صفحات
  • صفحه اول
  • منهای فوتبال
  • پرونده
  • فوتبال ایران
  • ورزش جهان
  • استقلال
  • جام ملت های آسیا
  • پرسپولیس
  • صفحه آخر
شماره هفت هزار و چهارصد و نود و هشت - ۲۶ دی ۱۴۰۲
روزنامه ایران ورزشی - شماره هفت هزار و چهارصد و نود و هشت - ۲۶ دی ۱۴۰۲ - صفحه ۵

اولین جام برای رئال؛ ادامه نگرانی‌های بارسلونا

ریاض، بهشت وینیسیوس

 

ال‌کلاسیکوی فینال سوپرجام اسپانیا پتانسیل تبدیل شدن به یک بازی جذاب و هیجان‌انگیز را داشت اما تیم کارلو آنچلوتی به پیروزی آسان 4 بر یک رسید تا ژاوی و همکارانش را نسبت به باقیمانده فصل دچار نگرانی بیشتری کند. وینیسیوس جونیور در نیمه اول هت تریک کرد-یکی از سریع‌ترین هت‌تریک‌های تاریخ ال‌کلاسیکو- و بارسلونا نتوانست با سرعت رئال برابری کند اگرچه روبرت لواندوفسکی یکی از گل‌ها را جبران و تیمش را امیدوار کرد اما اخراج رونالد آرائوخو شرایط آبی اناری‌پوشان را پیچیده‌تر کرد و بازگشت به اسپانیا از ریاض برایشان سخت‌تر شد.
 
فصل عجیب
وینیسیوس جونیور فصل عجیبی داشته، ابتدا زیر سایه ستاره جدید تیم، جود بلینگام قرار گرفت و بعد برای نخستین بار در دوران حرفه‌ای با مصدومیت جدی مواجه شد که روی هم دو ماه و نیم فرصت بازی را از او گرفت. اما ریاض بهشت او شد و با پنالتی دقیقه 39 هت تریکش را کامل کرد- این سومین هت تریک سریع بازیکنان رئال در تاریخ ال کلاسیکو است- تا رئال را در مسیر یک پیروزی قطعی قرار دهد.
بزرگترین سلاح وینیسیوس سرعت او است و همکاری خطرناک و پرتحرکی را با رودریگو تشکیل می‌دهد که بلای جان خطوط دفاعی بلند مثل بارسلونا است. قدرت تمام‌کنندگی او هم پیشرفت زیادی داشته که روی گل اولش در دقیقه هفت مشهود بود. گل دقیقه 10 را با پاس رودریگو زد اما پنالتی یک پایان عالی دیگر از او بود. در این فصل رودریگو، خوسلو و لوکا مودریچ پنالتی خراب کرده‌اند-مثل وینیسیوس در پیش فصل- اما این بار اشتباهی در کار نبود. ستاره برزیلی روی گل چهارم هم نقش داشت و عامل اخراج آرائوخو در فاصله 20 دقیقه تا پایان بود. او در همه اتفاقات مهم بازی حاضر بود.
 
خبر خوب، خبر بد
آمار وینیسیوس در این فصل فوق‌العاده نبوده حداقل برای او-چهار گل در 11 بازی لالیگا و دو گل در سه حضور در ترکیب اصلی در لیگ قهرمانان- اما این نخستین درخشش او در این فصل نبود. اواسط آبان در برد 3 بر صفر مقابل براگا درخشید و سه روز بعد در برد 5 بر یک مقابل والنسیا دو گل زد. اما این یک فینال بود، یک ال‌کلاسیکو در تورنمنتی معتبر آن هم در نیمه فصل که کار جدی همه تازه شروع می‌شود. دقیقه 82 تعویض شد، کارش را کرده بود، تیم اولین جامش را گرفت و مبارزه‌های سختی در راه است؛ بازی پنجشنبه با اتلتیکومادرید در جام حذفی، مرحله حذفی لیگ قهرمانان و عبور از خیرونا در کورس قهرمانی لالیگا. یک وینیسیوس آماده و گلزن خبر خوبی برای رئال است و خبر بدی برای هر تیمی که مقابلشان قرار می‌گیرد.
 
قول‌ها و ادعاها و ضعف‌ها
ژاوی در این هفته به انتقادات پاسخ داد و حتی مدعی شد تیمش نسبت به پارسال که با 10 امتیاز اختلاف قهرمان شد، بهتر بازی می‌کند اما اتکای او به گذشته بود. قبل از فینال هم قول داد بارسلونا با وفاداری به اصولی که یوهان کرویف 30 سال پیش ابداع کرد، بر مادرید مسلط می‌شود و پیروزی 3 بر یک فینال سال گذشته برابر مادرید را دلیلی برای خوش‌بینی دانست. حتی مثل پارسال با خط هافبک چهارنفره بازی کرد اما نفرات عوض شده بودند، اینیاکی پنیا، سرخی روبرتو، ایلکای گوندوغان و فران تورس جای مارک آندره‌تر اشتگن، سرخیو بوسکتس، گاوی و عثمان دمبله را در ترکیب اصلی گرفتند اما ضعف‌هایشان کاملاً به چشم آمد.
 
افت استاندارد
واقعیت این است که استانداردهای بارسلونا بعد از قهرمانی فصل قبل لالیگا بشدت افت کرده؛ آنها بعد از قهرمانی سه تا از چهار بازی آخرشان را باختند و دیگر سر فرم نیامدند. این هم فقط به خاطر باخت الکلاسیکو در خاورمیانه نیست بلکه به کار چند ماه اخیرشان مربوط می‌شود.
باخت به مادرید و خیرونا در لیگ باعث شده هشت امتیاز از صدر جدول فاصله بگیرند در حالی که شکست در لیگ قهرمانان مقابل شاختار دونتسک و آنتورپ مشکلاتشان را رو آورد هرچند روی صعودشان به یک هشتم نهایی تأثیری نداشت. شروع کند بازی‌ها مشکل خاص بارسلونا در این فصل بوده که رئال به بهترین شکل از آن بهره گرفت. گرانادا بعد از 17 ثانیه، آلاوس بعد از 18 ثانیه و آنتورپ بعد از 75 ثانیه به آنها گل زد. مایورکا، لاس پالماس، سلتاویگو و رایووایکانو به ترتیب بعد از 8، 12، 19 و 39 دقیقه دروازه بارسلونا را باز کردند هر چند در نهایت باختند. خیرونا هم در دقیقه 12 به میهمانش گل زد و بارسلونا نتوانست جبران کند. قبل از پیروزی 2 بر صفر پنجشنبه مقابل اوساسونا در نیمه نهایی سوپرجام، بلوگرانا 20 بازی پشت سر هم نتوانسته بود با بیش از یک گل اختلاف برنده شود بنابراین تیم آشکارا افت کرده است.
 
 شب بد
عوامل دیگری هم نقش داشت مانند نبود ‌تر اشتگن، ژوائو کانسلو، گاوی و رافینیا به دلیل مصدومیت اما مادرید هم بازیکنان کلیدی را نداشت به خصوص در دفاع اما به اندازه نصف بارسلونا هم متأثر نشد. ضعف دفاعی بارسلونا دو گل اول را به رئال هدیه داد بعد کنترل توپ را به دست گرفتند و جدا از گل زیبای لواندوفسکی، به نظر می‌رسید رئال خوشحال است که توپ در اختیار بارسلونا باشد و آنها منتظر فرصتی برای ضدحمله باشند. پدری چند موقعیت ایجاد کرد اما تورس خیلی راحت خرابشان می‌کرد. شب بد بارسلونا با اخراج آرائوخو که پنالتی داده بود، کامل شد. از بین بردن آثار باخت در ال‌کلاسیکو برای ژاوی آسان نیست، او از پیروزی در سوپرجام فصل قبل به عنوان محرکی برای قهرمانی لالیگا استفاده کرد. بارسلونا هنوز در سه جام شانس دارد اما اگر پیشرفت سریعی رخ ندهد، شرایط کاملاً متفاوتی نسبت به فصل قبل رخ می‌دهد و جای ژاوی کاملاً در خطر است.
 عذرخواهی ژاوی
ژاوی بعد از بازی از آغاز خیلی بد تیمش عصبانی بود: «فینال را اینطور نباید شروع کرد، در دفاع و پرسینگ از بالا افتضاح بودیم. هنوز به خودمان نیامده بودیم که دو گل خوردیم. با گل روبرت لواندوفسکی امیدوار شدیم اما پنالتی که از نظر من درست نبود، دوباره ما را زمین زد. نیمه دوم خیلی بد بود و در برابر حرکات آنها هیچ مقاومتی نداشتیم. نه به عنوان مربی بارسلونا بلکه به عنوان یک طرفدار خیلی ناراحت هستم. فقط می‌توانم از هواداران عذرخواهی کنم اما برمی‌گردیم.» گفته می‌شود وقت او روی نیمکت داغ بارسلونا تمام شده اما ژاوی اصرار دارد همه در رختکن یکدل هستند و اینکه مطمئن است که اوضاع را درست می‌کند: «مشکلی نیست، آماده همه انتقادات هستم، من به این پروژه، به خودم و به تیمم باور دارم. ضربه سختی است اما سه جام مانده. چگونه می‌توانم هواداران را متقاعد کنم؟ برگردیم و ببینیم جام‌های زیادی در این تیم برده‌ام. سال قبل همه کار کردیم تا ثابت کنیم بارسلونا در آغاز یک عصر جدید است. باید توقف کنیم، تمرکز داشته باشیم و برای جام‌ها بجنگیم.»
بارسلونا پنجشنبه شب در یک هشتم نهایی جام حذفی اسپانیا به مصاف اونیونیستاس، تنها تیم دسته سومی باقیمانده در این تورنمنت می‌رود. بعد در لیگ بازی سختی با رئال بتیس دارد و کار بارسلونا در ژانویه با بازی ویارئال و اوساسونا تمام می‌شود.
 
نکته آماری
 ژاوی در کمتر از یک سال چهار ال‌کلاسیکو را باخته و نخستین مربی بارسلونا در 70 سال گذشته است که به این رکورد نامطلوب می‌رسد. آنچلوتی اما از 33 بازی در مراحل حذفی رقابت‌های مختلف 29 تا را برده و از سال 2021 که به نیمکت رئال برگشته هفت جام با این تیم به دست آورده
 است.

جستجو
آرشیو تاریخی