فرکی: تجربه تلخ چیپ زدن را داشتیم اما درس نگرفتیم
با تساوی مقابل ازبکستان چیزی از دست ندادیم
محمد محمدیسدهی
روزنامه نگار
فوتبال ایران سهشنبه تلخی را پشت سر گذاشت؛ از یک سو تیم ملی بزرگسالان کشورمان با وجود برتری 2 گله مقابل ازبکستان در نیمه اول، به تساوی 2-2 رسید و از سوی دیگر تیم ملی نوجوانان کشورمان با شکست مقابل مراکش از رسیدن به مرحله یکچهارم نهایی جام جهانی زیر 17 سال بازماند.
حسین فرکی، مربی سابق تیم ملی فوتبال کشورمان در خصوص بازی تیم ملی با ازبکستان به ایران ورزشی میگوید: «به نظر من یک امتیاز بازی با ازبکستان هم نتیجه خوبی بود چرا که ما در این بازی میهمان بودیم و هواداران ازبکستان جو وحشتناکی علیه تیم ملی ایجاد کرده بودند که بازی کردن در آن جو بسیار مشکل است. با توجه به این موضوعات تساوی تیم ملی در مقابل ازبکستان نتیجه قابل قبولی است.»
او صحبتهایش را این گونه ادامه میدهد: «سطح توقع ما از بازیکنان تیم ملی بالا است و همین موضوع باعث میشود برخی تساوی مقابل ازبکستان را نتیجه خوبی ندانند. ما در نیمه اول بازی عملکرد بسیار خوبی داشتیم اما در نیمه دوم بازیکنان ما اشتباهاتی داشتند که ازبکها به خوبی از این اشتباهات استفاده کردند. امیدوارم که در بازی بعدی این اشتباهات را نبینیم و با قدرت به مرحله بعدی مسابقات صعود کنیم. البته با توجه به افزایش تیم های حاضر در جام جهانی، تیم ملی قطعاً به جام جهانی صعود خواهد کرد.»
فرکی در خصوص باخت تیم ملی در نیمه مربیان میافزاید: «این را قبول ندارم که نیمه دوم نیمه مربیان است! پس باید نیمه نخست را نیمه بازیکنان بدانیم؟! البته درست است که تفکرات مربی در نیمه دوم تأثیر زیادی بر روند بازی دارد اما نمیتوان با قاطعیت گفت که قلعهنویی نیمه مربیان را به حریف خود باخت، در تمام نتایج یک تیم، بازیکنان و کادر فنی آن تیم نقش دارند. به هر حال با این تساوی اتفاق خاصی نیفتاده و ما چیزی از دست ندادیم.»
این سرمربی سابق تیم ملی در خصوص انتقاداتی که علیه امیر قلعهنویی وجود دارد، بیان می کند: «ما نمیتوانیم قلعهنویی را با نتیجه یک بازی قضاوت کنیم بلکه باید مربی و کادر فنیاش را در مجموع قضاوت کنیم که قلعهنویی در چند بازی اخیر با تیم ملی نتایج خوبی گرفته است. اگر هر مربی خارجیای جای قلعهنویی بود و این نتایج خوب را می گرفت، او را روی سرمان میگذاشتیم اما حالا با یک بازی، سرمربی ایرانی تیم ملی را قضاوت می کنیم و میگوییم که او نیمه مربیان را به حریف خود واگذار کرده است.» او در درباره نظرات کارشناسان در خصوص تیم ملی میگوید: «نظرات کارشناسان و مردم در خصوص عملکرد تیم ملی مهم است و کادر فنی باید به دنبال این باشد که این نظرات را جمعآوری کند چرا که همه این نظرات مثبت یا منفی میتواند به تیم ملی کمک کند. ما باید بدانیم که تمام تیمها به سرعت در حال پیشرفت هستند و سرعت ما کمتر از حریفانمان است اما ما با وجود تمام مشکلاتی که داریم، ایران هستیم و حالا حالاها در آسیا آقایی خواهیم کرد.»
فرکی ادامه می دهد: «ما را در کنار تیمهای قدرتمند آسیایی همچون ژاپن، کره جنوبی، عربستان و استرالیا قرار می دهند در حالی که این تیمها از ما ضعیفتر هستند. اینها نمیتوانند برای ما نگرانی بوجود بیاورند و در واقع نگرانیهای ما بیشتر داخلی است. نگرانیهای ما در برنامهریزی و مدیریت ضعیف فوتبال کشورمان، حاشیههای پی در پی و امکانات محدودمان است که ما از این نظر در کنار تیمهای درجه 2 و 3 آسیا قرار داریم اما از نظر استعداد بسیار جلوتر از تیم های درجه یک آسیا هستیم.» این سرمربی سابق تیم ملی در ادامه در خصوص شکست تیم نوجوانان مقابل مراکش در جام جهانی زیر 17 سال این گونه صحبت میکند: «باید بپذیریم که عملکرد نوجوانان ما در کل خوب بوده و تیم ما در این مسابقات نتایج خوبی گرفته است. بازیکنان ما از نظر تکنیکی عملکرد خوبی داشتند و با شجاعت مقابل تیمهای نامدار جهان همچون برزیل و انگلیس حاضر شدند. آنها با قلبشان توانستند تیم قدرتمند برزیل را شکست دهند اما در بازی دوم مقابل انگلیس بدشانس بودند و در دقایق آخر بازی شکست خوردند.»
او میگوید: «تیم ملی مقابل مراکش هم در نیمه نخست عملکرد خوبی داشت اما در ادامه با بدشانسی گل خورد و بازی به تساوی کشیده شد. پنالتی هم که کاملاً مشخص است و شانس گل زدن در آن 50-50 است که البته ما نتوانستیم از 50 درصد شانسمان به خوبی استفاده کنیم. ما تجربه تلخی در چیپ زدن داشتیم و این اتفاق یک بار در جام ملتها 2004 توسط یحیی گلمحمدی در بازی با چین افتاد و من در آن زمان مربی تیم ملی بودم. این بار تجربه تلخ چیپ زدن در مسابقات نوجوانان اتفاق افتاد و این نشان میدهد که ما از چیپ زدن درس نگرفتیم.»
فرکی صحبتهای خود را این گونه به پایان رساند: «بازیکن باید بداند که یک کشور در حال تماشای تیم هستند، او نباید به دنبال این باشد که در یک بازی حساس حرکات نمایشی انجام دهد. چیپ زدن مورد پسند من نیست و ما میتوانستیم با برنامه پنالتیهایمان را به گل تبدیل کنیم و به مرحله بعد صعود کنیم. به هر حال تمام اینها یک تجربه است و این موضوع مهمترین ضعف تیم ملی نوجوانان بود. نسل نوجوانان فوتبال کشورمان نشان داد که نسل خوبی است و میتواند جایگزین خوبی برای بازیکنان کنونی تیم ملی بزرگسالانمان باشد.»