عراقیهای بینظم و خارج از دسترس
علی عدنان در نقش کرار جاسم
امیر اسدی
روزنامهنگار
بازیکنان عراقی، همانقدر که مستعد هستند و توانا، به همان اندازه هم فوتبالیستهایی بینظم محسوب میشوند.
از حدود دو دهه قبل تا امروز، بازیکنان بسیاری از فوتبال عراق راهی لیگ برتر شدهاند اما جز معدودی از آنها، بقیه یا تا انتها به قراردادشان پایبند نبودهاند یا اگر هم بودند حواشی بسیاری به وجود آوردهاند. طوری که درخشش آنها کمتر به چشم آمده و بیشتر حواشیشان مورد توجه قرار گرفته است.
کرار جاسم نمونه بارز یک بازیکن عراقی باکیفیت اما پر حاشیه بود. بازیکنی که گاهاً و بدون اطلاع باشگاه به عراق میرفت، تلفن همراهش را از دسترس خارج میکرد و پاسخ هیچکس را نمیداد. جالب اینکه تصاویری از او بیرون میآمد که در حال شکار است و همنشینی با خانواده و رفقا. آن هم در روزهایی که باید در ایران حضور داشت و برای تیمش بازی میکرد.
هوار ملامحمد دیگر بازیکنی بود که نه به اندازه کرار جاسم بلکه کمی کمتر از او حاشیه داشت. او هم به یکباره غیب میشد و خودش را از دسترس خارج میکرد. این رفتار باعث شد تا سالها بعد، مربیان لیگ برتری قید جذب بازیکنان آماده عراقی را بزنند. تنها به این دلیل که نظم را رعایت نمیکنند و نمیشود روی آنها برای حضور در یک فصل کامل فوتبالی حساب باز کرد.
بعد از چند سال، این فصل چند تیم لیگ برتری دوباره دست به دامن بازیکنان عراقی شدند. علی عدنان و منتظر محمد با مس رفسنجان به توافق رسیدند و علاء عباس هم پیراهن نساجی را پوشید. نفتآبادان هم دو سه بازیکن عراقی جذب کرد که البته کمحاشیه بوده و همیشه در کنار تیم حضور داشتهاند. تا نیمفصل منتظر بودیم که هر هفته خبری از بینظمی بازیکنان عراقی منتشر شود که البته در روزهای پایانی این اتفاق رخ داد.
ساکت الهامی در کنفرانس مطبوعاتی قبل از بازی با پرسپولیس مدعی شد خبری از علی عدنان ندارد و کسی نمیداند او کجا رفته است! عدنان پس از بازی مقابل استقلال خوزستان، ایران را ترک کرد، به گونهای که ساکت الهامی در کنفرانس مطبوعاتی از سرنوشت وی ابراز بیاطلاعی کرد. کاپیتان دوم تیمملی عراق که این روزها در ابوظبی به همراه تیمملی کشورش به سر میبرد و خود را برای جام ملتهای آسیا آماده میکند بالاخره در دسترس قرار گرفت و مشکلات خانوادگی را دلیل ترک فوری ایران اعلام کرد.
او در پاسخ به سؤالی مبنی بر چگونگی سرنوشتش در باشگاه مس رفسنجان، همه امور را به مذاکره باشگاه با مدیربرنامههایش محول ساخت. باید منتظر ماند و دید که سرانجام همکاری این ستاره فوتبال عراق با نارنجیپوشان رفسنجان به کجا خواهد رسید. عدنان تا زمانی که برای مس بازی میکرد، جزو مهرههای مهم الهامی بود اما اینکه چطور در دو هفته پایانی نیمفصل به عراق رفت و برای تیمش بازی نکرد، همچنان سؤالی است بیجواب. حتی مشکلات خانوادگی را میشود با باشگاه در میان گذاشت اما اینکه بدون هماهنگی از ایران بروی، نمونه بارز بینظمی است که پیشتر هم در مورد بازیکنان عراقی دیده بودیم.
علاء عباس دیگر بازیکنی است که علاقهای به ادامه حضور در نساجی ندارد. او با اینکه همراه نساجی به اهواز رفت اما به نزدیکانش گفته که نمیخواهد در لیگ ایران بماند. گویا پیشنهاد الزوراء باعث شده تا علاء عباس احتمالاً قید همکاری با نساجی را بزند. عراقیها که در بینشان بازیکنان کمحاشیه و منظمی نظیر احمد کاظم و عبدالوهاب ابوالهیل هم حضور داشتهاند، اغلب نمیتوانند در باشگاهی فصل را به اتمام برسانند. به همین دلیل شاید نظر مربیان لیگ برتری تغییر کند و از این پس شاهد حضور حتی ستارههای عراقی در ایران نباشیم.