قبل از ورود VAR باید فرهنگسازی میشد
منصوری: همان قانونی که حجازی را سوزاند، من را هم سوزاند
محمدرضا منصوری نفر اول لیست کمک داوران بینالمللی به دلیل رسیدن به سن بازنشستگی از لیست بینالمللی کنار رفت! این کمک داور که همراه فغانی جام جهانی را تجربه کرده است، اگر با قانون منع سنی که فقط طی این سالها در کشور ایران و توسط کمیته داوران (شخص افشاریان) اعمال میشود، مواجه نشده بود میتوانست همچنان در جامعه داوری حضور داشته باشد. اما منصوری در حال حاضر دیگر کمک داور بینالمللی نیست، ضمن اینکه نیمفصل دوم هم برای همیشه باید از عالم داوری خداحافظی کند. با توجه به اینکه این کمک داور سابقه حضور در جام جهانی را دارد قطعاً کنار رفتن او از جامعه داوری میتواند زنگ خطری باشد برای این جامعه. به همین دلیل با محمدرضا منصوری همکلام شدیم تا در خصوص تصمیم جدید کمیته داوران نظراتش را بشنویم.
مهدیه دریابیگی
روزنامه نگار
از لیست بینالمللی کنار گذاشته شدید!
بله مثل داوران دیگر. همانند فغانی، ابوالفضلی و سخندان ما را هم کنار گذاشتند.
یعنی شرایط اینکه شما همچنان حضور داشته باشید، وجود داشت.
بله، اما همان قانونی که باعث شد تا ناصر حجازی در آن سالها بسوزد و کنار برود همان قانون مشابه هم باعث شد ما کنار برویم و بسوزیم.
با توجه به تجربهای که دارید در بدنه کمیته داوران مشغول به فعالیت میشوید؟
ما را در داوری نخواستند آن وقت شما میگویید در بدنه کمیته داوران از ما استفاده کنند؟! فکر نکنم به دردشان بخوریم!
شما علیرغم شایستگی اینطور کنار رفتید، مثل کنار گذاشتن فغانی در عین شایستگی در فصل گذشته!
واقعاً باعث تأسف است که فغانی به خاطر این کار با پرچم کشور دیگر قضاوت کند، چه در جام ملتها و چه در جام جهانی.
ایشان قصد دارد جام جهانی هم دوباره باشد؟
شرایطش را دارد و سرمایهای است که به راحتی از نامش نمیگذرند. وقتی فغانی تنها داوری است که استرالیا به عنوان نماینده خود دارد فکر میکنید از او استفاده نمیکند؟! فغانی هم خودش میخواهد رکورد جهان را بزند و حتماً با این انگیزه کنار نمیرود.
سرانجام در لیگ برتر و در بازی دربی از VAR استفاده شد که در این بازی شما هم کنار داوران بودید و به آنها کمک کردید. اما با وجود VAR بازهم سرو صدای زیادی علیه داوری شد!
ما به دوستان گفتیم علاوه بر آمدن این تکنولوژی باید فرهنگ سازی هم بشود. وقتی شما تکنولوژی داشته باشید اما نتوانی از آن استفاده کنی چه فایده دارد؟! من یک بار برای پرسپولیسیها که قرار بود در آسیا بازی کنم کلاس گذاشتم تا با استفاده از آن آشنا شوند، اما دیدید وقتی شرایط استفاده از آن نباشد و فرهنگسازی نشود این اتفاقات میافتد غیر از داوران باید برای مربیان و بازیکنان هم کلاس آموزشی بگذارند.
پرسپولیسیها مدعی هستند باید مکالمه داوران را در اختیار آنها میگذاشتند تا مشخص شود که داوران عراقی چه چیزی به بنیادیفر گفتهاند؟
اولاً که این خواسته اشتباه است. در کل دنیا فقط یک بار در انگلیس اجرا شد به خاطر یک آفساید و دیگر اجرا نشد. بعد هم در مورد یک صحنه اتاق VAR به داور میگوید فلان صحنه را بازبینی کند و داور در نهایت تصمیمگیرنده اصلی است. ای کاش قبل از ورود این سیستم فرهنگسازی میشد.