی از چهره‌های شاخص ورزش قوی‌ترین مردان هستی که با رکوردشکنی در مسابقات جهانی نام‌آور شدی، برنامه‌ای برای رکوردشکنی دوباره نداری؟
به همین زودی‌ها مسابقات شروع می‌شود. تمرین می‌کنم و امیدوارم که بتوانم باز هم رکوردشکنی کنم ولی آسان نیست.
اولین سؤالی که باید از دبیر کمیته قوی‌ترین مردان پرسید، بحث درگیری‌های زیاد این رشته است. چرا این قدر حاشیه و درگیری در این ورزش زیاد است؟
درگیری‌ها موضوع مهمی نبوده‌ اما همیشه این‌طور بوده که حواشی در این ورزش زیاد به چشم می‌آید. در فوتبال از این درگیری‌ها نیست؟ در کشتی طی یک سال گذشته چند‌ بار از این دست درگیری‌ها رخ داده است. دو نفر به تصمیم داور اعتراض کردند و یک بحثی پیش آمد، در فوتبال کسی به داوران اعتراض نمی‌کند؟
اما اینجا خیلی جدی است.
خب در کشتی هم پیش آمده. کار به قمه‌کشی هم رسید. به هر حال برخی از اوقات اتفاقاتی رخ می‌دهد که نباید بیفتد اما نباید به خاطر یک اتفاق کل رشته را زیر سؤال برد. متأسفانه قوی‌ترین مردان بارها از این بزرگنمایی‌ها آسیب دیده. به هیچ عنوان کوچکترین درگیر و حاشیه را تأیید نمی‌کنم اما ورزشکاران در حال انجام حرکات سنگینی هستند و شاید در چند مورد هم به داوران اعتراض کنند و یا اصلاً چند نفر ناخواسته حرکت زشتی هم انجام بدهند اما باید این رفتار را به کل مجموعه تعمیم داد؟ متأسفانه در سال‌های اخیر موارد این چنینی آسیب زیادی به قوی‌ترین مردان زده است.
به نوعی از این درگیری‌ها دفاع می‌کنی.
به هیچ وجه. درگیری‌های در جریان مسابقه لحظه‌ای است. قبلاً درگیری‌ها در فضای غیرورزشی و بر سر مسائل حاشیه‌ای بود که اصلاً ربطی به رقابت هم نداشت. الان شرایط کاملاً فرق کرده؛ دفاع نمی‌کنم اما درگیری‌ها فقط در داخل فضای مسابقات است و دیگر در بیرون از مجموعه درگیری نداریم. اینکه یک نفر اعتراض کند با اینکه با شرارت، در فضاهای غیر ورزشی درگیری ایجاد کند، متفاوت است و خیلی وقت است که دیگر چنین مسائلی را در قوی‌ترین مردان نمی‌بینیم.
ولی همان درگیری‌های داخل سالن هم برای این ورزش گران تمام می‌شود.
 من دلیل برخی مشکلات و ذهنیت‌های اشتباه را به خاطر مدیریت غلط مسئولان قبلی می‌دانم. توجه، آموزش و فیلتر خاصی در این رشته وجود نداشت و باید بستر مناسبی برای ورزشکاران ایجاد می‌شد. شاید مدیریت الان اگر در زمان گذشته هم وجود داشت، خیلی از حواشی قوی‌ترین مردان پیش نمی‌آمد و از تلویزیون حذف نمی‌شدیم.
اما یکی از مواردی که به قوی‌ترین مردان خیلی آسیب زده بحث ریشه انگلیسی و آمریکایی آن است.
 به نظرم این یک باور اشتباه است و به خاطر آن از حمایت این رشته دریغ می‌کنند و دیگر در رسانه ملی ما را نشان نمی‌دهند. چندین رشته ورزشی داریم که ریشه‌های انگلیسی و آمریکایی دارد مثل فوتبال و راگبی اما به آنها بها داده می‌شود. اگر به صورت تاریخی نگاه کنیم، چنین مسابقاتی از وایکینگ‌ها شروع شد و همین الان هم قهرمانان خوبی دارند ولی در ایران باید به چشم پهلوانی و ورزش پوریای ولی به آن نگاه کنیم. در حال حاضر حتی رکورد ورزشکاران آمریکایی که این رشته را به آن ملیت نسبت می‌دهند، از ورزشکاران آسیایی خیلی پایین‌تر است. به نظرم باید مسئولان به این رشته به چشم یک نقطه قوت نگاه کنند و با حمایت آن، پرچم ایران را در کشورهای دیگر بالا ببرند.
البته بعضی از رشته‌های غیرالمپیکی خیلی زیاد با این مشکل روبرو هستند. شاید اگر المپیکی بودید داستان فرق می‌کرد.
این هم نگاه خوبی نیست. دقیق نمی‌دانم که چه مواردی باعث شده تا این ورزش دیده نشود اما بعضی از رشته‌ها المپیکی نیستند ولی جایگاه مهمی دارند. الان درآمد یک ورزشکار در رشته‌ غیرالمپیکی مثل MMA چندین برابر بیشتر از طلایی‌های المپیک ایران درآمد دارند. مگر می‌شود این ورزش را ندید؟ الان MMA یک برند است و فدراسیون کاملی ندارند در زمان فعلی عرصه جهانی را از آن خود کردند. فکر می‌کنید اگر بالاترین رکورد لیفت جهان به ایران اختصاص داشته باشد، چقدر در عرصه جهانی موجب تبلیغ می‌شود؟ نه تنها در بحث مشهوریت بلکه از نظر درآمد هم اگر حساب کنید در رشته‌هایی مثل قوی‌ترین مردان و MMA، وضعیت ورزشکاران خیلی بهتر از قهرمانان برتر المپیک است. من فکر می‌کنم دید ما در بعضی رشته‌های المپیکی بسته شده و نمی‌توانیم نگاه دقیقی داشته به همه ورزش‌ها داشته باشیم. این باید تغییر کند.
علاوه بر این‌که در سطح جامعه علاقه‌مندان به این ورزش دوستت دارند، در قوی‌ترین مردان هم خیلی‌ها حرف شنوی دارند.
خیلی از بچه‌ها به من لطف دارند و به عنوان یک ورزشکار به من احترام می‌گذارند. با این وضعیت وقتی مشکلی هم پیش بیاید، پادرمیانی می‌کنیم و حل می‌شود.
در سال‌های اخیر ورزش شما خیلی طرفدار پیدا کرده، الان چقدر ورزشکار در این رشته داریم؟
قبلاً مردم فقط در رسانه ملی ما را می‌دیدند اما حالا در شبکه‌های مجازی خیلی دنبال‌کننده داریم. شاید جمع همه قهرمانان تا ورزشکارانی که به مسابقات نمی‌آیند، به 10 هزار نفر هم برسد ولی حمایت‌ها با گذشته متفاوت شده است. البته عده‌ای از داخل قوی‌ترین مردان هم در حذف مردان آهنین و لغو حضور ما در تلویزیون خیلی مؤثر بودند.
در مردان آهنین طرفدار کدام ورزشکار بودی؟
من در آن زمان طرفدار مهراب فاطمی بودم و بارها به خودش هم این موضوع را گفته‌ام. رضا قرایی و محراب فاطمی و حتی فرامرز خودنگاه از چهره‌های محبوبی بین مردم هستند و با این چهره‌ها، خاطرات مردان آهنین در بین مردم زنده می‌شود.
گفتی که عده‌ای باعث شدند مردان آهنین حذف شود.
 به مدیریت خودنگاه انتقادات زیادی دارم و به صورت محلی این کمیته را مدیریت می‌کرد؛ البته این مسائل الان بین مدیران فعلی اصلاح شده اما اختلافی که بین خودنگاه و رضا جاودانی، مجری برنامه مردان آهنین پیش آمد، به این رشته ضربه زیادی زد. جاودانی یکی از وزنه‌های قوی‌ترین مردان بود و اطلاعات زیادی در این رشته داشت و پس از این اختلاف، مسائل زیادی مثل موضوعات مالی برای برخی مدیران آشکار شد که ضربه سنگینی زد و باعث حذف این رشته از تلویزیون شد.
از همان وقت هم کمی ورزش شما با مردم فاصله گرفت، ایده‌ای برای تغییر نگرش‌ها ندارید؟
متأسفانه اشتباهات کوچک بزرگ دیده می‌شود و کارهایی اصلاً دیده نمی‌شوند. از سال 95 برنامه‌ای را شروع کردیم و به گروه امام رضایی‌ها وارد شدیم. پس از سیل و زلزله‌هایی که در نقاط شمالی و جنوبی کشور اتفاق افتاد برای کمک به این مناطق رفتیم و کمک بسیاری به مردم دادیم. کمک‌های زیادی به مردم انجام دادیم مثل جمع کردن پول برای نیازمندان یا کمک به سالمندان و نجات برخی زندانی‌ها و... ما چنین کارهایی را انجام دادیم که قوی‌ترین مردان را با اخلاق پهلوانی آمیخته کنیم تا با آمدن اسم این رشته، جوانمردی و کمک در ذهن مردم زنده شود نه شرارت و دعوا.
اولین مربی شما بابک قضبانی بوده، هنوز هم با او ارتباط دارید؟
اگر قضبانی نبود، شاید هیچ‌گاه من به اینجا نمی‌رسیدم. همچنان هم به او احترام می‌گذارم و خیلی از روند تمریناتم زیر نظر اوست. من تنها ورزشکاری در این رشته هستم که از اول تا حالا با یک مربی سر کردم و هیچ‌وقت هم او را رها نمی‌کنم.
در مورد بعضی ورزشکارنماها مثل پهلوان احمدی و سجاد غریبی چه نظری دارید؟
 بارها تلاش کردم سجاد غریبی را به میدان بیاورم تا با هم وزنه بزنیم و ببینیم چه در چنته دارد اما هیچ‌وقت راضی نشد. بعد از آبروریزی‌های غریبی بیانه تندی صادر کردم و به طور کل او را تخریب کردم. بعضی رسانه‌ها که در بزرگ کردن چنین افرادی نقش دارند هم بسیار مقصر هستند و به نظرم به رسالت خود عمل نمی‌کنند زیرا باید افرادی را بزرگ کرد که لیاقت دیده شدن را دارند. من کارشناس پرورش اندام هستم و مشخص است که جلو بازوهای پهلوان احمدی عادی نیست و حتی تقارن هم ندارد و به مشخص است که برخلاف ادعای خودش، سلطان سینتول است. چندین بار به من پیام هم داد و جواب او را ندادم. در این مسأله هم به نظرم بعضی رسانه‌ها برای دیده شدن بیشتر این افراد را بزرگ می‌کنند و با این حرکت به ورزشکاران بزرگ ایران ظلم می‌کنند. این افراد که بیخودی معروف می‌شوند با این کارها به درآمد می‌رسند ولی هیچکس حتی ورزشکاران المپیکی ما را نمی‌شناسد و باعث تضعیف روحیه آن قهرمان می‌شود. فکر می‌کنم مردم ما فرهنگ استفاده از شبکه مجازی را ندارند.
ماجرای فتح و غصب فدراسیون بدنسازی توسط ورزشکاران قوی‌ترین مردان چیست؟
اوایل ریاست نصیرزاده بر فدراسیون، رفتن فرامرز خودنگاه از ریاست کمیته قوی‌ترین مردان برای همه مسجل شده بود. در این اوضاع بین ورزشکاران تهرانی و تعداد محدودی ورزشکاران کرج، بر سر ریاست کمیته کشمکش ایجاد شده بود. همه ورزشکاران تهران خبر جلسه رئیس فدراسیون با ورزشکاران کرجی را شنیده بودند و به فدراسیون هجوم بردند تا اجازه این اتفاق را ندهند. با تماس نصیرزاده کمی با تأخیر به فدراسیون رسیدم و دیدم که ورزشکاران قوی‌ترین مردان در همه جای فدراسیون حضور دارند و رئیس فدراسیون هم در وضعیت خوبی نیست. نهایتاً با کمی صحبت همه چیز به خیر گذشت و با مسالمت به پایان رسید.
در رشته قوی‌ترین مردان چقدر دوپینگ وجود دارد؟
مصرف داروی خود من که بسیار ناچیز است اما به طور کل میزان دارویی که یک ورزشکار زیبایی اندام مصرف می‌کند خیلی بیشتر از رشته ما است. از آنجایی که در رشته ما با دویدن و آیتم‌های سنگین، ضربان قلب بالا تجربه می‌شود، اگر مصرف دارو بالا باشد قطعاً ورزشکاران سکته می‌کنند و جان خود را از دست می‌دهند. با این حال ورزشکاران زیبایی اندام خیلی مصرف بالاتری دارند و نمی‌توان در این مسأله آنها را با ما مقایسه کرد.

درگیری در
 تمام رشته‌ها وجود دارد اما اینجا به چشم می‌آید

جستجو
آرشیو تاریخی