صفحات
  • صفحه اول
  • مدیریت فوتبال
  • زیر چاپ
  • فوتبال ایران
  • منهای فوتبال
  • ورزش جهان
  • استقلال
  • پرسپولیس
  • پرونده
  • لژیونر
  • صفحه آخر
شماره هفت هزار و چهارصد و شصت و یک - ۱۱ آذر ۱۴۰۲
روزنامه ایران ورزشی - شماره هفت هزار و چهارصد و شصت و یک - ۱۱ آذر ۱۴۰۲ - صفحه ۹

اشتباهات اونانا امیدهای اروپایی یونایتد را به مویی بند کرده

ماجرای یک خرید فاجعه

منچستریونایتد به‌دلیل توانایی آندره اونانا در بازی با توپ و نه شوتگیری به سراغ او رفت چون می‌خواست بعد از 12 سال با داوید دخئا از این جهت پیشرفت کند اما انگار فراموش کرده بودند کار اصلی دروازه‌بان گل نخوردن است. چهار ماه ابتدایی این کامرونی 47 میلیون پوندی فاجعه‌بار بوده و تساوی 3 بر 3 چهارشنبه شب در زمین گالاتاسرای بدترین عملکرد او بود که باعث شد شیاطین سرخ در فاصله یک بازی مانده تا پایان مرحله گروهی در قعر جدول گروه A باشند. حالا باید بایرن مونیخ را ببرند و امیدوار باشند گالاتاسرای و کپنهاگن مساوی کنند به عبارت دیگر، معجزه لازم دارند و اگر به آن نرسند، اونانا بزرگترین مقصر است.
 
تنها بهتر از آنتورپ
اونانا شروع سختی در لیگ برتر داشته و در 10 بازی ابتدایی 16 گل خورد قبل از آنکه سه کلین‌شیت پیاپی داشته باشد. اما در لیگ قهرمانان افتضاح بوده، در پنج بازی تنها یک کلین شیت و 14 گل خورده که تنها از آنتورپ با 15 گل خورده بهتر هستند؛ تیم بلژیکی برای نخستین بار بعد از 66 سال در بالاترین سطح اروپا بازی می‌کند.
 
اشتباهات بزرگ
بازیکنان دیگر یونایتد به اونانا کمک نکرده‌اند اشتباهاتش به چشم نیاید و سه بار برتری را از دست داده‌اند اما دروازه‌بان سابق اینتر در دو بازی مقابل نماینده ترکیه و دیدار رفت با بایرن مونیخ سه اشتباه بزرگ داشت تا تیمش از 9 امتیاز ممکن تنها یک امتیاز بگیرد. در مونیخ گل بدی از لروی سانه خورد و تیمش در نهایت 4 بر 3 باخت. در اولدترافورد پاس زمینی اونانا را دریس مرتنز قاپید و کاسمیرو مجبور به خطای منجر به اخراج و پنالتی شد، مائورو ایکاردی آن پنالتی را خراب کرد اما برتری عددی کار خودش را کرد و مهاجم آرژانتینی گل زد تا تیمش 3 بر 2 به پیروزی برسد. در استانبول هم روی دو ضربه آزاد حکیم زیاش دو گل خورد در حالی که اشتباهاتش یکی بدتر از دیگری بود.
 
کندی در واکنش، ضعف در جاگیری
این اشتباهات شاخص بود اما به طور کلی از واکنش‌های کند و جاگیری ضعیف اونانا روی چند گل دیگری که تیمش در لیگ قهرمانان خورد، انتقاد می‌شود مثل گل اول گالاتاسرای در اولدترافورد که توسط ویلفرید زاها زده شد. در شکست 4 بر 3 مقابل کپنهاگن می‌توانست روی سه گل تیم دانمارکی عملکرد بهتری نشان بدهد.
 
مجبور به دروازه‌بانی
 تنها لحظه شاخص اونانا در لیگ قهرمانان گرفتن پنالتی جوردن لارسون در آخرین لحظات بازی با کپنهاگن بود که برتری یک بر صفر یونایتد را حفظ کرد و تنها برد تیم در این پنج بازی به ثبت رسید. مثل هری مگوایر که تنها گل بازی را زد، اونانا هم دیگر ستاره غیرمحتمل تیمش در آن شب بود. مدافع تیم ملی انگلیس از آن بازی به‌عنوان سکوی پرش برای یک تحول فوق‌العاده استفاده کرد اما اونانا دوباره همان دروازه‌بان غیرقابل اعتماد قبلی شد. در واقع بی‌ثباتی در مهارت‌های اولیه دروازه‌بانی و میل زیادش به پاسکاری و دریبل زدن نشان می‌دهد او بیشتر شبیه بازیکن در زمینی است که مجبور شده دروازه‌بانی کند. او کنترل محوطه‌اش را در اختیار ندارد و معمولاً در نبردهای تن به تن شکست می‌خورد. بیشتر دروازه‌بان‌ها جلو می‌آیند و زاویه مهاجم در حال حرکت را تنگ می‌کنند اما او می‌ماند و به بازیکن حریف فرصت می‌دهد موقعیت بهتری برای زدن ضربه پیدا کند.
 
 هدف آسان رقبا
 حضور کابوس‌وار اونانا در لیگ قهرمانان به همراه یونایتد وقتی بیشتر به چشم می‌آید که در نظر بگیریم او یکی از بهترین‌های فصل قبل این رقابت‌ها بود و در صعود اینتر به فینال نقش پررنگی داشت. پپ گواردیولا قبل از فینال او را ستود و در بازی استانبول عملکرد بهتری نسبت به ادرسون داشت. یونایتد به‌دنبال جانشینی برای دخئا بود و با توجه به تجربه اونانا زیر نظر اریک تن هاخ در آژاکس، خرید شاخصی به نظر می‌رسید. اما شش ماه بعد از فینال لیگ قهرمانان، او کسری از مبلغ گزافش را هم توجیه نکرده و هدف آسانی برای بازیکنان حریف شده است. یونایتد جایگزین مناسب هم ندارد، آلتای باییندیر، دروازه‌بان تیم ملی ترکیه را خریدند که هواداران فنرباغچه دیگر نمی‌خواستند چون افت کرده بود و تن هاخ حتی در جام اتحادیه به او بازی نداده.
اونانا قرار بود به یونایتد آرامش بدهد و در ردیف لیورپول و منچسترسیتی قرار دهد که خیلی وقت پیش اهمیت یک دروازه‌بان توانا در توزیع توپ را فهمیدند. حالا انگار به سراغ کسی رفته‌اند که اصول هنر دروازه‌بانی را نمی‌داند و در عوض آرامش دادن به تیم، روحیه و خودباوری هم‌تیمی‌ها را نیز کاهش می‌دهد.

 

جستجو
آرشیو تاریخی